Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Autoportree GPS-iga

GPS-portreeRootsi kunstiüliõpilane Erik Nordenankar esitleb oma veebilehel portreed, mida ta ise nimetab “Maailma suurimaks joonistuseks”. Portree valmis vaid ühe joonega. See joon imiteerib tema kohvri liikumist mööda maailma erinevaid punkte. Liikumise salvestas kohvris olev GPS-seade. Protsess ise nägi välja järgmine:

Kohver, mille sees GPS-seade, alustas oma ümbermaailmareisi 17. märtsil. Erik tänab kodulehel ka DHL-i, kellele ta edastas mitmesajast asukohast koosneva listi asukohtadega, mida kohver peaks läbima. Loomulikult oli Eriku jaoks tähtis ka läbimise järjekord. 55 päeva hiljem jõudis kohver Stockholmi tagasi.

Seejärel laadis Erik internetist alla andmed, mis tema kohvris olnud navigatsiooniseade reisi ajal salvestanud oli. Andmetes kajastatud liikumistrajektoori järgi joonistaski noor kunstnik enda portree. See üksainus katkematu joon jäbib kuut maailmajagu ning on 110 664 kilomeetrit pikk.

Täpsemat informatsiooni Erik oma veebilehel ei jaga. Oma joonistuses ei järginud ta arvatavasti aga täpset GPS-i poolt salvestatud trajektoori. Kuidas muidu seletada kohvri ja DHL-i kummalisi trajektoore eelkõige juuste- ja käepiirkonnas. Erik kas stiliseeris vajalikes kohtades trajektoori või pidasid DHL-i mehed vastavates kohtades maha kõvemaid pidusid.

Küsimus sellise aktsiooni võimalikkuse kohta ning selle loo vettpidavuse kohta on muidugi õhus. Alla 3000 meetri lendavatel lennukeil on näiteks keelatud elektroonikariistade kasutamine. Samuti võib kaheksandaks maailmaimeks klassifitseerida seiga, et pärast 55 päeva ja nii palju kilomeeetreid oli postisaadetis ikka veel terve ning jõudis lõpuks ka sihtkohta.

Vaatamata mõningatele küsitavustele on siiski tegemist huvitava looga. Otsustagu igaüks ise, juhtus see siis päriselt või mitte.

(110)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga