Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Canonilt kaks uut objektiivi: 24-70mm f/4 IS ja 35mm f/2 IS

Canon teatab, et plaanib juba käesoleva aasta detsembris turule tuua kaks uut objektiivi. Esimene neist (ülal vasakul) on täiskaadersensoritega peegelkaameratele sobiv standardsuum EF 24–70 mm f/4 L IS USM. Teine on fikseeritud fookuskauguse ja üsna valgusjõulise avaga EF 35 mm f/2 IS USM.

24–70 mm f/4 objektiiv on taskukohasem alternatiiv senisele, aste valgusjõulisemale 24-70mm f/2.8 2399€ torule. Ideaalse kaaslasena Canoni uuele täiskaadersensoriga EOS 6D peegelkaamerale on 24-70mm f/4 varustatud värinastabilisaatori ja autofookusmootoriga, sel on ilmastikukindlate tihenditega korpus, asfäärilised läätsed ja Super Spectra vääristused klaaspindadel. Tekib küsimus, et miks peaks keegi eelistama seda uut objektiivi senisele 24-105 f/4 IS USM objektiivile 1168.15€? Hinnalt on viimane ju soodsamgi ja suum on paindlikum. Kolm põhjust 24-70mm f/4 eelistamiseks siiski oleks: uue objektiivi kompaktsem ja kergem korpus, uue objektiivi makrofunktsioon ning teoreetiliselt ka pisut parem pildikvaliteet.

35mm f/2 IS on taskukohasem alternatiiv senisele EF 35mm f/1.4L USM 1625.65€ objektiivile. Lisaks soodsamale hinnale on see ka viimasest oluliselt kompaktsem ja kergem, kaaludes vaid 335 g (35 mm f/1.4 kaalub 580 g). Samas on uus 35mm tänu värinastabilisaatorile ja autofookusmootorile pisut võimekam alternatiiv senisele EF 35mm f/2 objektiivile 314.15€.  Nii nagu 24-70mm f/4 sobib ka uus 35 mm objektiiv kasutamiseks nii täis- kui ka poolkaadersensoriga peegelkaamerate ees.

Canon on ka välja öelnud mõlema objektiivi soovituslikud jaehinnad Euroopas. 24–70 mm f/4 hinnaks saab olema 1459 € ning 35 mm f/2 IS hinnaks 849 €. Vaata suuremaid tootefotosid ja loe Canoni ametlikku eestikeelset pressiteadet:

 

Pressiteade
6. november 2012

Canon toob turule uued objektiivid – EF 24–70 mm f/4 L IS USM ja EF 35 mm f/2 IS USM

Canon täiendab oma maailmakuulsat EF-objektiivisarja kahe uue amatöör- ja profifotograafidele mõeldud mudeliga EF 24–70 mm f/4 L IS USM ja EF 35 mm f/2 IS USM.

Objektiivides on kasutusel Canoni kõige uuem tehnoloogia – mõlemal mudelil on asfäärilised läätsed, Super Spectra vääristused iga elemendi optimeerimiseks, Canoni juhtiv pildistabiliseerimistehnoloogia (IS) ning ultrahelimootorid ülikiireks automaatteravustamiseks (AF), pakkumaks silmapaistvat optilist jõudlust. Lisaks on EF 24–70 mm f/4 L IS USM ka uusim hübriid-pildistabilisaatoriga mudel, mis võimaldab teha värinamõjuta pilte igalt kauguselt ja isegi makrotasandil.

Mudel EF 24–70 mm f/4 L IS USM on Canoni objektiiviparemikku hõlmava L-seeria uusim liige. Fotoreportaažide ja pulmapiltide tegemiseks ideaalselt sobivas objektiivis on ühendatud igapäevane oluline fookusvahemik ja tippkvaliteediga L-seeria konstruktsioon. Uus makrofunktsioon optimeerib ka läätserühmade asetust makrofotode tegemise ajal, võimaldades pildistada maksimaalselt 0,7-kordse suurendusega; nii pole vaja eraldi makroobjektiivi kaasas kanda. Objektiivi optiline süsteem sisaldab kahte asfäärilist elementi ja kahte eriti madala hajuvusteguriga (UD) läätse, mis on kõik Super Spectra vääristustega, et vähendada kromaatilisi aberratsioone, värvihägu ja halosid. Kogu suumivahemikus konstantne f/4 ava võimaldab luua kõigi fookuskauguste juures stseenile udust tausta. Ka üheksa labaga ringikujuline iiris aitab fotograafidel subjekti esile tuua, tekitades pildi taustale bokeh-efekti.

Lisaks on mudelil EF 24–70 mm f/4 L IS USM olemas ka uudne pildistabiliseerimissüsteem, mis pakub teravaid pilte kogu suumiulatuses. Canoni täiustatud optiline pildistabilisaator pakub neli astet pikema säriaja kasutamise eelist, samas kui hübriid-pildistabilisaator neutraliseerib efektiivselt ringja ja nihkelise värina, tagades makrorežiimis selged lähivõtted. Ülikiire automaatteravustamise tagab väike ringitüüpi ultrahelimootor (USM). Koos ülijõudsa protsessori ja tipptasemel automaatteravustamise algoritmidega tagab USM-tehnoloogia täpse, vaikse ja suurepärase reaktsiooniga automaatteravustamise. Pidev manuaalteravustamine võimaldab käsitsi seadistamist isegi aktiivse automaatteravustamise korral.

Mudelil EF 24–70 mm f/4 L IS USM on ka kõrgetasemeline praktiline disain – nii seest kui väljast. Sellel on kvaliteetne nahatekstuuriga kattekiht, kasutusmugavust parandav täiustatud kuju ning optimaalse kasutuse tagavad teravustamis- ja suumirõngad. Samuti pakub selle tolmu- ja pritsmekindel konstruktsioon kaitset tolmukübemete ja niiskuse eest, lukustusfunktsioon kaitseb läätsi reisimise ajal põrutuste eest ning fluorikiht vähendab oluliselt tolmu, mustuse ja sõrmejälgede kogunemist esi- ja tagaläätsele.

Teine uus mudel, EF 35 mm f/2 IS USM on Canoni esimene 35 mm fikseeritud fookuskaugusega objektiiv, mis sisaldab optilist pildistabiliseerimistehnoloogiat ja kvaliteetoptikat, pakkudes suurepärast jõudlust kerges ja kompaktses vormis. Fookuskaugus 35 mm võimaldab jäädvustada pea kõike, alates lähiportreedest kuni laiade maastikuvaadeteni.

Selle esmaklassilised tehnilised omadused pakuvad fotograafidele suurepärast paindlikkust stseeni- ja subjektivalikul. Valgusjõuline fikseeritud f/2 ava võimaldab ka väikest teravussügavust ning optiline pildistabilisaator neli astet pikema säriaja kasutamise eelist, võimaldades ka nõrgas valguses ja kaamerat käes hoides selgeid pilte saavutada. Samuti on olemas panoraamliikumise tuvastus, mis aktiveerib panoraam-pildistabilisaatori automaatselt, et võimaldada fotograafidel liikumist täpsemalt tabada. Lisaks on objektiivis EF 35 mm f/2 IS USM asfääriline vormitud klaasist läätseelement, mis asub optikatee tagaosas, et korrigeerida kogu optikasüsteemi aberratsiooni. Peale selle on igal läätseelemendil ka optimeeritud Super Spectra vääristused, et vähendada varikujutisi ja halosid ning tagada seeläbi suurepärane värvustasakaal ja minimaalne vajadus järeltöötluse järele. Ringja ultrahelimootori ja ülijõudsa protsessori kombinatsioon pakub kiiret automaatteravustamist ning ka pidevat manuaalteravustamist.

Mõlema uue objektiiviga on kaasas uudsed Mark II objektiivikorgid, mille haakemehhanism ei asu mitte äärtes, vaid korgi keskosas. Haakeseadet kergelt pigistades saab korgi pildistamise ajal hõlpsalt eemaldada ja tagasi panna, mis on eriti mugav just objektiivivarjuki kasutamisel. Kõigile teistele Canoni EF-objektiividele mõeldud uued korgid tulevad turule alates 2013. aasta jaanuari algusest ja neid on võimalik ka eraldi osta.

EF 24–70 mm f/4 L IS USM – põhiomadused

  • Kõrge pildikvaliteedi ja f/4 avaga 24–70 mm objektiiv
  • Kerge
  • Sisseehitatud pildistabilisaator
  • Makrofunktsioon
  • Tolmu- ja niiskuskindel

EF 35 mm f/2 IS USM – põhiomadused

  • Fikseeritud fookuskaugusega 35 mm lainurkobjektiiv
  • 4-astmeline pildistabilisaator
  • Kiire miinimumava f/2
  • Kompaktne suurus ja vorm
  • Ringjas ava

(612)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM objektiiv
  • 24–70 mm normaalsuumobjektiiv
  • Valgusjõuline – läbiva f/2.8 avaga
  • Tolmu- ja niiskuskindla konstruktsiooniga
  • Kiire ning vaikse USM teravustamismootoriga
  • Canon L-seeria – parim nõudlikule professionaalile
2399€
Canon EF 24-105mm f/4L IS USM objektiiv
  • 24–105 mm standardsuumobjektiiv
  • Katab vahemiku lainurgast teleni
  • Perfektne igapäevasteks fotorakendusteks
  • Kiire ning vaikse USM teravustamismootoriga
  • Canon L seeria tippkvaliteet
Canon EF 35mm f/1.4L USM objektiiv
  • 35 mm normaal-fiksobjektiiv
  • Valgusjõuline - suure f/1.4 avaga
  • Kiire ning vaikne USM teravustamismootor
  • Ilmastikukindel konstruktsioon
  • Canon L seeria kvaliteet
Canon EF 35 mm f/2.0 objektiiv Hea valgusjõuga fiksobjektiiv nõrgas valguses pildistamiseks.
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga