Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Adobe Photoshop CS6 Beta – 9 uut täiustust

Adobe on oma veebilehele tasuta alla laadimiseks seadnud uhiuue Photoshop CS6 betaversiooni. Lightroom programmi kasutajad on beetaversioonidega harjunud, Photoshopi puhul on see aga esimene kord, kui avalikkus enne täisversiooni esitlust uusi pilditöötlusvõtteid proovida saab.

Adobe Photoshop CS6 beta toob endaga kaasa päris palju uuendusi ja täiustusi. Kõige ilmsem on kindlasti tumedam kasutajaliides. Kellele see meeltmööda ei ole, saab lülituda tagasi ka vanamoodsa helehalli tausta peale. Taustast olulisemad on aga uuendused, mis aitavad meil oma töö kiiremini valmis saada. Toon allpool välja 10 sellist uuendust. Enne aga, kui neid lugema asud, pane Photoshop CS6 beta juba alla laadima.

Photoshop CS6 tööriistad ja filtrid toimivad kiiremini

CS6 versiooniga muudab Adobe mitmete filtrite ning tööriistade efektide kuvamise vaat et momentaalseks. Graafikaintensiivseid arvutusi vajavad näiteks Liquify ja Puppet Warp tööriistad, mis nüüd kiiremaks toimimiseks ka graafikaprotsessorilt tuge saavad. Adobe nimetab seda uut GPU kiirendust “Mercury Graphics Engine“. Seda toetavate graafikakaartide nimekiri on senisest pikem. Tähele tuleb aga panna, et mitmed 3D efektid ja kiirendusefektid Windows XP operatsioonisüsteemiga ei toimi.

Photoshop CS6 toob seadistused palettidelt välja

Adobe liigub tasapisi intuitiivsema pilditöötluse poole. Uues versioonis saab näiteks teatud filtrite tugevust muuta mitte paletilt vaid otse foto peale kuvatava ringikujulise slaideri abil.

Photoshop CS6 uus Content-Aware Move tööriist

Uue Content-Aware Move tööriista leiame sealtsamast, kus on vanad head Spot Healing ja Patch templid. Selle abil saab suuremaid alasid täita automaatselt nii, et selekteeritud piirkond ümbritsevasse kenasti automaatselt sulandub. Kui selekteeritud ala kõrval on kena ühetoonilise mustri asemel segavaid objekte, võib valida pildilt ala, mida paranduse sulandamiseks kasutatakse.

Photoshop CS6 uus Crop tööriist

Crop tööriist töötab Photoshop CS6  programmis nüüd sarnaselt Lightroom`iga. Pilti otseks kadreerida soovides keeratakse lõikeaknas pilti, mitte vastupidi nagu seni. Võimalik on ka vedada üksainus joon mööda horisonti ning pilt keeratakse automaatselt otseks. Menüüribal on mitmed uued Crop tööriista valikud ning sealtkaudu saab tagasi lülituda ka nostalgilisema lõikamise peale kus pildi peal lõikeala vabalt keerata saab.

Photoshop CS6 uus filtritemenüü

Adobe on üle vaadanud Photoshop CS5 programmi filtrid ning loonud CS6 jaoks uue menüüsüsteemi. Mõned filtrid (nt Pixel Blender) on valikust kadunud, nende asemel on oma koha sisse võtnud uued filtrid, sealhulgas Oil Paint filter ja Tilt-Shift filter.

Photoshop CS6 Layers filter

Adobe on teinud kergemaks nende fotograafide ja disainerite elu, kes ise oma kümneid loometuhinas loodud pildikihte süstematiseerinud ei ole. Uus pildikihtide filtrifunktsioon võimaldab välja filtreerida teatud tüüpi kihid (tekst, vektor jne), see lubab ka otsida teatud pildikihte nende nime järgi. Võimalik on isegi kihte filtreerida nendel olevate objektide põhivärvuse alusel.

Photoshop CS6 Tilt-Shift filter

Uus filter asub menüüs Filter>Blur>Tilt Shift ning teeb võimalikuks Tilt-Shift objektiividele omase udususe lisamine piltidele. Iseenesest mitte midagi väga uut, kuid nüüd märksa lihtsamal ja kiiremal viisil tehtav kui seni.

Photoshop CS6 tekstitööriistad: Character ja Paragraph Styles

inDesign programmi kasutajad üllatuvad alati, kui kuulevad, et Photoshopis ei olegi võimalik luua korduvkasutatavaid stiile teksti ning tekstilõikude kujundamiseks. Nüüd on ning see on tõepoolest üks paremaid täiustusi uues programmis.

Photoshop CS6 paketi Adobe Camera RAW laseb värvustasakaalu muuta pildi erinetavel osadel

Adobe Camera RAW tarkvaras on mitmeid pisemaid arendusi. Üks neist on värvustasakaalu paindlikum muutmine. Nüüd saab määratleda pintsliga või Graduated Filter tööriistaga teatud ala pildil ning seejärel muuta värvustasakaalu ainult määratletud alal.

(1081)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga