Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Sony a5000 hübriidkaamera mahutab WiFi ühenduvuse ja suure sensori pisikesse korpusesse

A5000_bk

Hüvasti, NEX. Täna esitletav Sony a5000 hübriidkaamera on esimene kompaktne Sony hübriid, mille tähistusest on välja jäänud seal aastaid ilutsenud NEX-logo. Hinna ning omaduste poolest asetub A5000 Sony kaamerahierarhias NEX 3N ning  NEX-5T vahele. See on väga pisike kaamera – Sony sõnul kõige pisem ja kergem APS-C sensoriga hübriid. Samas on sellel olemas sisseehitatud välklamp, 180° võrra ülespoole keeratav LCD-ekraan (saab ka selfisid klõbistada) ning – erinevalt NEX-3N aparaadist – ka käepide. 

NEX-3N aparaadile sarnaneb ka a5000 juhtnuppude süsteem – siiski on tagaküljele juurde lisandunud eraldi nupp fotode kustutamise jaoks. Uue aparaadi LCD-ekraan pole just kõige teravama pildiga, teravustamisel ei ole kasutatud kallimate kaamerate eeskujul faasituvastuse abi ning nii on autofookus jäetud ainult kontrasttuvastuse hooleks. Oluline on aga a5000 kaamerasse sisseehitatud WiFi ja NFC ühenduvus – need on omadused, mida soodsamail NEX-3N aparaadil ei ole. 

Loe Sony ametlikku eestikeelset pressiteadet ja vaata tootefotosid siinsamas:

Sony a5000 olulisemad tehnilised andmed

  • Sensor: 20,1 MP lahutusvõimega APS-C-formaadis (23,2 × 15,4 mm) 
  • Salvestussüsteem (video) Salvestusvorming AVCHD-vorming versioon 2,0 ühilduv;
  • Teravustamine: kontrasttuvastus; 25 teravustamispunkti
  • ISO-tundlikkus pildistamisel: ISO100 kuni 16000; filmimisel: ISO100 kuni 6400
  • LCD-ekraan: 3.0, mahutab 460 800 pikslit. Ekraani saab nurga alla seada üles ligi 180 kraadi
  • 13 digifiltrit: Posterisation (Colour, B/W), Pop Colour, Retro Photo, Partial Colour (R,G,B,Y), High Contrast Monochrome, Toy Camera, Soft High-key, Soft Focus, HDR Painting, Rich-tone Monochrome, Miniature, Watercolour, Illustration
  • WiFi, NFC (märgisega NFC Forum Type 3 ühilduv, ühe puutega kaugjuhtimine, ühe puutega jagamine)
  • Sarivõte: autofookusega kaadrite vahel 2,5 kaadrit sekundis; Ilma autofookuseta 3,5 kaadrit sekundis
  • Aku vastupidavus: 420 pilti (CIPA standard)
  • Mõõtmed: 109,6 mm × 62,8 mm × 35,7 mm
  • Kaal: 210 g (ainult korpus); Ligikaudu 269 g (koos aku ja mälukaardiga PRO Duo)

 Sony digikaamerad Photopointis

Sony a5000 tootefotod 

sony-a5000-digikaamera-photopoint-2

 

sony-a5000-digikaamera-photopoint-3

sony-a5000-digikaamera-photopoint-5

sony-a5000-digikaamera-photopoint-4

sony-a5000-digikaamera-photopoint-1

sony-a5000-digikaamera-photopoint-7

sony-a5000-digikaamera-photopoint-6

sony-a5000-digikaamera-photopoint-13

sony-a5000-digikaamera-photopoint-12

sony-a5000-digikaamera-photopoint-11

sony-a5000-digikaamera-photopoint-10

sony-a5000-digikaamera-photopoint-9

sony-a5000-digikaamera-photopoint-8

 

 

Sony ametlik pressiteade

7. jaanuar 2014

Sony tutvustab maailma kõige väiksemat ja kergemat vahetatava objektiiviga WiFi-toega digikaamerat[i]

 

A5000 pakub digipeegelkaameratele omast kvaliteeti ja loomingulisust ning seda on kergem kaasas kanda

 

  • Ilusad detailsed pildid suure 20,1-megapikslise Exmor™ APS HD CMOS-anduri ja BIONZ X-protsessoriga
  • 180° kallutatava LCD-ekraaniga on autoportreede tegemine lihtne
  • Kerge kompaktne kere ja hüpikvälklamp
  • Ühe puutega edastuse ning nutitelefonide ja tahvelarvutite kaugjuhtimisrakenduse tagavad NFC ja WiFi
  • Allalaadimisteenuse PlayMemories Camera Apps™ tugi ja funktsiooni Photo Creativity lisavalikud

 

Maailma kõige väiksem ja kergem vahetatava objektiiviga WiFi-toega digikaamera1 teeb ilusaid pilte ja pakub loomingulisi valikuid. Kaameral A5000 on suur 20,1-megapiksline Exmor APS HD CMOS-andur ja BIONZ X-protsessor, mis võimaldavad teha kauneid pilte väikesele suurusele vaatamata.

 

Uus A5000 on suur samm tavalistest kompaktkaameratest edasi – professionaalne pildikvaliteet ja kauni kujundusega korpus, mis mahub ilusti taskusse. Kaamera on väike ja seda on kerge igale poole kaasa võtta, see on suurepärane alternatiiv digipeegelkaamerale. Kaamera kaalub kõigest 210 g[ii], kuid hämaras valguses pildistamiseks on kompaktsesse korpusesse mahutatud ka sisseehitatud välk. Samuti on uus kujundus käepidemel, mistõttu on erinevate E-kinnitusega objektiivide kasutamisel kaamera käsitsemine kindel ja usaldusväärne.

 

Pildikvaliteeti parandab digipeegelkaamera mõõdus 20,1-megapiksline Exmor APS HD CMOS-pildiandur, mis salvestab rohkelt detailset pilditeavet. Pilte muudab veelgi teravamaks uue põlvkonna BIONZ X-protsessor, mis on ka tunnustust leidnud täiskaaderkaameratel a7 ja a7R. Teie piltidel on tänu detailide taasesitusele, lokaalsele müra vähendamisele ja difraktsiooni vähendavale tehnikale veelgi peenem tekstuur ja palju vähem müra, seda hoolimata teie pildistamisobjektist. Samuti saab käsitsi ISO arvu seada kuni 16 000-ni, mis võimaldab ka hämaras muljetavaldavaid pilte teha.

 

Tänu kaamera mugavale käsitsemisele ja 180° kallutatavale LCD-ekraanile, mida saab ideaalseks kadreerimiseks ümber pöörata, saate kaameraga A5000 teha autoportreesid kõigest ühe käega. Kasutades efekti Soft Skin Effect, mis silub tuvastatud nägudel kortse, annab sära ja muudab nii naha ilusamaks, saavad kasutajad luua veelgi atraktiivsemaid pilte. Samuti paikneb kaamera korpusel käepärane hoob, millega saab optilist suumi[iii] sõrmeotsaga kohandada ja nii ei pea seda tegema objektiivitorult.

 

Sisseehitatud WiFi võimaldab ühe puutega ühendumist teie Xperia™ või NFC-ühilduvusega Androidi nutitelefoni või tahvelarvutiga. Piltide edastamine mobiilseadmele[iv] on lihtne. Samuti saab ühe puutega aktiveerida kaugjuhtimisrakenduse Smart Remote Control, mis ühendab kaamera nutitelefoni või tahvelarvutiga. Nii saate pilte teha ja neid vaadata ka kaamerast kaugemal olles.

 

Allalaadimisteenus PlayMemories Camera Apps muudab pildistamise veelgi põnevamaks, pakkudes järjest uusi tasuta ja tasulisi rakendusi, põnevaid loomingulisi efekte, kasutusvõimalusi jne. Uuendatud intervallpildistamise funktsioon Time-lapse Ver. 2.0 suudab nüüd sujuvalt jälgida muudatusi stseeni ümbritsevas valguses. Iga kord, kui kaamera välja lülitatakse, edastab tuliuus nutitelefoniga sünkroonimise funktsioon Sync to Smartphone pildid automaatselt määratud nutitelefoni või tahvelarvutisse. Kui mobiilseadmele on paigaldatud rakendus PlayMemories Online ja on lubatud funktsioon All Sync, saab edastatud pildid automaatselt laadida PlayMemories Online-kontole.

 

Lisateave: www.sony.net/pmca/

 

 

Sonyle ainuomaselt saab igaüks funktsiooniga Photo Creativity kasutada selliseid režiime nagu Picture Effect (pildiefekt) ja Background Defocus (fookusest väljas taustakuma). Efektide koheseks nägemiseks LCD-ekraanil vajutage nuppu ja kasutage juhtketast – algajaid fotograafe abistavad ekraanile ilmuvad juhised.

 

A5000 lisatarvikute hulka kuulub uus stiilne kaameraga elegantselt sobituv vutlar LCS-EBB. Lisage veel pehme kandevutlar LCS-BBN ja õlarihm STP-XSR1 ning saate stiilse üksteisega sobituvates värvitoonides komplekti. LCS-BBN on kott-kotis stiilis pehme kandevutlar, mis mahub kenasti nii seljakotti kui ka kohvrisse. Samuti on saadaval lisatarvikute komplekt ACC-TRW, mis sisaldab akulaadijat BC-TRW ja taaslaetavat akupaketti NP-FW50.

 

Kaameraga A5000 kenasti kooskõlas olev mitmekülgne SEL55210 E55-210 mm F4,5–6,3 teleobjektiiv on nüüd saadaval ka mustana.

 

Sony vahetatava objektiiviga digikaamera on nüüd saadaval ettetellimisel leheküljel www.sony.co.uk. Eestis tuleb kaamera müügile 2014. aasta märtsis.



[i] Vahetatavate objektiividega digikaamerate seas, millel on APS-C mõõdus pildiandur ja sisseehitatud välk. Pressiteate kuupäevast alates. Põhineb Sony tehtud uuringul.

[ii] (ligikaudu, ilma objektiivita)

[iii] Kui automaatse suumiga objektiiv on ühendatud, kohandatakse digitaalset suumi (kaasa arvatud selge pildi suumi), siis kui teised objektiivid ühendatakse.

[iv] Ainult Android operatsioonisüsteemiga nutitelefonidele ja tahvelarvutitele (versioon 4,0 või uuem). Seadmele peab olema paigaldatud uusim rakenduse PlayMemories Mobile versioon.

(1972)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Sony a5000 + 16-50mm Kit, must
  • 20,1-megapiksline Exmor™ HD sensor
  • FullHD 1920 × 1080 50i videosalvestus
  • 3-tolline kallutatav LCD ekraan
  • Ülikompaktne metallkorpus
  • Integreeritud WiFi & NFC ühendus
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga