Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Idamaade bazaar CeBIT 2012 tehnikamessil

CeBIT on ennekõike elektroonika- ja IT-lahenduste tutvustamise mess ja uute innovatsiooniliste tehnoloogiate paraad. Aga samuti on ta uute turgude otsimise, ärikokkulepete ja partnerlussuhete sõlmimise paik. Nii nagu mess on rahvaste paabel, on ka messil pakutavad ja esitletavad tooted ja lahendused seinast seina. Ühest küljest tipptehnoloogilised lahendused ja IT-revolutsioon ning teise mündipoole pealt võib leida täiesti kummalisi lahendusi igapäevastele elektroonikavidinatele. 16ndas messihallis läks asi täiesti pööraseks. Sinna olid kokku kogunenud idamaade rahvad eesotsas Hiina Rahvavabariigi esindajatega kes oma pisikestes boksides kõikvõimalikke imelisi vidinaid esitlesid. Mõned sellised, mis meile silma hakkasid, oleme allpool ka teile vaatamiseks välja pannud. Vaatame siis

Siin see kõik juhtuma hakkabki. Kui kõikjal mujal on vahekäikudes hallid vaibad, siis Hiina imedemaal nimega “Golden Mall” on need punased.

Kui te näiteks BMW-d osta ei jaksa, siis miks mitte osta arvutihiir, mis näeb välja täpselt nagu BMW.

Suurem osa arvutitarvikute tootjaod on keskendunud arvutite jahutamisele.  Selle padi jahutab aga hoopis mänguri istumisalust.

iPhone`ile ja iPad`ile pakutavate lisatarvikute hulk on aukartustäratav. Ülal pildil on bloetooth-ühendusega toimib kõlar iPhone`ist muusika kuulamiseks ning kõlari peal on telefonitoru millega saab kenasti juhtmevabalt kõne vastu võtta. Disaingi on – nagu pildilt näha – justkui 1:1 iPhone`i pealt maha kopeeritud.

Aga.. oh kurja. Ilus oli see vidin küll aga ühenduda ei tahtnud. Siin proovivad neli meest korraga ühendust saada. Lõpuks toimis Blackberry.

Päikeseenergia sinu kodus

Tundmatu hiina tootja aga tuntud logo. Peaaegu tuntud. Huvitav, kas Canoni logo jaoks on olemas ka mõni font või on see lihtsalt kopeeritud? Eelmisel aastal oli neil see logo veel ilma konnasümbolita ning punane kah veel.


Ilmselt võib hiinatki nimetada kontrastide maaks. Selle vidina juures igatahes kontrastsusest puudu ei jää. Pesuehtne iPad 2 on disainitud üübervingeks sõjamängumasinaks. Verisele mõõgamängule ekraanil vastandub vanaema magamistuppa sobilik vutlar koos nukukesega. iPad`i puutetundlik ekraan on aga tuunitud analoog-mängurnuppudega.

Need analoognupud kinnituvad iminappadega ekraanil olevate puudutustundlike nupp-ikoonide peale.

Veel üks iPad`i modifikatsioon. Membraanklahvistik iPad`i puutetundliku ekraani peal.

Ega nad siis ainult lisatarvikuid ei tee. Päris tahvelarvuteid on samuti presenteeritud hunnikute viisi.

Muidugi kõikvõimalikes värvitoonides kõrvaklappe ja muid arvutitarvikuid…

Esmalt tundus, et see on ainult kõlariboks. Aga ei – see pn pesuehtne FM raadio ja mängib muusikat ka SD mälukaardi pealt. 

Või siis näiteks sellised MP3 mängijad…

Mis võiks olla ilusam, kui tümpsuva muusika saatel oma kõlaritest värvilist veekaskaadi vaadata?

Siin on vaatamiseks (võib-olla ka katsumiseks) välja pandud päris robotid. Küll üsna algelised, aga eks nad primitiivseid vajadusi ehk ka rahuldavadki…

… ja loomulikult on robotil ka inimnägu – eks ikka selleks, et meil temaga lihtsam kohaneda oleks.

Selle karupoja käppade vahele saab asetada iPodi ja karu taldadest hakkab kostuma meie valitud rütme.

Iga koduperenaine on unistanud mehest, kes põrandaid ise peseks. See siin on vastus mõlema palvetele – automaatne robotiseeritud põrandahari. Mees ei pea põrandaid pühkima ja naine ei pea unistama mehest, kes seda teeks.

Kui oled harjunud näguderaamatus Like’i klikkama, siis aitab sind päris elus ette tulla võivast komplitseeritud suhtlemislabürindist välja selline komplekt: Like ja Dislike – oleneb siis tujust ja saadud info sisust ei ole vaja muud, kui demonstratiivselt vastav tempel käiku lasta.

Ja muidugi ei ole muusika kuulamine vaid puhas audiofiilia. Kõrvaklapid peavad siiski sobima meie ülejäänud aksessuaaride ja riietusega.

(281)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga