Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Apple rõõmustas ja hirmutas aktsionäre

The Apple logo is illuminated in the entrance to the Fifth Avenue Apple store, Wednesday, Nov. 20, 2013 in New York. (AP Photo/Mark Lennihan)

Õunafirma arvepidajad tegid eelmisest aastat kokkuvõtteid ja prognoosisid käesolevat aastat – kui eelmise aasta lõpus teeniti taas rekordkasumit (seekord siis 18,4 miljardit dollarit), siis käesoleva aasta suhtes on prognoosid märksa skeptilisemad. Aktsiaomanikele võibolla koguni üpris nukrad. Asi on selles Apple ise ennustab selle aasta esimeses kvartalis käibe langust. Kui muude firmade puhul poleks tegu millegi märkimisväärsega, siis Apple’il on see esimene käibelangus alates 2003. aastast!

Kuigi iPhone nutitelefone müüdi taas rekordilisel hulgal – 74,8 miljonit – siis võrreldes eelmise aastaga on müügi juurdekasv vaid 0,3 miljonit. iPad tahvelarvutite müük aga on langenud aastaga tervelt 21% ja Mac’ide müük 3%. Palju paremini käib see eest Apple uute toodete nagu Apple Watch ja Apple TV käsi. Nende müük on aastaga kasvanud 62%! Paraku oli nende müügi kogusumma vaid 6,05 miljardit.

Õnneks kasvab kiiresti Apple’i kasum erinevate teenuste eest nagu App Store, Apple Pay, iCloud ja Apple Music. Viimane on muuseas jõudnud vaid poole aastaga kannule sellisele muusika voogesitusgigandile nagu Spotify. Teenuste eest saadud kasum oli möödunud aastal 6,05 miljardit dollarit, võrreldes eelmise aastaga on see tervelt 26% suurem.

Laiendades oma toote ja teenusevalikut püüab Apple meeleheitlikult vabaneda oma iPhone’i-sõltuvusest. Suure tõenäosusega see tal siiski ei õnnestu, ning koos iPhone’i müüginumbrite langusega langevad ka Apple’i aktsiahinnad. Kuuldavasti üritab Apple iPhone’i müüginumbreid tõsta uue 4-tollise ekraaniga iPhone’i mudeliga. Kindlasti on sellele uudismudelile oma fännibaas olemas juba enne selle müükitulekut. Iseasi, kas sellest aktsiaomanike rahuldamiseks piisab.

Allikas: Apple

 

(461)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga