Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Tamron 18-300mm f/3.5-6.3 Di III-A VC VXD on väga hea kõik-ühes suumobjektiiv

Kui oled oma fotograafia teekonnas jõudnud punkti, kus omad kaamerale lisaks veel mitut objektiivi, siis oled arvatavasti teadlik kui tüütu võib nende objektiivide vahetamine olla. Tähtsad hetked võivad tabamata jääda ja nende vahetus on üle üldse ajakulukas tegevus, kui seda fotosessiooni ajal tihti peab tegema.

Ka mina olen fotograafina sellistes olukordades olnud ja seega tahtsin proovile panna ühe “kõik-ühes” suguse objektiivi, mida ei peaks töökäigus kaamera ees vahetama.

Ja siin tulebki mängu nii Sony kui Fujifilmi APS-C hübriidkaameratele loodud Tamron 18-300mm f/3.5-6.3 Di III-A VC VXD, mis õnnestus seekord keerata võimeka Fujifilm X-T4 hübriidkaamera ette, et suunduda välja pildistama.

Selles postituses võtan kokku oma kogemuse antud objektiiviga ja annan ka soovituse, kellel tasuks see enda kaamerakotti soetada.

Mida Tamron 18-300mm f/3.5-6.3 Di III-A VC VXD endast kujutab?

Ehituse poolest on see objektiiv eriti lihtne – sellel on standardne suumi- ja fokusseerimisrõngas ja kõigest üks lüliti nimega “Lock”, mille abil saad suumirõnga lukustada. Sees peitub veel Tamroni VC (Vibration Compensation) ehk pildistabilisaator, et aidata kitsamatel fookuskaugustel saavutada sujuvamaid kaadreid. Samuti võib sellega julgelt ringi toimetada ka kehvemates ilmaoludes, sest Tamron 18-300mm on ilmastiku- ja tolmukindel.

Kuna tegu on APS-C ehk poolkaader kaameratele mõeldud objektiiviga, siis tegelikult tuleb arvestada, et 18-300mm fookuskaugusele lisandub veel 1,5x crop factor – reaalne 35mm ekvivalendine fookuskaugus on 27-450mm. See on tohutult suur 16,6x suumivahemik, mis katab peaaegu kõikide fotograafia žanride jaoks vajalikud fookuskaugused. Muide, see on artikli avaldamise hetkel ka maailma esimene objektiiv poolkaader hübriidkaameratele, mis on nii suure suumivahemiku saavutanud.

Kindlasti ei saa mainimata jätta ka sees peituvat Tamron VXD lineaarmootorit, mille abil on fokusseerimine igas situatsioonis sujuv, kiire ja vaikne.

Milline oli minu kogemus?

Pean tunnistama, et olin algul Tamron 18-300mm f/3.5-6.3 osas üsna skeptiline. Üldiselt on sellised supersuum-objektiivid optiliselt üsna kehvad – need ei ole kõige teravamad ega valgusjõulisemad, kuid on siiski päris populaarsed eelkõige hobifotograafide seas. Ilmselt just sellel põhjusel, et neid on mugav kasutada ja samuti jätavad reisides palju ruumi teiste asjade jaoks. Kusjuures, see Tamron 18-300mm valiti just EISA poolt välja 2022. aasta parimaks reisisuum objektiiviks.

Mainisin juba enne, et 18-300mm on tohutult suure, lausa 16,6 kordse, suumivahemikuga. Selle demonstreerimiseks tegin kaks fotot – üks kõige laiema 18mm otsaga ja teine maksimaalselt sisse suumitud 300mm kaugusele.

Täitsa šokeeriv on vaadata, kuidas ühest väiksest täpist saab suumides midagi nii detailselt näha – ja kõike seda ühe objektiiviga!

Mulle väga meeldis, et selle supersuumi kaal on kõigest 620g. See tähendas, et mul ei tekkinud kordagi tunnet, et käed hakkaksid ära väsima ja see on kindlasti üks väga oluline põhjus, mida paljud sellise objektiivi soovijaid vaatavad. Kui võrrelda seda näiteks mõne 70-200mm objektiiviga, siis 18-300mm on palju kergem, kompaktsem ja mitmekülgsem.

Kui ma peaks antud objektiivi puhul ühe negatiivsema külje välja tooma, siis see oleks objektiivi suumirõngas. Selle keeramine oli üsna raske võrreldes teiste suumobjektiividega – just eriti pikematel fookuskaugustel. Minu jaoks ei ole see “deal breaker“, aga seda tasuks kindlasti meeles pidada, kui oled keegi, kes nõuab objektiivilt sujuvat ja kerget toimimist.

Kokkuvõtteks

Reaalses kasutuses jäin ma selle objektiiviga täiesti rahule ja olin väga üllatunud kui hästi see erinevate toimingute hakkamasai. Mulle väga meeldis, et pildistama minnes ei pidanud ma ühtegi lisaobjektiivi kaasa pakkima, sest kõike midateha tahtsin, sain Tamron 18-300mm f/3.5-6.3 Di III-A VC VXD objektiiviga tehtud.

Vaatamata sellele, mida paljud fotograafid supersuumide kohta väidavad, siis ei ole optiliselt sellelel objektiivil samuti midagi häda. Kas ma kasutaksin seda professionaalsete tööde jaoks? Arvatavasti mitte, kuid see on siiski suurepärane valik fotograafidele, kes pildistavad rohkem hobi korras või kes üritavad kaameravarustuse osas ruumi kokku hoida.

Kui soovid enne ostu selle objektiivi enda Sony või Fujifilmi hübriidkaamera ees järele proovida, siis selleks astu läbi Photopointi foto- ja videotehnika rendist.

 

Pista Tamron 18-300mm f/3.5-6.3 Di III-A VC VXD oma ostukorvi »

(403)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Tamron 18-300mm f/3.5-6.3 Di III-A VC VXD objektiiv Fujifilmile Kampaania
  • 18–300 mm suure ulatusega universaalsuum
  • 16,6× suumivahemik
  • Kiire ning vaikse VXD teravustamismootoriga
  • Integreeritud Tamron VC pildistabilisaator
  • Fujifilm X-seeria hübriidkaameratele
629€699€
Tamron 18-300mm f/3.5-6.3 Di III-A VC VXD objektiiv Sonyle Kampaania
  • 18–300 mm suure ulatusega universaalsuum
  • 16,6× suumivahemik
  • Kiire ning vaikse VXD teravustamismootoriga
  • Integreeritud Tamron VC pildistabilisaator
  • Sony E bajonetiga poolkaader hübriidkaameratele
629€699€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga