Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Hästi suured fotod ja nende arhiveerimine

Postitas: Lauri

Küll on su lapsed alles suureks kasvanud! Kas kohvi või teed? Kuidas siis läinud on? Näe, tänavu on õnneks jälle päris soe talv…

Mõned kohustuslikus korras läbi viidud külaskäigud lihtsalt ei kujune eriti jutukaks, tee mis tahad. Nii sõnulseletamatult jumalikuna tundub siis pereisa poolt viimases hädas poetatud lause:

“Mul siin mõned albumid…”

Ja nii iga kord. Fotode vaatamise ajal ei ole õnneks midagi erilist rääkida vaja. Mõne pildikommentaari suudab ka kõige kidakeelsem Maarjamaa mees endast välja pigistada.

Aga kaua sa neid 10×15 kiletaskutesse pigistatud päikeseloojanguid ja poolkinniseid silmalauge ikka vaadata jõuad. Isegi kui pildid on päris head, kapselduvad nad mittemidagiütleva formaadi pisikese kileakna taha, sundides varjama magusat haigutust ja kojuminekusoovi.

Me teeme ikka veel neid 10×15 fotosid ning topime neid kiletaskutega albumeisse, sest oleme niimoodi harjunud. Ilusaid fotosid saab aga ka teistmoodi laborist välja printida ja muudmoodi arhiveerida. Hoopis huvitavamalt.

Photopointis on lisaks sellele standardsele 10×15 cm pildile võimalik teha ka poole suuremat – 15×20 cm fotot. Ning loomulikult ka A4 suuruses (21x30cm) fotot. See aga ei ole veel kaugeltki kõik.

Nimelt on Photopointi Tartu Lõunakeskuse, Tallinna Ülemiste ja Rocca Al Mare poodides nii tuusad Fuji laborid, et vorbivad lõdva randmega ka A3 suuruses (30×45 cm) fotosid.

Rocca Al Mare ja Ülemiste masinaid nähes hakkavad aga kõigi Photopointi konkurentide käed vihast värisema. Seal asuvad laborid on Baltimaade võimekamad. See võimekus avaldub muidugi paljudes asjades. Üks neist on aga see, et nendega saab välja printida 30×91 cm panoraamfotosid. Peaaegu meetri pikkuseid!

30×91 cm panoraam vs 10×15 cm foto

Kuidas arhiveerida suures formaadis fotosid?

A4 formaadist suuremad fotod on kõige mõttekam panna pildiraami sisse ning koos sellega seinale või kingitusepaberi sisse. Albumilaadseid lahendusi nii suurtele fotodele reeglina ei ole. Albumit vaadatakse ju ikka laua peal või süles. Nii suurt pilti nii lähedalt vaadates on vaja aga hoopis väiksemat fookuskaugust kui inimsilma 50 mm.

Miks mitte printida oma õnnestunumad fotod välja A4 paberile? A4 fotode jaoks on  arhiveerimislahendusi mitmeid. Muidugi võib neid panna pildiraami sisse ja seinale. Lisaks sellele võib need seada aga ka albumisse.

Vastava suurusega albumeid on Photopointi meeletus valikus mitmeid. Näiteks see 151.48€ 29×32 cm traditsiooniline album, kuhu saab nii A4 kui ka väiksemaid fotosid kinnitada stiilselt fotonurkadega. Või selline 16.26€.

Kes nii esinduslikku fotokollektsiooni teha ei taha, võib oma A4 pildid torgata Hama fotode arhiveerimiseks mõeldud kiletaskute sisse 30.49€. Need näevad välja nagu paberi jaoks mõeldud kiled – ühes servas on neil augud, millega saab need seada tavalisse kontorikiirköitjasse või spetsiaalsete fotokaante vahele.

15×23 fotosid saab seada nii traditsioonilistesse kiletaskutega albumeisse kui ka stiilsetele Hama A4 suuruses albumilehtedele 12.19€. A4 fotode jaoks on nende lehtede mõõtmed kahjuks liiga väikesed.

Hama albumilehti on nii musta 13.21€ kui ka valget 12.19€ värvi. Fotod fikseeritakse lehtedele läbipaistva, isekleepuva kattefooliumiga. Lehtedel on ühes servas augud mille abil saab neid köita Hama fotokaante või tavalise kiirköitja vahele.

Seliseid albumeid ja pilte on palju huvitavam vaadata, kui tavalisi. Ja ei peagi miskit rääkima.

Suurte ja väiksemate fotode hinnad Photopointis:

(Seisuga 23.02.09)

* 30x45cm fotosid saab tellida vaid Lõunakeskuse, Rocca al Mare ja Ülemiste poest
** 30x91cm fotosid saab tellida vaid Rocca al Mare ja Ülemiste poest
*** Kehtib vaid Photopointi kauplustest andmekandjalt valikuliselt nimekirja alusel tellides

(865)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Jobo pildiraam digitaalne 10,4 Plano 10 Pro Kontrastse 26,4 cm ekraaniga digiraam
Fuji USB kaabel (must) Fuji USB kaabel (must) Fuji Finepix 6800Z / 6900 Z.
Tamrac kott 3582 Express Case 2 punane Tamrac 3582 Express Case 2 punane välismõõdud: 70 × 110 × 30 mm kaal: 51 g.
Tamrac kott 3583 Express Case 3 kuldne Tamrac 3583 Express Case 3 kuldne välismõõdud: 100 × 80 × 30 mm kaal: 57 g.
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga