Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

DJI esitleb Ronin-S käsistabilisaatorit peegel- ja hübriidkaameratele

DJI annab teada, et toob peagi turule peegel- ja hübriidkaameratele mõeldud ühekäe stabilisaatori nimega Ronin-S. See on käepidemega varustatud raam, mis stabiliseerib kaamera liikumise elektrooniliselt kõigil kolmel teljel ning võimaldab seega filmida profitasemel sujuva liikumisega videot. Sellist, mis aastate eest oli võimalik vaid teleproduktsioonis kasutatud suurte ja kallite Steadycam süsteemidega.

DJI Ronin-S on tulemas kahe erineva raamiga: üks väiksemate (Sony A7-seeria, Panasonic GH-seeria) ja teine suuremate (Canon 5D Mark 4, Nikon D850) kaamerate jaoks. DJI sõnul on uue gimbali loomise puhul olnud ülioluliseks kasutuslihtsus. Näiteks on stabilisaatori kalibreerimine tavapärasest kiirem, sest telgede liigutamiseks ei pea seadet välja lülitama. Samuti saab liikumissuunad lukustada – selleks, et kaamera raamile paigaldamine oleks kindlam.

 

Stabilisaatori käepidemel oleva juhtkangi abil saab filmimise ajal kaamerat igas suunas liigutada – sealtsamast saab valida ka kolme režiimi vahel, mis kaamera liikumist vastavalt vajadusele aeglasemaks või kiiremaks muudavad. Käepidemele on toodud lisaks ka nupud foto pildistamiseks ja videosalvestuse alustamiseks/lõpetamiseks. Eraldi moodulina juurde ostetavana saab Ronin-S külge kinnitada LCD-ekraaniga varustatud teravustamissüsteemi. See ühendub elektrooniliselt objektiivi külge kinnitatava ajamiga ning mooduli küljes olevat ratast keerates saab filmija siis teravustasapinda muuta.

Ronin-M raami ja käepideme saab lahti ühendada. See annab võimaluse kasutada raami näiteks statiivil. Nutiseadme ja Ronin rakenduse abil saab siis programmeerida gimbali vastavalt vajadusele liikuma – kas siis video filmimise jaoks, panoraamfotode pildistamiseks või time-lapse videote tegemiseks. Vastavad režiimid on rakenduses olemas.

DJI tõi oma esimese Ronin-nimelise videokaamerastabilisaatori turule 2014. aasta suvel. See oli professionaalseks videoproduktsiooniks mõeldud kahe käega opereeritav seade, mille profid nii maa peal kui ka droonide küljes filmimiseks avasüli omaks võtsid. Edukale esimesele versioonile järgnes 2015. aastal Ronin M – see oli samuti kahe käega opereeritav stabilisaator, kuid lihtsam, soodsam ja mõeldud väiksematele videokaameratele ja peegelkaameratele. Pärast seda on Ronin seeriat mitu korda täiustatud – mudelitega nagu Ronin MX ja Ronin 2.

Täna esitletav stabilisaator saab olema DJI Ronin-seeria kõige soodsam mudel. Selle loomisel on DJI-l olnud võimalus kasutada ära kogu seni kogunenud oskusteave ja võib juba kindlalt ette ennustada, et see seade saab foto-ja videohuviliste seas ülipopulaarseks.

DJI näitab Ronin-S stabilisaatori prototüüpversiooni 9ndal jaanuaril Las Vegases algaval CES elektroonikamessil. Valmis toote lubab ettevõte aga kaubandusvõrku paisata juba 2018. aasta teises kvartalis. Seadme hinda ei ole DJI selle artikli kirjutamise ajaks veel avalikustanud.

Allikas: DJI

(541)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga