Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Samsung Galaxy S8 ja S8 Plus – suured ja turvalised

Samsung tutvustas äsja oma uusi Galaxy-perekonna nutitelefonide lipulaevu – Samsung Galaxy S8 ja S8 Plus’i. Ehkki tehnilistelt näitajatelt on tegu tõeliste tipptelefonidega, mida on Samsungilt ka oodata, siis esitlus erilisi üllatusi ei pakkunud, sest enamus infot oli juba aegsast laiade masside läbi imbunud.

Suur ekraan 

Samsung Galaxy S8 ekraan on 5,8-tolli ning Plus-versioon võib kiidelda koguni 6,2-tollise ekraaniga. Et mõlema mudeli puhul on tegu servadest kumera ekraaniga, siis muidugi on servades selle ekraani funktsionaalsus küsitav, pigem on tegu visuaalse pilgupüüdjaga. Samsung ise nimetab seda nö Infinity Display’ks (e Lõpmatuks ekraaniks), sest püütud on minimeerida ekraanide äärtesse jäävat serva, ekraani ja korpuse suhe on tervenisti 83%! Seda on küll vähem, kui näiteks Xiaomi Mi MIX-i 91,3%, kuid tubli töö sellegipoolest. Mõlema QHD+ SAMOLED ekraani lahutusvõime on 2960 × 1440.

Turvalisus

Need, kes muretsevad oma telefoni sisu turvalisuse pärast võivad rõõmustada, Samsungi uued tipptelefonid on varustatud tervelt kolme biomeetrilise turvasüsteemiga. Nii võib telefoni avada oma sõrmejälje või silmaiirise skaneerimise või näotuvastamisega. Eriti turvaline oleks muidugi kasutada kõiki kolme võimalust korraga, aga paraku pole teada, kas neid kõiki saab koos kasutada. Muuseas, sõrmejäljelugeja on lõppude lõpuks kolinud seadme tahaküljele nagu teistel parimatel Android-telefonidel.  Paraku asub sõrmejäljelugeja otse kaamera kõrval ning võib sõrmega kombates jätta objektiiviga üpris sarnase tunde tänu ühesugusele raamistusele.

Kaamera

Midagi revolutsioonilist ei paku Samsung paraku ka siin. Mõlemal telefonil on ava f/1.7 objektiivi ning 12-megapikslise lahutusvõimega tagakaamera. Endlikaamera on 8-megapikslise lahutusvõimega ning varustatud Smart AF-tehnoloogiaga, mis peaks muutma mugavaks näole fokusseerumise. Tagakaamerad kasutavad mitmikpildi töötlust, mis teeb ühest kaadrist mitut fotot ning ühendab need dünaamiliselt, et vähendada tulemuse mürataset ja tõsta detailsust.

Aku

Samsungi sõnul on uute tippnutifonide akud läbinud 8-astmelise lisakontrolli, et vältida iseeneslikku plahvatust, mis oli iseomane Samsung Note 7 mudelitele. Samsung Galaxy S8 on varustatud 3000 mAh ja S8 Plus 3500 mAh akuga. Viimane on küll kerge tagasiminek S7 3600 mAh akumahult, kuid uute ja säästlikumate tarkvaralahenduste kasutamine peaks olema muutnud telefoni tööd energiasäästlikumaks.

Bixby-nutiassistent

Sarnastelt mitmetele teistele elektroonikagigantidele on ka Samsung loonud oma virtuaalse assistendi, kellele on antud inglispärane nimi Bixby. Assistendi ’väljakutsumiseks’ on telefoni serval isegi eraldi füüsiline nupp. Bixby tugevamaks küljeks on ilmselt esemete tuvastamine telefoni kaamerat kasutades. Nii võib ta näiteks veinipudeli sildi järgi näidata sellele antud hinnanguid ning lisada juurde sobivaid toidusoovitusi. Ühesõnaga tõeline kammerteener. Bixby kasutab masinõpet, mis võimaldab tal paremini omandada omaniku harjumusi ja eelistusi ning oma teadmisi kasutades muuta nii peremehe elu mugavamaks.

Raudvara

Igavama pool pealt tuleb mainida, et mõlemal telefonil on 64Gb sisemälu ning 4 Gb RAM-i. Protsessorite poole pealt on aga tehtud vahe sisse regionaalselt. Kui USA, Jaapan ja Hiina saavad nautida uue ja eriti säästliku Snapdragon 835 8-tuumalise (4 x Kryo 280 Performance @2,35GHz ja 4 x Kryo 280 Efficiency @1,90GHz)  protsessori mõnusid, siis ülejäänud maailmale peab piisama Samsung Exynos 8895 8-tuumalisest säästuprotsessorist (4 x Exynos M2 @2,30GHz ja 4 x Cortex-A53 @1,70GHz). Oma võimekuselt erinevad ka graafikakiibid (Adreno 540 vs ARM Mali-G71).

Lisad

Nagu juba mitu põlvkonda enne neid, nii kasutavad ka S8 ja S8 Plus juhtmevaba laadimist, mille jaoks on Samsung valmistanud reguleeritava kaldega laadimisaluse. Mis puutub telefoniga komplektis olevatesse kõrvaklappidesse, siis on Samsung teinud siin tõepoolest kiiduväärt otsuse, asendades omatoodangu Harman Kardoni AKG kõrvaklappidega. Eeltellijad pidavat saama telefoniga tasuta kaasa ka Samsung Gear VR virtuaalreaalsuskomplekti koos juhtpuldiga. Umbes saja eurose lisatasu eest on võimalik soetada nö Premium-komplekt, mis sisaldab 256 Gb mälukaardi ning harman kardon AKG juhtmevabasid klappe.

Samsung Galaxy S8 ja S8 Plus korpuste värvigammasse kuuluvad must (MIdnight Black), hall (Orchid Gray), hõbedane (Arctic Silver), sinine (Coral Blue) ja kuldne (Maple Gold).

Lisavarustusena saab olema saadaval ka Samsung Dex-dokk, millega saab ühendada nii monitori, klaviatuuri kui ka hiire ning kasutada nutitelefoni lauaarvuti aseainena.

Muide, meilt leiad lisaks Samsung S8 kaaned ja ümbrised.

Allikas: Samsung

(1222)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga