Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Hasselblad X1D on maailma esimene keskformaatsensoriga hübriidkaamera

gallery-3

Rootsi kaameratootja Hasselblad esitles täna Göteborgis toimunud pressiüritusel maailma esimest keskformaatsensoriga hübriidkaamerat. Aparaadi nimeks sai Hasselblad X1D-50c ja koos kaameraga toodi välja ka kaks esimest XCD-seeria objektiivi: 45mm f/3.5 ja 90mm f/3.2.

Uue aparaadi sensoriks on 50 MP CMOS kiip. Tehnilisi andmeid arvestades võib see olla seesama sensor, mis on kasutusel nii Hasselblad H5D-50C kui ka Pentax 645Z keskformaatkaamera sees. Tavalistest keskformaatkaameratest erineb Hasselblad X1D selle poolest, et sel pole optilist pildiotsijat. Kadreerimiseks tuleb kasutada 2 360 000 piksliga elektroonilist pildiotsijat või 920 000 piksliga 3″ puutetundlikku LCD-ekraani.

Tänu optilise pildiotsija puudumisele on Hasselblad X1D aga ülimalt kompaktse korpusega ning kaalub umbes poole vähem kui traditsioonilised keskformaatkaamerad (725g koos akuga). Kogu kaamera olemus rõhub modernsusele – nii minimalistlik korpuse disain kui ka puuteekraanilt paistvad menüü- ja seadistuste valikud. Esmapilgul paistab Hasselblad X1D kangesti kunagise Pentaxi K-01 moodi (pilt ka):

pentax-k-01-vs-hasselblad-x1d

Paberile pandud omadusi vaadeldes tundub Hasselblad X1D igatahes päris tõsine ja samas ka modernne relv. Tõsine, sest kaamera korpus on ilmastikukindel, selle välguking ühildub Nikoni välklampidega ja olemas on isegi integreeritud GPS. Modernne selle tõttu, et (välimusele lisaks) on olemas ka sellised omadused nagu 25 fps Full HD videosalvestus koos välise mikrofoni pesaga, WiFi ühenduvus ja puuteekraan.

 

x1d-back

Hasselblad X1D autofookus töötab sensoripõhiselt – kontrasttuvastusega. Sensorile ei ole integreeritud faasituvastusega piksleid ja just see – autofookuse kiirus – võib olla põhjus, miks profid võivad eelistada praegu veel siiski vanamoodsaid peegliga keskformaatkaameraid.

See, kui kiire või aeglane autofookus on, peaks selgeks saama siis kui esimesed kasutajad oma esimesed Hasselblad X1D kaamerad kätte saavad ja sõltumatuid testitulemusi veebi üles panema hakkavad. Juhtuma ei hakka see enne augustikuud, sest just siis lubab Hasselblad esimestele tellijatele nende X1D keskformaadid kätte toimetada. Neile, kes on valmis kaamera kere eest välja käima 7900 € ja 45mm või 90mm objektiivi eest lisaks paartuhat eurot juurde. Mis, muide, pole keskformaatkaamerate maailmas üldse mingi kallis hind.

Allikas: Hasselblad

hasselblad_x1d_main

hasselblad_x1d_top

hasselblad_x1d_lenses

(1420)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga