Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Wacom Intuos M – taskukohane ent kvaliteetne graafikalaud joonistamiseks või fototöötluseks

Wacom graafikalaud Intuos M

Kui ma oma esimese graafikalaua sain, ei suutnud ma ära imestada kui mugavaks see Photoshop’is piltide töötlemise või After Effects’is mask’imise tegi – selleks oli Wacom Intuos Draw. Kuna mul eelnevalt graafikalaudadega kogemus puudus, siis valisingi just sellise rohkem algajatele mõeldud variandi ja olen rahul olnud sellega aastaid. Nüüd tekkis võimalus kasutada uut Wacom Intuos M graafikalauda.

Olen seda mudelit piilunud juba mitmeid kordi just sellepärast, et minu vanem Draw on pisut väiksemate mõõtmetega. Soovisin veidi suuremat, ent sealjuures veel taskukohast ja kergesti kaasaskantavat seadet.

2018. aasta Intuos on saadaval kahes suuruses – S ja M(Small, Medium) ning kolmes värvuses. Must, Pistaatsiapähkli roheline ja Marja roosa(Black, Pistachio Green, Berry pink) – viimane neist saadaval vaid teatud regioonides. Testimiseks saigi just M-suurus hangitud.

 

Avamine

Wacom graafikalaud Intuos M

Enne avamist tasub ära märkida, et Wacom on teinud väga ilusa disainiga karbi, mille võiks lausa riiulile seisma panna.

Wacom graafikalaud Intuos M

Karpi avades leiame graafikalaua ning selle alt pliiatsi, USB-kaabli ja kasutusjuhendeid. Karbil veel reklaamitakse, et selle mudeliga tuleb tasuta kaasa veel 3 erinevat tarkvara, mis peaksid joonistamist ja fototöötlust veelgi mugavamaks muutma. Nendeks on Corel Painter Essentials 6, Clip Studio Paint Pro ja Corel Aftershot 3. PS! Nende aktiveerimiseks peab Wacom’i ja Corel’i veebikeskkondades kontod looma.

 

Graafikalaud

Wacom graafikalaud Intuos M

Tahvel ise on väga soliidse väljanägemisega. Must versioon näeb eriti kena välja. Tahvli materjal on plastik, mida on üsna raske puhtana ja näpujäljevabana hoida ning pliiatsiga tugevamat survet kasutades tekivad ajapikku väiksed kriimud, kuid nagu Wacomi toodete puhul tavaks on kujunenud, siis materjali arvestades on ta ehituselt ikkagi väga kvaliteetne.

Põhja all on ka igas nurgas kummijalad, et tahvel laual tööd tehes paigal püsiks. Pinnas peaks meenutama paberit, kuid minu jaoks oli see rohkem lihtsalt selline mõnus, sile plastik või siis selline libedamat tüüpi paber.

 

Wacom graafikalaud Intuos M

Aktiivse ala üleval leiab veel on/off nupu ja 4 ExpressKeys nuppu, mille funktsioone saab erinevates programmidest vastavalt vajadustele muuta ja Wacomi logoga riidest ripats, kuhu saab pliiatsi hoiule panna kui graafikalaud kasutuses ei ole – nii on see alati kindla koha peal.

 

Wacom graafikalaud Intuos M

Nagu eelnevalt mainitud, siis uus Intuos mudel on saadaval kahes suuruses.

  • S-suuruse mõõtmed on 200 x 160 x 8.8 mm ja sellest aktiivne ala on 152.0 x 95.0 mm ning see kaalub 250g.
  • M-suuruse mõõtmed on 264 x 200 x 8.8 mm ja sellest aktiivne ala on 216.0 x 135.0 mm ja see kaalub 410g.

Uued mudelid on ka juba sisemiste akude ja Bluetooth’i toega, niiet võimalik kasutada ka juhtmevabalt. S- suuruses on saadaval ka ilma Bluetooth’ita versioon, mis toob hinna veel rohkem allapoole.

Tööd tehes peab aku vastu u 15h ja täislaadimiseks kulub u 3.5h. Kõikidele, kes pidevalt liikvel on ja sülearvutitega tööd teevad – on see hea valik. Kuna ma ise kasutan rohkem lauaarvutit, siis ei näinud vajadust kasutada juhtmevaba funktsiooni ning ühendasin graafikalaua vana hea USB-kaabliga oma töömasinale selle järgi.

Wacom graafikalaud Intuos M
pilt: Wacom

 

Pliiats

Wacom graafikalaud Intuos M

Ka pliiatsit on uuendatud ja mõnusamaks tehtud. Kannab uut nimetust – Wacom Pen 4K. Sobib kenasti näppude vahele – pole vahet kas oled vasaku- või paremakäeline. Tööd tehes tundub nagu käes oleks päris pliiats. Puutetundlikkuse astmeid on ka poole rohkem kui vanal mudelil – 4096 ja sealt tulebki nimetus 4K.

Wacom graafikalaud Intuos M

Pliiatsi otsad on selle enda sisse ära peidetud, tuleb vaid pliiatsi lõpp lahti keerata ja sealt need leiabki. Pliiatsi lõpp on samuti ka tööriist pliiatsiotsade vahetamiseks.
Küljel on ka kaks nuppu, nendele saab erinevaid funktsioone määrata.

 

Kasutamine

Kasutamiseks peab enne Wacom’i kodulehelt tõmbama alla õiged driver’id ja seejärel juba tunneb arvuti graafikalaua ära. Arvuti jaoks on ta põhimõtteliselt hiir.

Wacom graafikalaud Intuos M

Wacom graafikalaud Intuos M

Algselt on rakendunud tehasesätted, kuid driver’ite paigaldamisega tuleb kaasa ka Wacom’i programm, milles saab muuta graafikalaua ja pliiatsi nuppude funktsioone, jälgida graafikalaua aku kestvust ning veel teisi sätteid muuta. Tahvel ühildub nii Windows kui Mac arvutitega.

 

Wacom graafikalaud Intuos M

Testisin graafikalauda enda igapäevastes tegevustes. Fototöötluses hiire asemel pliiatsi kasutamine on ülimalt mugav ning töö tegemine kulgeb kiiremalt ja mugavamalt. Kas Photoshop’is maskimisel või Lightroom’is värve keerates töö on sujuvam ja liigutused täpsemad.

 

Wacom graafikalaud Intuos M

Proovisin ka videotöötlus tarkvara Adobe Premiere’is sellega tööd teha, mis pole just graafikalauale loodud, kuid ka seal klippide lõikamine ning värvidega mängimine oli mugavam kui hiirega – just sellepärast, et graafikalaud on täpsem ja sellega on käel loomulikum tööd teha.

Enamus asju mida hiirega saab teha, saab ka väga edukalt graafikalauaga. Seega ei pea pliiatsi ja hiire vahelt koguaeg vahetama kui vaja vahepeal töö tegemise kõrvalt meile lugeda või Spotify’s laulu vahetada.

 

Elukaaslane proovis ka uut mudelit ning kiitis heaks. Allpool lisatud joonistus ongi tema poolt selle graafikalauaga Photoshop’is joonistatud.

Wacom graafikalaud Intuos M

Wacom graafikalaud Intuos M

 

Kokkuvõte

Wacom graafikalaud Intuos M

Väga hea hinna, funktsionaalsuse ja kvaliteedi suhtega graafikalaud – jäin sellega väga rahule. Tööala suurus on piisavalt suur, pliiats on uuem, täpsem ja mugavam ning disainilt on graafikalaud väga soliidne ja minimalistlik. Ka Bluetooth’i tugi on väga meeldiv uuendus, mida paljud kindlasti ootasid.

Julgen seda soovitada huvilistele kes pole enne graafikalauaga tööd teinud või isegi juba kogenud kasutajatele, kes otsivad lihtsat ja töökindlat seadet. Uuel kasutajal võtab kindlasti natuke aega, et ümber harjuda graafikalauaga töötamisega, aga kui see juba selgeks saab, siis on edaspidi raske ilma selleta tööd teha.

 

Wacom Intuos 2018 graafikalauad Photopointis ››

 

Tootefotod ja joonistus: Evelina Romanenkova.

Vaata lisaks:

(1172)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Wacom graafikalaud Intuos M Bluetooth, must
  • 21,6 × 13,5 cm aktiivne ala
  • Ergonoomiline survetundlik puutepliiats
  • 4 ExpressKeys klahvi & Bluetooth ühendus
  • Kolm tasuta tarkvarapaketti
  • Õhuke ja kerge ent vastupidav disain
199€
Wacom graafikalaud Intuos M Bluetooth, pistaatsiaroheline
  • 21,6 × 13,5 cm aktiivne ala
  • Ergonoomiline survetundlik puutepliiats
  • 4 ExpressKeys klahvi & Bluetooth ühendus
  • Kolm tasuta tarkvarapaketti
  • Õhuke ja kerge ent vastupidav disain
199€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga