Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Archos pihuarvutid 28 ja 32 Internet Tablet

Pranstsuse firma Archos on tulnud välja kahe sarnase seadmega, Archos 28 Internet Tablet 101.66€ ja Archos 32 Internet Tablet 152.49€. Tegu on mobiiltelefoni mõõtu pihuarvutitega mis töötavad Android 2.2 (Froyo) platvormil. Erinevused nendel kahel seadmel on ekraanis ning mälumahus. Archos 28 kasutab 2.8” 320 x 240 piksliga ekraani ning on 4 GB sisemäluga, Archos 32 aga 3,2” 400 x 240 piksliga ekraani ja 8 GB mälumahuga. Lisaks on Archos 32’l külje peal helitugevuse reguleerimiseks nupud.

Mõlemad seadmed kasutavad resistive-tüüpi puutetundlikku ekraani mis on üllatavalt täpse reageerimisega, lükates ümber eelarvamuse, et internetis navigeerimine nii väiksel seadmel võimatu on. Teravus ja heledus on ekraanil keskmisest parem, tehes kasutamise veel mugavamaks. Mõlemad seadmed kasutavad ARM Cortex A8 seeria protsessorit mille taktsageduseks on 800MHz.

Disain

Tegu on väga õhukese ja kerge seadmega, Archos 32 152.49€ kaalub ainult 72 grammi ning on 9mm paks. Ääred on ümarad ning siledad, mis tähendab et seadet on võimalik kergelt libistada taskusse ning see ei jää häirima.  Alumisel äärel asub klassikaline 3,5 mm kõrvaklapiväljund ning mircro-USB liides. Viimast kasutatakse nii failide laadimiseks seadmesse kui ka aku laadimiseks. Külje peal on füüsiline nupp helitugevuse reguleerimiseks ja sisse-välja lülituse nupp. Viimasest käib ka ekraani väljalülimine, mis toimib omamoodi klahvilukuna. Siis jääb funktsioneerima ainult küljepealne helitugevuse reguleerimise nupp. Loomulikult on Archos varustanud oma pihuarvutid sisseehitatud mikrofoniga, mis asub seadme alumises ääres.

Tarkvara

Nagu eelpool mainitud, kasutusel on Android 2.2 (Froyo), mis on väga kiire ja võimalusterohke operatsioonsüsteem. Kahjuks ei saa ligi Android Market’ile kuna Google on blokeerinud kõnevõimaluseta seadmed. Kuid see ei tohiks kasutajaid heidutada. Nimelt on Archos loonud enda AppsLib rakenduse, millega saab tootja poolt pakutavaid rakendusi alla laadida. Kiire pilk valikule näitas, et Archos lisab pidevalt uusi rakendusi. Ei puudu sealt Messenger või eBuddy. Alla laadimiseks saadaval ka ülipopulaarne Angry Birds mäng.

Internetis käimiseks on vaikimisi paigaldatud Android browser, aga soovi korral saab paigaldada näiteks Dolphin veebilehitseja. Internetis käimine on lihtne ning mugav. Veebilehitseja saab enamustel lehtedel ilusasti teksti täpselt ekraanile paigutatud ilma et peaks külgedele kerima hakkama.

Multimeedia

Audiopleier on Archose poolt tehtud ning suurepäraselt välja tulnud. Siin lööb välja nende pikaajaline kogemus väikeste MP3 pleierite tegemisel. Kasutajaliides on lihtne ning loogiline. Eraldi peab ära mainima selle, et pleieri peavaates on eraldi ala, kus kuvatakse lemmikute, hiljutati lisatud albumite või viimati mängitud albumite kaanevaated. Seade on võimeline taasesitama enamust helifailiformaate.

Suurimaks üllatuseks oli videopleieri võimekus. Ilma probleemideta on väike pihuarvuti võimeline taasesitama isegi H264 kodeeringuga pakitud videofaile detailide kaota. Kahjuks ei ole tal MPEG-2 tuge, kuid selle jaoks on plug-in tasuta allalaetav AppsLib kaudu. Filmi vaatamist maksimaalse ekraani heleduse juures jätkus lausa neljaks tunniks, ennem kui aku otsustas märku anda et tühjeneb.

Lisaks on seadme tagaküljele paigutatud väike VGA-kaamera. Tehtud pilte ja videoid on võimalik jagada ühe nupuvajutusega üle bluetooth ühenduse.

Ühendused

See et WiFi ühendus seadmetel olemas on, ei ole tänapäeval enam suureks uudiseks. Kuid see tõsiasi et läbi wireless-võrgu on võimalik samas võrgus asuvas teises seadmes asuvatele failidele ligi pääseda, tuli omajagu uudisena. Nimelt toetab see nii SMB kui UPnP protokolle. Esimese puhul saab lihtsalt võrgus välja jagatud kaustade sisu vaadata ning faile taasesitada, teise puhul näiteks Windows Media Playeris jagatud failidele ligi pääseda. Kiire test näitas et üle wireless võrgu võrgukettalt H264 formaadis olevat filmi suutis ilma takistusteta ette mängida. Samas on olemas ka bluetooth ühendus. Üle selle saab kas arvutist või telefonist faile pihuarvutisse laadida või isegi internetiühendust jagada (tethering).

Lisavõimalusena on võimalik 3,5 mm väljundisse ühendada komposiitvideo kaabel ning pihuarvuti ühendada televiisoriga. Sellisel metoodikal on väga mugav suure ekraani peal filme vaadata ilma et arvuti hõivatud oleks.

Kokkuvõte

Archos 32 ja 28 puhul on tegu väheste Android baasil olevate pihuarvutitega, millel on ülihead multimeediarakendused. See on väga hea alternatiiv Creative Zune Apple iPod Touch’ile. Eriliseks teeb Archose just see et ta on niivõrd väike ja kerge, hea kaasas kanda. Minna õhtul jooksma ning jaki taskusse libistada ning ära unustada, et see seal on.  Hiljem koju jõudes muusikat kuulates voodis lebada ja Twitter ning Facebook üle vaadata ning miks ka mitte päevakajalisi uudiseid lugeda.

(315)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Archos 28 Internet Tablet 4GB Käepärane WiFi ühendusega Android seade
Archos 32 Internet Tablet 8GB WiFi ühendusega Android multimeediapleier/netibrauser, mis mahub sinu peopessa
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga