Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Roccat Kone – parim mänguritele valmistatud hiir maailmas?

Kui juttu tuleb hiirtest, mis on disainitud mänguritele ning arvutigraafikutele, assotseeruvad esimestena sellised tippfirmad, nagu Logitech ning Razer 2.86€. Minul endal on esimene kodu- ja teine töölaual ning võin öelda mõlema aadressil vaid kiidusõnu.

Inimeseloomale ei saa aga kunagi küllalt ja nii rikuvad ka minu süljenäärmed vahetevahel klaviatuuri kui ma satun vaatama, kas Roccati vennad on oma hiire juba valmis teinud. Peaaegu juba on.

Roccat on Saksamaal asuv firma, mille eesmärgiks on toota maailma parimat arvutiriistvara mänguritele. Hetkel arendab Roccat välja kolmeosalist tootesarja mis koosneb hiirematist, hiirest ning klaviatuurist.

Hiirematid kannavad nime Roccat Sense 1.3€. Need valmisid alles hiljuti ning on Eestiski juba müügil. Vaata siit 30.49€. Mõningane hiirelibistamine ühel sellistest näitas, et tegemist on tõepoolest matiga, millel on kindel koht parimate seas.

Ega üks hiirematt aga ikkagi eriti meelierutav ei ole, tee see milliseks tahad. Ja ei peagi olema, sest kes teist sooviks osta endale näiteks midagi sellist? Teine asi on aga seadmega, mille jaoks matt valmistatud on ning siin näitab Roccat tõelist meistriklassi.

roccat-koneRoccat Kone on eelkõige mänguritele mõeldud hiir, mille tehnilised näitajad, funktsioonid ja väljanägemine on pehmelt öeldes üpris meelierutavad. Lubagem alustada sisemise mäluga, mille suuruseks on 128 kB ja mis lubab salvestada otse “hiire sisse” viis erinevat profiili ning neid sealt kiirelt vahetada.

Järgmiseks lubage mainida 72MHz sisseehitatud protsessorit ning 3200 dpi Pro-Aim Gaming sensorit. Viimane jääb küll mõnevõrra alla Razer Lachesise 2.86€ 4000 dpi sensorile, kuid miljonärina oleks mul vast suva, kas mul on 47 miljardit või 46,2 miljardit krooni.

Välja näeb Kone superhea, ning loodetavasti tundub ka käes sama ergonoomiline, nagu arvutikuvarilt vaadatuna näib. Hiirel on 10 nuppu (neist 8 programmeeritavad) ja neljasuunaline ratas. Äärtes on siniselt valgustatud ribad, kuid LED-lampide valgust saab läbi draiveri muuta kasvõi vikerkaarevärviliseks.

Minu jaoks üks huvitavamaid omadusi selle hiire juures on aga nn kaalusüsteem. Konega on kaasas neli ümarat klotsikest, igaüks kaalumas 5 g. Neid on võimalik lisada soovi kohaselt hiire all asuvasse lahtrisse, muutes nii selle kaalu endale sobivaks. Super!

Roccat Kone`t võib turule oodata juba üsna pea. Hiir hakkab maksma orienteeruvalt 1100 krooni. Äsja algas arendusprotsessi viimane, beta faas, mis tähendab, et hiir on põhimõtteliselt valmis, ning seda tuleb vaid testida, et leida võimalikud vead ning teha väiksemad muudatused.

Kõigil huvilistel on võimalik täita Roccati kodulehel olev registreerimisvorm ja kandideerida Kone testijaks. Kõigile väljavalituile saadetakse hiir ning viimane draiveriversioon, et testija saaks teatada kõigist leitud vigadest või puudustest nende töös. Kõik testijad saavad tänutäheks Roccat Kone hiire.

Ja kui te arvasite, et Kone on päris muljetavaldav, vaadake väljavõtet Roccat Valo superklaviatuuri tehnilistest andmetest ja omadustest:

  • Valgustatud nupud ja 6,5 cm x 1,5 cm sinise taustvalgustusega ekraan
  • 41 macronuppu
  • 2 MB integreeritud mälu
  • sisseehitatud protsessor 40 MHz
  • 2 USB porti, kõrvaklappide- ja mikrofoniport
  • Laius: 49,5 cm, pikkus: 20 cm
  • Kõrgus (eest tahapoole) 2,0 – 2,8 cm
  • (569)

    Postitus meeldis?
    Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
    .
    .

    Sarnasel teemal artiklid

    Kommentaarid

    Samast kategooriast

    Viimased kommentaarid

    "https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

    Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

    "Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

    Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

    "Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

    Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

    "Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

    Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

    "Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

    Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga