Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Adobe Photoshop Elements 8 – uued omadused vanas kuues

Postitas: Lauri

Adobe tõi eile välja tavakasutajatele suunatud fototöötlus- ja haldustarkvara “Photoshop Elements” uue versiooni. Kui aasta aega tagasi lansseeritud uuendust tähistati numbriga 7, siis oleks loogiline arvata, et vastne üllitis kannab numbrit 8. Nii ongi.

Üleöö veebiruumi siginenud kümned uudislood ja ülevaated ei ole seisukohal, nagu oleks uuenduse näol tegemist pelgalt klientidelt raha kasseerimisega. Adobe poolt lisatud uued funktsionaalsused olevat piisavalt eesrindlikud ning paistavad uue versiooni karbistamist õigustavat. Vähemalt nende kasutajate jaoks, kel PsE eelmise, 7 versiooni litsentsi ei ole.

Photoshop Elements 8 uued ja täiustatud funktsioonid:

• Kompositsiooni parandamise tööriist
Smart Brush tööriist
• HDR fotode loomine Photomerge-mooduli abil
Scene cleaner
• Fotode töötlemine täisekraanrežiimil
• Fotole lisatud korrektsioonide eelvaade
• Sildipilv enimkasutatud siltidega
• Automaatne sildistamine importimisel fotode kvaliteedi, kontrastsuse jne alusel
• Automaatne sildistamine fotodel olevate isikute alusel (näotuvastus)
• Täiustatud sünkroniseerimise funktsioon
• Täiustatud abimees

Uued tööriistad

PsE 8 lisab kaks uut tööriista. Kompositsiooni parandamise (Recompose Photo) tööriist on Photoshop CS4 Extended programmis kasutatava Content-Aware Scaling funktsiooni lihtsam versioon.

See tööriist võimaldab pilti kokku suruda nii et objektid sellel ei muutu. See tuvastab fotol sellised osad, kus on kõige vähem detaile ning surub kokku vaid neid osi. Kui tavaliselt muutuvad fotot kokku surudes seal olevate esemete proportsioonid, siis kompositsiooni parandamise tööriista kasutades on proportsioonimuutus minimaalne. Võrreldes CS4 sarnase funktsiooniga on PsE 8 kasutatav automatiseeritum.

Smart Brush tööriistaga on võimalik fotol kiirelt ära märkida aktiivne ala, lisades sellele alale seejärel mingi soovitud efekti. Nii saab muuta taevast sinisemaks, hambaid valgemaks, lisada kontrastsust jne.

Smart Brush töötab näiliselt samamoodi nagu Quick Selection tööriist, märkides aktiivse ala vastavalt kontuuride kontrastsusele. Erinevalt viimasest lisab Smart Brush aga automaatselt uue korrektsioonikihi (adjustment layer) ning maski. Nii on lihtne lisatud efekti hiljem muuta või kustutada.

Täiustatud Photomerge-funktsioon

Photomerge funktsiooni on täiustatud kahe uue lisaga – HDR-fotode loomine ning foto ebavajalikest objektidest puhastamine.

Photomerge Exposure tööriist on vajalik siis, kui oled pildistanud mitu kaadrit ühest ning samast objektist erineva säritusega. Ühel fotol on näiteks taamal olev maastik kenasti näha ja esiplaanil olev kivi liiga tume, teisel aga on taamal olev maastik liiga hele ja esiplaanil olev kivi korrektselt säritatud. Photomerge Exposure liidab need fotod üheks pildiks, millel on korrektselt säritatud nii taamal olev maastik kui ka esiplaanil olev kivi.

Ka selleks, et fotot Scene cleaner`i abil automaatselt nõmedatest objektidest puhastada, on vaja sellestsamast kaadrist mitu fotot. Siis võtab Scene cleaner ühest fotost tausta ning asendab ebasoovitud objekti taustaga selle teise foto pealt.

Täiustused fotode halduses

Photoshop Elaments 8 sildistab imporditud fotosid ka automaatselt. Selline lisandus, mille nimeks on pandud Auto-Analyser, sildistab fotod soovi korral kvaliteedi, kontrastsuse, pildil olevate objektide, pildil olevate nägude arvu jne alusel.

Näotuvastus (People recognition) ei tunne ära ainult seda, et tegemist on näoga, vaid oskab ütelda ka seda KELLE näoga tegemist on. Eeldusel, et kasutaja esimesel korral vastavale sihverplaadile programmis nime määranud on. See funktsioon ei tööta muidugi alati veatult, kuid enamikel juhtudel pidavat siiski end õigustama.

Organizer-moodulisse on lisatud ka uus paneel, millel olevad sildid on vastavalt kasutustihedusele kuvatud kas suuremalt või väiksemalt. Umbes-täpselt samamoodi, nagu sildipilved blogide veergudel.

Saadavus ja hinnad

Kui PsE 7 Mac-versiooni ei olnud ega tulnudki, siis PsE 8 on saadaval ka macimeestele. Küll mitte kohe täna, aga lähemas tulevikus küll. Adobe lehel saab seda ka juba tellida.

Windowsi kasutajad saavad Photoshop Elements 8 programmi osta kohe. Adobe veebipoes maksab upgrade-versioon € 82.62 (1300 EEK) ning täisversioon € 100.84 (1600 EEK).

Programmi saab loomulikult ka 30 päeva proovida. Selleks tuleb see lihtsalt Adobe veebilehelt alla laadida ning seejärel arvutisse installeerida.


(227)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga