Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Sony 3D videokaamera teeb kahe sensoriga Full HD-d

Kolmedimensioonilisse tulevikku usuvad kõik suuremad audio-videoseadmete tootjad. 3D telerid on ka meie poodides üpris tavaliseks nähtuseks, 3D kaamerad aga veel kaugeltki mitte. Minule teadaolevalt oli esimese ja praegu ka ainukse tavakasutajale suunatud videokaamera turule toonud Panasonic. HDC-SDT750 3D-kaamera on tegelikult täitsa tavaline videosalvesti – 3D objektiiv käib sellele lihtsalt adapteriga külge.

Sony on aga midagi huvitavamat valmis saanud. Esimest korda paar nädalat tagasi CES elektroonikamessil presenteeritud 3D kaamera HDR-TD10 on nüüd otse Las Vegasest Poola pealinna Varssavisse jõudnud. Siin on toimumas Sony iga-aastane suurüritus Open House, kus ka Photopointi ajaveebil au kohal olla on. Ning tuleb tunnistada, et kõige huvitavamaks riistapuuks siin nähtud seadmetest see 3D kaamera oligi.

Erinevalt Panasonicu aparaadist on HDR-TD10 kaameral kaks fikseeritud objektiivi, kummagil objektiivil on omaenda sensor ning ka enda pildiprotsessor. Protsessorivõimsust ei ole asjata nii palju – see loom peab käigu pealt kokku monteerima kaks andmeedastuskiirusega 28Mbps Full HD videoklippi. 3D efekti näeb kaamera LCD-ekraanilt ilma prillideta, peab aga mainima, et väga mugav lahendus see ei ole. Nimelt tundus 3D efekt olevat optimeeritud umbes 20 cm kauguselt vaatamiseks ning selle kauguse muutumisel tundus, justkui vaataksid silmad kõõrdi. Soovi korral võib aga LCD-ekraani 3D efekti kaamera külje peal oleva nupu abil välja lülitada.

3D režiimil saab filmida vaid automaatseadistustega ning video pärastiseks töötlemiseks Sonyl hetkel veel tarkvara välja töötatud ei ole. Kaamera taga olevast liugurnupust saab aga aparaadi lülitada 2D režiimile ning siis on võimalik ka juba tavapäraseid filmimise parameetreid muuta.

Siin Varssavis oli välja pandud üksainuke HDR-TD10 kaamera – see oli ühendatud 3D-teleriga, mida tuli vaadata loomulikult läbi 3D prillide. 3D efekt, ma julgeks öelda, jääb alla sellele, mis tuleb Blu-Ray plaatidelt, kuid mitte palju. Erinevad tasapinnad olid konkreetselt välja toodud isegi sellise kehva ainese puhul nagu selline demoväljapanek pakub. Ahjaa – kaamera hind? USA-s 1500$ nii et Euroopas ja eurodes võib hind küündida isegi üle 1300€.

(528)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga