Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

HTC One M8 – uus nutitelefonide lipulaev tuleb 5″ ekraani ja kolme kaamerasilmaga

main-1

Kui me alles paar päeva tagasi paljastasime oma lugejate ees HTC uue lipulaeva HTC One M8 topeltkaamerate saladuse, siis võisime nutifoni muudest omadustest vaid tingivas kõneviisis rääkida. Tänasel pressikonverentsil aga näitas HTC oma ’maimukest’ juba ametlikult ja avalikult ning lubas, et alates tänasest peaks see aja jooksul tulema müügile sajas riigis üle terve maailma. Selline mastaapne müügilepaiskamine on HTC puhul erakordne ning annab ehk märku HTC arusaamisest, et tänapäevale ei piisa müügiedu saavutamiseks vaid esmaklassilisest riistvarast, vaid oluline on ka kättesaadavus ning turundus.  

 

Telefon ise olulisi üllatusi ei valmistanud. Nagu Samsungi, nii kipuvad ka HTC mudeliuuendused olema pigem evolutsioonilised kui revolutsioonilised. HTC One M8-l on 5-tolline 1080p ekraan, Snapdragon 801 protsessor, 32 Gb põhimälu ning 2Gb muutmälu. Kõik see mõistagi maitsvas Android 4.4.2 KitKat soustis ning ülistiilses metallkorpuses. Kaameratega on lugu täpselt nii nagu me rääkisime oma eelmises HTC One M8 postituses. Kurioossumina võib aga mainida seda, et telefoni esipaneelil oleva kaamera lahutusvõime on 5Mp, mis on ühe megapikseli võrra suurem 4 Mp tagakaamerast, mille Ultrapixel tehnoloogia pole paraku  endale eri põhjustel siiski palju pooldajaid võitnud. Väidetavasti on duokaamera tulemused siiski paremad kui mullusel mudelil. Lisaks on ohtralt täiendatud kaamera tarkvara, nii et fotohuvilisele peaks M8 pakkuma igatahes ohtralt katsetamislusti.  

HTC enda sõnul on HTC One M8 oma eelkäijast 25% valjem tänu täiustatud BoomSound helile ning aku pidavat kuni 40% kauem kui varasemal One-il. Kuuldavasti pidanud aku vastu kuni 30 tunnisele kasutamisele vaid väikese Extreme Power Saver rakenduse abiga. See rakendus tähendab seda, et  telefonil on välja lülitatud kõik viled ja kellad ning kasutada saab vaid helistamist, sõnumeid ning manuaalselt kontrollida oma meile.  Lisaks saab telefoni kasutada Fitbit sensorina oma füüsilise aktiivsuse mõõtmiseks-jälgimiseks.

Analoogiliselt Samsungiga pakub HTC verivärskele lipulaevale lisavarustusena kaasa ka suhteliselt atraktiivse välimusega Dot View ümbrist. Iseasi, kui paljud telefoniostjad aga suudavad alla neelata ümbrise ligi 50 eurost hinnasilti.

HTC_One_M8

Erinevalt aga Apple’i iPhone’ist, mis iga mudeliga ühe kergemaks muutub, on HTC One M8 kaalus tuntavalt juurde võtnud, mida võib muidugi seletada telefoni kasvanud mõõdetega. Allakirjutanu jaoks ei pruugi kasvanud kaal olla midagi negatiivset, kuid kindlasti on neid, keda liigne raskus püksitaskus uuest telefonimudelist eemale peletab.

Koos HTC One M8-ga tuleb kaasa ka HTC enda tarkvaravärskendus Sense Six või siis Sixth Sense (’kuues meel’) nagu HTC ise seda kutsub. Viisakates peredes aga tootjate endi bloatware’ist ei räägita ja nii jätame ka meie selle plussid ja miinused telefoniostjatele avastamiseks. Samas on muidugi tore, et HTC loobus ametlikult liitmast uue telefoni nimele tobedavõitu täiendit Täitsa Uus (All New) ning leppis selle asemel tagasihoidliku M8-ga. 

slide-htc-one

Allikas: The Verge

(2370)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga