Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Uus veebipõhine kursus juhatab fotohuvilised ööfotograafia lummavasse maailma

Eestikeelseid fotograafiaalaseid kursusi koondaval veebilehel Fotokursus.ee on ilmunud uus fotokursus nimega “Ööfotograafia. See kursus on mõeldud kõigile, kes soovivad jäädvustada ilusaid pilte siis, kui päike on loojunud ja valgust on vähe.

Öistes vaadetes – olgu tähistaevas, kuuvalguses uinuv rabamaastik või tuledes linnapanoraam – on alati midagi maagilist. Fotod, mis on pildistatud pärast päikese loojumist, kannavad seda erilist tunnet suurepäraselt edasi. Selliseid fotosid on hea endal vaadata ja ka Instagramis saab nende abil followere nii et vähe pole. Üks probleem siiski on – tõeliselt ilusate ööpiltide pildistamiseks on vaja teadmisi nii fotograafiast kui ka asukoha valikust, astronoomiast jne jne. Just siin tulebki fotohuvilisele appi uhiuus, täna avaldatud fotokursus “Ööfotograafia”

Ööfotograafia kursus kursus koosneb 8-st peatükist, mis on omakorda jaotatud 46-ks alapeatükiks. Lisaks tekstile on kursuses hulgaliselt näidisfotosid. Järeltöötluse peatükist leiad aga õppevideod, mille abil saad ööfotode töötluses kiirelt “rajale”. Kursuse autoriks on Photopointi enda ööfotograafia guru Silver Pik, kes on läbi viinud erinevaid koolitusi ja workshope ning oskab teemat avada süstemaatiliselt lihtsalt ja selgelt. Nii, et ka fotokaugem inimene keerulistest asjadest kohe aru saab.

Kursuse kõige olulisem osa katab ülidetailselt ära selle, kuidas öösel – tihti ka pilkases pimeduses – kaameraga pilti teha. Kuidas seada säri, ava, iso, kuidas üldse teravustada või pimedas kadreerida. Sellele lisaks on kursuses käsitletud ka teisi ööpildistamises väga olulisi teemasid. Selliseid, mida tavaliselt erinevatest veebiavaruste tutoorialidest kätte ei saa. Näiteks peatub Silver pikemalt sellel, millised kohad on öiseks pildistamiseks sobivad ja kuidas neid kohti iseseisvalt avastada. Mda üldse öösel pildistada võiks. Milline peaks olema ööpildistaja varustus. Ja nii edasi. Kui oled kursusega lõpule jõudnud, on sul garanteeritult olemas kõik öiseks pildistamiseks vajalikud baasteadmised ja enamgi veel.

Ööfotograafia kursus on www.fotokursus.ee veebilehel saadaval nii kursusena kui ka kinkekaardina. Ostes kinkekaardi, saadetakse sinu e-mailile PDF-kujuline kinkekaart, mille saad omal valikul kas välja printida või kingisaajale kohe e-postiga edasi saata.

 

Osta Ööfotograafia kursus ja tee lummavaid pilte ka öösel›

(434)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga