Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Parima sülearvuti leiad just Photopointist

sylearvutid-002-algus

Fotokaupadele lisaks on Photopointi veebipoes saadaval ka koduelektroonika, parfüümid, spordikaubad ning ka arvutikaubad ja sülearvutid – see siililegi selge. Sel ajal, kui Photopointi jaekauplustes muutub sülearvutite alla pandav pind natuke väiksemaks, kasvab veebipoes nende valik üha suuremaks ja suuremaks – ületades isegi tuhande erineva sülearvuti konfiguratsiooni piiri. Selleks, et Photopointi veebipoe klient endale sobivaima mobiilse arvuti üles leiaks, on kasutusele võetud mugavad filtreerimisvõimalused, mida me kohe ka lähemalt tutvustame.

filtrid-0001

Tegelikult on esimeseks silmapaistvaks aspektideks see, et Photopointis on nüüd sülearvutid koos tahvelarvutitega ühes tootekategoorias. Kõrvutatud on need just seepärast, et siis kui ühed tootjad nimetavad kaks-ühes seadet rüpperaaliks, on teise tootja jaoks sama toode hoopis tahvli eest. Samamoodi, nagu saab valida ja filtreerida mugavalt sülearvuteid, on nüüd võimalik valida ja filtreerida ka tahvelarvuteid. Juhul, kui sa mobiilset tööarvutit ei vaja, on meil tootevalikus ka pooltuhat lauaarvutit erinevatelt tootjatelt. Liikudes nüüd veebipoe mugavate filtrite juurde.

Esimese suure valikuna on nimekirjas operatsioonisüsteemi valik – lihtsustamaks kasutajatel valiku tegemist eemaldasime kõik ülearused sisendid ning taandasime need põhiversioonidele. See tähendab seda, et kõik Apple arvutid on ühe Mac OS X kirjena, kuna uuendamine on niikuinii tasuta ja enamik kasutajaid kasutab uusimat versiooni niikuinii. Windows operatsiooniga arvutid on samuti lihtsuse mõttes toodud filtrisse põhiversiooni järgi – kes tahab Windows 10 operatsioonisüsteemi, leiab selle kiirelt. Omab tähtsust Pro versioon ja 64 bit variant – selleks ajaks on niiehknaa teised piiravad filtrid lisatud ning muud valikut väga üles ei jää.

Ekraanimõõdu järgi valimine on samamoodi lihtsustatud, kuna mõned tootjad ei hinda üldlevinud standardeid – kui 12,5-tolliste Latitude vahele eksib üks 12,1-tolline süler, kaoks see pikka nimekirja ära. Lihtsustamaks sobiva mõõduklassi leidmist, on kõik 12–12,9-tollised seadmed nimekirjas ühise kirjena. Kombineerides ekraani diagonaal lahutusvõimega, saab kiirelt üles leida see ideaalne sülearvuti või tahvelarvuti.

filtrid-0002

Miks just ekraani järgi? Sest see paneb paika seadme mõõtmed, kaalu, üldise kasutusmugavuse. Kõvaketast ja operatiivmälu saab pea alati vajadusel vahetada parema vastu, ekraani mitte.

Lihtsustamaks arvutite valikut on ka protsessorite osas sisendid koomale tõmmatud. Uuringud on näidanud, et enamjuhtudel soovitakse leida vastava seeria protsessoriga arvutit – põlvkond või täpne versioon on teisejärguline. Vastav info on küll olemas, kuid seda alles siis kui lähed tootevaates tehnilise info sakki. Kasulikuks teeb selline lähenemine paljudele – mängurid panevad filtrisse kohe Core i7, tavakasutaja kes jõudsamat sülerit soovib, saab piirduda Core i3 protsessoriga. Väga mobiilset ja hea aku vastupidavusega seadet taga ajades aga Core M protsessorit valides.

Nii operatiivmälu kui sisemälu tähendust ega tähtsust ei pea siinkohal pikalt lahti seletama. Samas soovituslik oleks valida sülearvutit mil vähemalt 4 GB operatiivmälu juhul kui seade on ainult veebi sirvimiseks ning kontoritarkvara kasutamiseks. Soovid kasutada arvutit ka video- ja fototöötluseks või mängimiseks – siis vaata seadet mil vähemalt 8 GB operatiivmälu. Sisemälu puhul võib ju arvata, et mida rohkem seda parem. Samas kui valida 1 TB kõvaketta või 256 GB SSD seadmega variandi vahel, siis lihtsalt valid SSD seadmega kiirema versiooni ning loobud sisemälus videoteegi talletamisest – selle jaoks saab eraldi välise kõvaketta juurde soetada. Teisest küljest – erinevalt tahvelarvutitest ning enamikest kaks-ühes seadmetest on sülearvutitel operatiivmälu ning kõvaketas / SSD seade kasutaja poolt vahetatav. Niimoodi saab ka vanale sülearvutile SSD seadme paigaldusega elu sisse puhuda või algselt soodsama hinnaga soetatud sülearvutil mälu laiendada.

Erinevate ühenduste valikus ei ole samuti midagi keerulist – WiFi ning Bluetooth ühendus on 99% seadmetel täiesti olemas. Pigem taandub selle filtri kasutamine faktile, et kas soovid leida sülearvutit mille puhul mobiilse interneti kasutamiseks pead netipulka kasutama või saad SIM kaardi otse seadmesse torgata. Tahvelarvutite paralleeli tõmmates – kas seadmel on endal funktsionaalsus olemas või oled internetiga piiratud WiFi võrgu leviala / nutitelefoni kuuma kohaga.

filtrid-0003

filtrid-0004

Täpselt nii mugavaks ongi Photopointi veebipoes muutunud arvutite valimine – olgu nendeks sülearvutid, tahvelarvutid või hoopis lauaarvutid. Põhilised parameetrid on lihtsustatud ning taandatud kujul nüüdsest veebipoe külastajatele kättesaadavad 24/7, lihtsustades nende paarituhande arvuti seast enda jaoks selle kõige õigema leidmist.

• Vaata kõiki sülearvuteid Photopointi veebipoes »

(839)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga