Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Hübriidkaamerad muutuvad aina populaarsemaks – aga miks?

Viimaste aastate jooksul on nii fotohuvilised kui ka professionaalid hakanud oma peegelkaameraid välja vahetama uute hübriidkaamerate vastu ning see trend ei ole aeglustamas, vaid liigub järjest tõusvas joones.

Seda suunda kinnitab ka Sony, julgeks öelda, et kõige edukam ja populaarsem hübriidkaamerate tootja, hiljutine diil Gannett Co kompaniiga, mille raames varustavad nad nüüd tervet USA TODAY NETWORK meediavõrku oma parimate Sony Alpha 1 ning Sony FX seeria kaameratega. 

Sony usa today

Gannett Co meediavõrk koosneb rohkem kui 250 rahvuslikust ning kohalikust meediaprogrammist, mida igapäevaselt kuvatakse üle 150. miljonile inimesele. Rohkem kui 500 professionaali jäädvustavad meediavõrgu jaoks üle 10 000 sündmuse aastas, mille abil kujuneb välja umbes 2 miljonit toimetatud fotot ning ka tuhandeid videoid.

Selline massiivne kokkulepe tekitab küsimuse…

…mille poolest on hübriidkaamerad paremad kui digipeeglid?

Olgugi, et esimestel hübriidkaameratel oli mõneti probleeme, mis jättis need esialgu peegelkaamerate varju, siis tänapäevased hübriidid on peaaegu igas mõttes paremad, kui nende konkureerivad peegelkaamerad.

Toon esile mõned kõige enim levinud plussid, mille tõttu nii foto- kui ka videograafid on peegelkaameratelt üle liikunud “mirrorless” kaameratele:

Kaal

Eemaldades ühe raske lisakomponendi kaamerate seest tekitab see kindlasti ühe märgatava vahe just kaalu poolest, mis on suurema enamiku jaoks kindlasti üks väga oluline omadus. Mida rohkem varustust omad ja kaasas kannad, siis seda rohkem muutub komplekti kaalu väiksus olulisemaks.

Kompaktsus

Kaamera suurus on samuti üks otsustus faktoritest, mida inimesed kaaluvad kaamera ostul. Kui kaamerat on mugav kaasas kanda, siis arvatavasti võtad seda endaga ka tihedamalt kaasa ja see on teada tuntud tõde, et parim kaamera on kaasas olev kaamera. Kuigi täiskaader hübriidkaamerad ei oma võib olla tohutult olulist suuruse erinevust võrreldes peegelkaameratega, siis on see vahe märgatav eelkõige APS-C mudelite puhul.

Sony a7 iv

Vaiksus

Kuna hübriidkaamera sees ei paikne peeglit, mis fotosid klõpsutades liigub, siis on hübriidkaameratega ka palju vaiksem fotosid teha – saad neid seadistada ka absoluutselt vaikseks. See omadus võidab kindlasti nende fotograafide pilke, kes tegelevad looduse või pulmade pildistamisega.

Mitmekülgsus

Peegelkaamerad on suutelised tegema nii fotosid kui ka videoid, kuid tegelikkuses säravad nad rohkem siiski pildistamisel. Seetõttu on paljud videograafid üle läinud hübriididele, sest need toimivad suurepäraselt nii foto- kui ka videorežiimis.

Tulevikukindlus

Hiljutistel aastatel on praktiliselt kõik peamised kaameratootjad välja toonud vaid hübriidkaameraid ning nende jaoks mõeldud objektiive. Seetõttu võib arvata, et peegelkaameratele mõeldud tarvikuid ei ole enam eriti välja tulemas ning uuem tehnoloogia hakkab arenema ikkagi hübriidkaamerate maailmas.

 

Sirvi Eesti kõige suuremat hübriidkaamerate valikut ja leia endale sobiv »

 

Sony pressiteade seoses USA Today diiliga.

(325)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga