Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Photopoint TOP 10: enim ostetud droonid aastal 2022

See ehk 2022. aasta on toonud turule palju uusi droone. Kui varasemalt leidis sellest valikust peamiselt edasijõudnud foto- ja videograafidele mõeldud lennumasinaid, siis viimase aja trend on müügile toonud rohkem tavakasutajatele suunatud lennumasinaid.

Etteruttavalt võib ära öelda, et selle aastase TOP 10 kõik kohad on hõivanud DJI toodang. Kahjuks või õnneks on see ka suhteliselt loogiline, sest siimaani ei ole ükski teine droonitootja suutnud masstootmisesse tuua nõnda arenenud ja lihtsasti käsitletavat toodangut nagu DJI.

Niisiis, Sinu ees on traditsiooniline TOP nimekiri, mis kajastab droone, mida 2022. aastal Photopointi esinduskauplustest ja veebikaubamajast kõige enam osteti. Meie pingerivi ei ole mitte parimate, vaid just enim ostetud mudelite nimekiri – seega on kahtlemata tegu usaldusväärsete toodetega, mille ostuga reeglina alt minna ei saa.


I – DJI Mini 3 Pro

 

Esimene koht kuulub aasta esimeses pooles avalikustatud DJI Mini 3 Pro droonile. Nagu artikli alguses mainitud, siis populaarsust koguvad just igapäeva kasutajale suunatud droonid ja täpselt sellega on ka siin tegemist.

DJI Mini 3 Pro ühendab endas hea pildikvaliteedi enneolematult väikse kerega, mis sobib just liikuvale inimesele.

Minisuuruses megavõimekusega DJI Mini 3 Pro on nii võimas kui ka kaasaskantav. Alla 249 g kaaluv ja täiustatud turvafunktsioonidega pole see mitte ainult kasutajasõbralik, vaid ka oma seeria ohutuim. Kaamera oma 1/1,3-tollise sensori ja tipptasemel funktsioonidega määratleb uuesti, mida tähendab DJI Mini drooniga lendamine.

DJI Mini 3 Pro olulisemad tehnilised andmed:

  • 48-megapiksline 1/1,3″ CMOS sensor
  • 82,1-kraadise vaatenurga ja f/1.7 avaga objektiiv
  • 4K 60p videosalvestus
  • Kaamera 90 kraadi vertikaalseks pööratav
  • Klassi parim takistuste vältimise süsteem
  • Kaal alla 249g
  • Lennuaeg kuni 34 minutit

 

Telli ka endale aasta enim ostetud DJI Mini 3 Pro kohe ära »

 


II – DJI Mini 2

Napilt teisele kohale jäänud DJI Mini 2 on esimesele kohale tulnud Mini 3 Pro eelmine mudel. Kuigi droon avaliksutati juba 2020 aasta lõpus, siis oma suuruse ja hinna poolest oli see ostlejate lemmik ka sellel aastal. Rääkides drooni hinnast, siis see on põhimõtteliselt poole soodsam kui Mini 3 Pro, makstes kõigest 459€.

Tehnilise poole pealt jääb see küll veidi alla oma nooremale vennale, kuid sobib siiski hästi alsutavale droonihuvilisele. Pildid ja videod saab tehtud 1/2,3-tollise ning 12-megapikslise kaameraga ning videot suudab droon jäädvustada kuni 4K 25p kvaliteediga.

DJI Mini 2 olulisemad tehnilised andmed:

  • 12-megapiksline 1/2,3″ CMOS sensor
  • 83-kraadise vaatenurga ja f/2.8 avaga objektiiv
  • 4K 25p videosalvestus
  • Kaal: 249g
  • Lennuaeg kuni 31 minutit

 

Telli rahakotisõbralik DJI Mini 2 droon Photopointist ››

 


III – DJI Mavic 3

Kolmanda koha hõivab DJI hetke üks parimaid droone – DJI Mavic 3. 2021. aasta lõpus tutvustas DJI maailmale kauaoodatud Mavic 3 droone, mis purustasid varasemalt kehtinud standardid. DJI enda sõnul oli tegemist seni suurima edasiminekuga kolme aasta jooksul drooni tootja ajaloos. Kuna DJI Mavic 3 droon on siiani üle maailma väga populaarne, siis on see ka Photopointis piiratud valikus.

Kõige tähtsamaks uuenduseks olid Mavic 3 seeria kaamerad, sest nii tavalisel Mavic 3 kui Mavic 3 Cine droonilt leiab topeltkaamerad. Peamine kaamera sai endale suurema Hasselblad 4/3” ning 20-megapikslise sensori, mille ees on 24 mm vaateväljaga objektiiv. Teisel ning väiksemal kaameral on 1/2” sensor ja 28-kordse hübriidse suumiga objektiiv.

Suurem pildisensor annab Mavic 3 droonile suurema video lauhutusvõime ja dünaamilise ulatuse, summutades samal ajal paremini müra nõrga valgusega tingimustes.

DJI Mavic 3 olulisemad tehnilised andmed:

  • 20-megapiksline 4/3″ CMOS sensor
  • 12-megapiksline 28-kordse suumiga lisakaamera
  • 5.1K 30p ja 4K 120p videosalvestus
  • DJI parim takistuste vältimise süsteem
  • Lennuaeg kuni 46 minutit

 

Sa väärid parimat koos DJI Mavic 3 drooniga  »

 


IV – DJI Air 2S

Edetabeli neljandale kohale tulnud DJI Air 2S ühendab endas Mavic seeria võimakuse ja Mini seeria kompaktsuse. Air 2S tutvustati maailmale 2021 aasta alguses ja nagu ostjate huvi näitab, siis tegemist on siiani populaarse drooniga.

DJI Air 2S droonilt leiab 1-tollise ning 20-megapikslise senoeriga kaamera, mis on nii väikese drooni kohta väga võimekas. See sama kaamera suudab jäädvustada ka 5.4K 30p videot. Makstes Mavic 3 droonist pea 1000€ vähem, on see DJI Air 2S minu enda hinnangul enamiku kasutajate jaoks parem valik.

DJI Air 2S olulisemad tehnilised andmed:

  • 20-megapiksline 1″ CMOS sensor
  • 88-kraadise vaatenurga ja f/2.8 avaga objektiiv
  • 5.4K 30p ja FullHD 120p videosalvestus
  • Kaal: 595g
  • Lennuaeg kuni 31 minutit

 

Telli suurepärase hinna ja kvaliteedi suhtega DJI Air 2S droon ära ››

 


V – DJI FPV

Tabeli keskel näeme esimest korda täiesti teistsugust drooni. DJI FPV on, nagu nimigi ütleb, FPV (First person view) stiilis võidusõidu droon. FPV drooniga lendmine tähendab sisuliselt seda, et FPV droonide piloodid näevad sama, mida näeb “droonisilm” ehk kaamera.

Võrreldes tava droonidega on FPV uskumatult kaasahaarav kogemus, mis kasutab laia valikut tehnoloogiaid, et tuua pilootidele kõige futuristlikum nägemus. Lisaks võimaldab see täpsemat lendamist ja paremat täpsust, kuna madala latentsusega ülekanne võimaldab kiiremini reageerida ja ümbritsevat konkreetsemalt teadvustada.

DJI on ka teine ning uuem fpv stiilis droon, kuid kuna DJI FPV jõudis turule varem, siis paikneb see ka kõrgemal tasemel. Droonil on peal 12-megapiksline sensor, mis jäädvustab Sinu seiklusi kuni 4K 60p videotena.

NB! DJI FPV on järel vaid mõned üksikud eksemplarid.

DJI FPV olulisemad tehnilised andmed:

  • 20-megapiksline 1/2,3″ CMOS sensor
  • Lai 150-kraadine vaateväli
  • 4K 60p ja FullHD 120p videosalvestus
  • Maksimumkiirus: 140 km/h, kiirendus 0-100 km/h: 2 sekundit
  • Aku vastupidavus kuni 20 minutit

 

Ekstreemsetele droonilennutajatele mõeldud DJI FPV ››

 


VI – DJI Ryze Tello

DJI Ryze Tello on selle edetabeli üks omapärasemaid droone. Ryze Tech’i poolt toodetud ja DJI nutitarkvara sisaldav Tello on taskukohase hinnaga (alates 109€) pisike droon, mis sobib ideaalselt nii lastele kui ka algajatele droonifanattidele harjutamiseks.

Tello lennutamine on lihtne ning sellele lisatud funktsioonide abil nagu Throw & Go, 8D Flips ja Bounce Mode saad õhus teha uskumatuid trikke. Arvestades, et antud mudel on mõeldud eelkõige harjutamiseks, siis on see varustatud erinevate tarkade funktsioonidega, mis kaitsevad nii kasutajat kui drooni ennast.

DJI Ryze Tello olulisemad tehnilised andmed:

  • 5-megapiksline sensor
  • 720p HD videosalvestus
  • Lihtne lennata – intelligentne lennusüsteem
  • Juhtimine läbi nutitelefoni
  • Kuni 13 minutit lennuaega

 

Ärata enda sisemine laps koos DJI Ryze Tello drooniga ››

 


VII – DJI Mavic Air 2

DJI Mavic Air 2 on tänaseks Photopointis otsas ja rohkem seda meile ka müügile ei tule. Tegemist oli DJI Air 2S vanema mudeliga, mis tutvustas sarnaselt enda uuemale mudelile ülimat pildikvaliteeti väikeses keres. Droonilt leidis 12-megapikslise 1/2-tollise sensori mis jäädvustas suurepäraseid fotosid ning kuni 4K 60p kvaliteediga videot.

 


VIII – DJI Avata

DJI Avata on edasiarendus DJI FPV droonist. DJI Avata eesmärk on tuua FPV lend kõigile kätte saadavaks – muutes kogemuse võimalikult lihtsaks ja sujuvaks. DJI sõnul on kompaktne disain ehitatud kiirust ja paindlikkust silmas pidades ning droon kaalub vaatamata integreeritud propellerikaitsele vaid 410 grammi.

Peamised erinevused DJI FPV drooniga seisnevad Avata kaameras. Nimelt on sellel 48-megapiksline 1/1.7-tolline sensor, mis on sama suur kui Huawei P20 Pro, Canon G10 või Pentax Q7 kaamerates. Sellega suudab Avata edastada kuni 4K 60p videot või mitmesuguseid muid lahutusvõimeid ja kaadrisagedusi nagu 2.7K 60, 100 või 120 kaadrit sekundis.

Sensori ees olev objektiiv loob 155-kraadise vaatenurga. Droon on ka saadaval mitmete erinevate komplektidena, kuhu kuuluvad erinevad juhtpuldid ja FPV prillid.

DJI Avata olulisemad tehnilised andmed:

  • 48-megapiksline 1/1.7″ CMOS sensor
  • Lai 155-kraadine vaateväli
  • 4K 60p ja FullHD 120p videosalvestus
  • Aku vastupidavus kuni 18 minutit
  • Maksimaalne kiirus kuni 97 km/h

 

Telli DJI Avata droon ja lisa enda elule põnevust »

 


IX – DJI Mini SE

DJI Mini SE on samuti üks nendest droonidest, mida enam Photopointi valikust ei leia, kuid edetabelisse pääses see mudel just tänu oma soodsale hinnale.

Mini SE puhul oli põhimõtteliselt tegemist Mini 2 mudeliga, aga soodsama hinna (alates 299€) nimel oli sellel 4K videosalvestuse asemel 2.7K 30p videovõimekus ning nuditud oli nii lennuaega kui ka -ala suurust. Sellest hoolimata suutis 3-tejelise gimbali küljes olev 12-megapiksline kaamera teha jäädvustusi, mis on piisavalt kvaliteetset mistahes sotsiaalmeediaplatvormile postitamiseks ja sõpradega jagamiseks.

 


X – DJI Mavic 3 Cine Premium

2022. aasta enimostetud droonide edetabeli viimaselt kohalt leiame DJI Mavic 3 Cine Premium drooni. Kuigi Mavic 3 Cine Premium on suuresti sama droon mis tavaline Mavic 3, otsustasime siiski selle eraldi välja tuua. Ainukeseks ning suurimaks erinevuseks on Cine Premium versioonil see, et Cine versioon sisaldab sisseehitatud 1 TB SSD ketast ning tuge Apple ProRes 422 HQ koodekile. Selle tulemusena on Cine versioon ka veidi raskem kui standardversioon.

 

Spetsiaalselt videograafidele mõeldud DJI Mavic 3 Cine Premium »


Need olidki Photopointi klientide lemmik droonid 2022. aastal. Selle aasta edetabelis olevaid droone saad oma käega katsuma ja uudistama tulla, mistahes Photopointi esinduskauplustesse.  

 

Kogu droonide valiku leiad Photopointi veebikaubamajast »

 

Tutvu ka:

Kellel kingituste ostuks peaks raha nappima, siis 2022. aasta lõpuni on Inbank järelmaksu lepingutasu 0 € ja sissemakse alates 0 € – saad toote kohe kätte, aga ei pea kogu summat kohe tasuma, vaid saad maksta osamaksete kaupa. Lisaks toimub loos, mille auhinnaks on detsembris üks Xiaomi Mop 2 Lite robottolmuimeja (väärtus 199€).

Photopoint.ee ostujuhid – ammuta inspiratsiooni ja teadmisi.

(838)

Artiklis kirjeldatud tooted:
DJI Mini 3 Pro DJI RC-N1 juhtpuldiga
  • 48-megapiksline 1/1,3" CMOS sensor
  • Kaamera 90 kraadi vertikaalseks pööratav
  • Kaameral kiire f/1.7 objektiiv
  • Kolmesuunaline takistushoiatus
  • Lennuaeg kuni 34 minutit
659€829€
DJI Mini 2
  • 4K UHD videosalvestus ning 12-megapikslised fotod
  • Integreeritud 3-teljeline kaamera kinnitus
  • Lihtne lennata, uued intelligentsed lennusüsteemid
  • Lennuaeg kuni 31 minutit
  • Ülikompaktne disain – mahub isegi taskusse
DJI Mavic 3
  • Täielikult stabiliseeritud Hasselblad topeltkaamera
  • 20-megapiksline 4/3" CMOS sensor
  • 12-megapiksline 28-kordse suumiga lisakaamera
  • 5.1K videosalvestus
  • Lennuaeg kuni 46 minutit
DJI Air 2S Kampaania
  • Kõik-ühes DJI droon
  • 20-megapiksline 1" CMOS sensor
  • 5.4K (5472×3078) 30p videosalvestus
  • Lennuaeg kuni 31 minutit
  • Ülikompaktne disain
699€999€
DJI FPV Combo
  • FPV võidusõidu stiilis DJI droon
  • 12-megapiksline kaamera
  • 4K 60p ja FullHD 120p videosalvestus
  • Maksimaalne kiirus kuni 140 km/h
  • Komplektis DJI FPV prillid
1029€
DJI Ryze Tech Tello Boost Combo
  • Kompaktne ja lihtsasti lennatav DJI droon
  • 720p HD videosalvestus ning 5-megapikslised fotod
  • Lihtne lennata – intelligentne lennusüsteem
  • Sobib kasutamiseks VR peakomplektiga
  • Juhtimine läbi nutitelefoni
159€
DJI Avata ilma juhtpuldita
  • FPV võidusõidu stiilis DJI droon
  • 48-megapiksline kaamera
  • 4K 60p ja FullHD 120p videosalvestus
  • Maksimaalne kiirus kuni 97 km/h
  • Ilma juhtpuldita
        579€
        DJI Mavic 3 Cine Premium Combo
        • Täielikult stabiliseeritud Hasselblad topeltkaamera
        • 20-megapiksline 4/3" CMOS sensor
        • 12-megapiksline 28-kordse suumiga lisakaamera
        • 5.1K Apple ProRes 422 videosalvestus ja 1 TB SSD
        • Lennuaeg kuni 46 minutit
        Postitus meeldis?
        Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
        .
        .

        Sarnasel teemal artiklid

        Kommentaarid

        Samast kategooriast

        Viimased kommentaarid

        "https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

        Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

        "Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

        Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

        "Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

        Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

        "Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

        Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

        "Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

        Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga