Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Canon uuendab vana – esitleb EF 24-70mm f/2.8L II USM suumobjektiivi

Canon toob täna välja uue standardsuumi EF 24-70mm f/2.8L II USM. See on uuendatud versioon klassikalisest EF 24-70 f/2.8L USM 1483.32€ objektiivist, mis oma fookuskauguste vahemiku poolest sobib heaks kaaslaseks täiskaadersensoriga peegelkaamerale. Uus objektiiv on senisega võrreldes tugevama korpusega ning “täiesti uue optilise konstruktsiooniga”. Viimase eelis peaks väljenduma senisest paremas pildikvaliteedis. Uus objektiiv on vanemast lühem kuid ilmselt suurema esiläätsega, sest filtrikeere on 77 asemel 82. Erinevalt Tamroni eile esitletud sama fookuskaugusega objektiivist ei ole Canoni ekvivalendil värinastabilisaatorit. Videograafid ohkavad murelikult.

Eestikeelne pressiteade:

Pressiteade
7. veebruar 2012

Canon tuli välja kolme uue objektiiviga

Canon lisas täna oma EF-objektiivisarja kolm uut professionaalidele ja hobifotograafidele mõeldud objektiivi. Uus professionaalne suumobjektiiv EF 24–70 mm f/2,8L II USM on menuka mudeli EF 24–70 mm f/2,8L USM täiendversioon, samas kui objektiivid EF 24 mm f/2,8 IS USM ja EF 28 mm f/2,8 IS USM on maailma esimesed[i] fikseeritud fookuskaugusega lainurkobjektiivid, milles on kasutusel pildistabiliseerimistehnoloogia. Kõik kolm uut mudelit pakuvad tänapäeva digitaalfotograafias kõrgeimal tasemel jõudlust, ühendades tipptasemel pildikvaliteedi vastupidava ja kasutajasõbraliku disainiga.

Uuel mudelil EF 24–70 mm f/2,8L II USM on täielikult muudetud optikasüsteem. Rida optilisi täiendusi pakuvad paremat jõudlust, jäädvustades kogu kaadri veelgi detailsemalt ning vähendades moonutusi kogu suumiulatuses, eriti maksimaalse fookuskaugusega 70 mm.

Tänu muudetud optikasüsteemile, mis sisaldab kahte eriti madala hajuvusteguriga (UD) ja ühte Super UD asfäärilist elementi, et vähendada oluliselt kromaatilist aberratsiooni ja värvihägu, pakub see objektiiv ühtlaselt teravaid ja suure kontrastsusega pilte. Igal läätseelemendil on Canoni optimeeritud Super Spectra vääristused, et vähendada varikujutisi ja halosid ning tagada hea värvitasakaal. Lisaks minimeerib fluorikiht tolmu, mustuse ja sõrmejälgede kinnitumist objektiivi eesmisele ja tagumisele osale.

Objektiiv EF 24–70 mm f/2,8L II USM võimaldab fotograafidel soovitud objekte lähedalt pildistada – minimaalse teravustamiskaugusega 0,38 m ja nii kogu suumi ulatuses. Ringitüüpi ultrahelimootor (USM), tõhus protsessor ja täiustatud autofookuse algoritmid teevad koostööd, et tagada täpne, vaikne ja kiire automaatteravustamine. Iga võtte üle täielikku kontrolli soovivatel fotograafidel võimaldab pidev manuaalfookus igal ajal teravustamist timmida või muuta, isegi aktiivse autofookuse korral.

Mudel EF 24–70 mm f/2,8L II USM on uusim objektiiv tipptasemel L-sarjas, mis pakub Canoni kvaliteetseid ja kasutajasõbralikke disainiuuendusi. Täiustatud on ka objektiivi mehaanilist struktuuri, et pakkuda vastupidavamat suumi ning objektiivitorus sees suuremat värina- ja põrutuskindlust. Eelmise mudeliga võrreldes on ka selle mõõtmed 10 mm võrra vähenenud, mis tagab parema portatiivsuse ja mugavuse igapäevasel kasutamisel. Uus suumilukustushoob võimaldab fotograafidel suumiasendi ka maksimaalselt laias asendis fikseerida, et hoida ära objektiivi kahjustumist liikumisel, samas kui vee- ja tolmukindel konstruktsioon[ii] võimaldab kasutajatel isegi karmimates oludes pildistamist jätkata.

Lisaks toob Canon täna turule ka uued mudelid EF 24 mm f/2,8 IS USM ja EF 28 mm f/2,8 IS USM – maailma esimesed fikseeritud fookuskaugusega 24 mm ja 28 mm lainurkobjektiivid, milles on kasutusel optiline pildistabiliseerimistehnoloogia. Ideaalsed nii maastikuvõtete kui ka fotoreportaažide tegemiseks; mõlemad objektiivid pakuvad paindlikkust, võimaldades fotograafidel tänu valgusjõulisuse ja pildistabilisaatori kombineerimisele käestpildistamisel veelgi erinevaid võttestseene ja objekte jäädvustada – ka kehvades valgusoludes.

Ilma pildistabilisaatorita objektiividega võrreldes kuni nelja astme võrra pikemat säriaega pakkuvad uued objektiivid on tänu oma laiematele fookuskaugustele ideaalsed võttestseeni laialdasemaks jäädvustamiseks. Mõlemal objektiivil on suur f/2,8 ava, mis võimaldab fotograafidel väikest teravussügavust kasutada või ka hämaramates valgusoludes pildistada. Suur ava ja pildistabiliseerimistehnoloogia muudavad mõlema objektiivi ideaalseks ka kiirelt liikuvate objektide pildistamiseks, kuna Canoni täiustatud pildistabiliseerimistehnoloogia suudab tuvastada panoraamliikumist ning tavalisest pildistabiliseerimisrežiimist automaatselt panoraam-režiimile ümber lülituda, aidates kasutajatel liikumist palju täpsemalt tabada.

Autofookuse vaikse ja ülikiire töö tagab ringitüüpi ultrahelimootor ja veel mõned lisaomadused, sealhulgas optimeeritud autofookuskontroll. Pidev manuaalfookus võimaldab teravustamist timmida ka aktiivse autofookuse korral, samas kui minimaalsed teravustamiskaugused 0,20 m (EF 24 mm f/2,8 IS USM) ja 0,23 m (EF 28 mm f/2,8 IS USM) võimaldavad fotograafidel väikeseid või detailsemaid objekte veelgi lähemalt jäädvustada.

Nii mudel EF 24 mm f/2,8 IS USM kui ka EF 28 mm f/2,8 IS USM on ümberkujundatud optikasüsteemiga, et parandada pildikvaliteeti ja vähendada järeltöötluse vajadust. Asfääriline vormitud klaasist läätseelement korrigeerib optikasüsteemi abil aberratsiooni, samas kui Canoni Super Spectra vääristused vähendavad varikujutisi ja halosid. Väljastpoolt võivad mõlemad objektiivid tunda uhkust mitmete Canoni professionaalse L-sarja objektiividele sarnaste disainilahenduste üle: näiteks on objektiivitoru sama kattekihiga ja teravustamisrõngas sarnase kujundusega. Samuti on lisatud maastike pildistamisel abiks olev vahekauguse mõõteskaala; ning tänu objektiivide kompaktsele disainile mahuvad need hõlpsalt igasse kaamerakotti.

EF 24–70 mm f/2,8L II USM – põhiomadused:

  • Erakordset teravust pakkuv täiesti uudne optikasüsteem
  • UD (eriti madala hajuvusteguriga) ja super UD elemendid
  • Kiire maksimumava f/2,8
  • Tolmu- ja niiskusekindel
  • Kiire ja vaikne ultrahelimootoriga autofookus
  • Manuaalfookuse prioriteet
  • Üheksa labaga ringikujuline ava

EF 24 mm f/2,8 IS USM – põhiomadused:

  • 24 mm lainurkobjektiiv (38 mm ekvivalent APS-C formaadis sensoritel)
  • Kiire maksimumava f/2,8
  • Kuni nelja astme võrra pikemat säriaega võimaldav pildistabilisaator
  • Ultrahelimootoriga autofookuse mehhanism
  • Ringikujuline ava pehme taustahägu saavutamiseks
  • Halosid vähendavad Super Spectra vääristused

EF 28 mm f/2,8 IS USM – põhiomadused:

  • 28 mm lainurkobjektiiv (45 mm ekvivalent APS-C formaadis sensoritel)
  • Kiire maksimumava f/2,8
  • Kuni nelja astme võrra pikemat säriaega võimaldav pildistabilisaator
  • Ultrahelimootoriga autofookuse mehhanism
  • Ringikujuline ava pehme taustahägu saavutamiseks
  • Halosid vähendavad Super Spectra vääristused

[i] Canoni uuringute kohaselt 2012. aasta veebruari seisuga.

[ii] Veekindel konstruktsioon ümber objektiivikinnituse, parameetripaneeli, suumirõnga, teravustamisrõnga ja suumilukusti. Ilmastikukindel ainult koos ilmastikukindla EOS-sarja kaamerakerega kasutades.

(418)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Canon EF 24-70mm f/2.8 L USM objektiiv Professionaalne valgusjõuline suumobjektiiv Canon peegelkaameratele
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga