Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Razer ja Roccat – mitte ainult mängureile

Veidi enam kui kümme aastat tagasi valitsesid arvutimaailma mehaanilised hiired. Vingematel oli lisaks kahele äärmisele veel keskmine klahv, ükski neist ei suutnud liikuda kiiremini kui 400 dpi. Siis tuli USAs kokku grupp insenere ja turundajaid – eesmärgiks luua arvutihiir, mis oleks sobilik mängureile. See pidi olema senisest täpsem, kiirem, mugavam, funktsionaalsem ja ilusam. Nii sündis firma nimega Razer ning maailma esimene mängurhiir – optilis-mehaanilise juhtsüsteemi ja 2000 dpi tundlikkusega “Boomslang“.

Veidi enam kui viis aastat tagasi saadeti Põhja-Soomes asuva Inari järve äärde grupp Microcerni teadlasi – eesmärgiks uurida anomaaliaid sealses hüdro- ja pedosfääris. Ühel sukeldumisreidil avastasid teadlased siniselt kumava metalja aine, mille struktuur ei vastanud mitte ühelegi Mendelejevi tabeli elemendile. Teadlastel õnnestus võtta proovid ning saata need Norras asuvasse laboratooriumisse. Sinna ei jõudnud ei proovid ega neid eskortinud teadlane Dr. Erik Johan Dale. Teda on kinnitamata andmetel pärast seda nähtud hoopis Saksamaal, Hamburgis – linnas, kus just siis pandi alus firmale nimega Roccat. Varsti pärast seda hakkas sinakas tuluke põlema Roccati esimese mängurhiire Kone 71.16€ sees.

Arvutimänge ma ei mängi. Milleks mulle Razeri klaviatuur või Roccati hiir?

Viimati kirjeldatud Roccati loomislugu on muidugi müstifikatsioon. Ometi kätkeb see endas päris olulist sõnumit mõlema firma – nii Roccati kui ka Razeri kohta. Standardiks saanud Mendelejevi tabel ei ole nende jaoks piisav, nad ei loo oma tooteid nn vana rasva pealt, vaid teevad palju tööd selleks, et arendada välja uusi tehnoloogiaid. Nende loodud seadmed sammuvad seetõttu esirinnas nii tehniliste andmete kui ka uuenduslike omaduste poolest.

Roccati ja Razeri sihtgrupiks on professionaalsed arvutimängurid, kes esitavad oma töövahenditele väga kõrgeid nõudmisi. Selleks, et nendele nõudmistele vastu tulla, eelneb iga tarviku reaalsele valmistamisele sageli aastatepikkune uurimistöö. Lõpptulemisena valmivad klaviatuurid, hiired, kõrvaklapid ja muud tarvikud on paratamatult peajagu üle tavalistest kontoritööks mõeldud arvutilisadest. Seda mitte ainult mängudes vajalike funktsioonide poolest nagu makrod ning profiilid, vaid ka igapäevaste omaduste poolest nagu täpsus, mugavus, vastupidavus ja mitte vähem tähtsana – ilus välimus.

Nii, nagu profiklassi arvutid on kõige töökindlamad, funktsionaalsemad ja innovaatilisemad, nii on seda ka mängureile suunatud (profiklassi) arvutitarvikud. Seega on ilmselge, et kui tekib soov või vajadus väga hea ja paljude võimalustega klaviatuuri, hiire või muu tarviku järele, siis tuleks vaadata just mängureile valmistatud seadmete poole.

Milline hiir on mängurhiir?

Ühe tõsise arvutimänguri kõige olulisemaks töövahendiks on hiir. See peegeldub ka Razeri ja Roccati tootevalikus. Nagu sissejuhatuses mainitud sai, oli mõlema firma esimeseks tooteks just mängurhiir. Razeril on neid praeguse seisuga 12 ning Roccatil 4 erinevat. Kõiki neid hiiri iseloomustab vastupidavus ning väga hea täpsus kursori liigutamisel.

Kõige madalam maksimaalne tundlikkus on 1600 DPI (Razer Krait 32.42€, Roccat Pyra 40.66€) ning kõige suurem 5600 DPI (Razeri kõige uuemad hiired Mamba 132.16€, Naga ja Imperator 71.16€). Kõigil Razeri ja Roccati hiirtel on võimalik vastavale nupule vajutades ka tundlikkust muuta – see on kasulik näiteks siis kui soovite kursorit ekraanil väga täpselt seada – olgu siis mängides või näiteks graafikaprogrammis.

Soodsamad Razeri ja Roccati mängurhiired on sellised, kust on kõik üleliigne eemaldatud – jäänud on kõige põhilisemad omadused nagu täpne sensor, kiire andmevahetus ning mugav, vastupidav ja nägus korpus. Sellised hiired sobivad ideaalselt ka neile, kes päevast-päeva arvutimängudega kokku ei puutu.

Mida kallimaks muutub mängurhiire hind, seda rohkem on tal ka spetsiaalseid, mänguritele vajalikke omadusi. Tõsisematel mängurhiirtel on viis või enam nuppu, millest enamik on vabalt seadistatavad tegemaks mida tahes. Vingematel hiirtel on sisemälu, kuhu saab salvestada erinevaid nuppude seadistusi ehk profiile. Mõnel on kaasas vihid, mille abil saab hiirele kaalu juurde lisada et seda mööda matti mugavam libistada oleks. Enamiku mängurhiirtega saab luua makrosid. Makroks nimetatakse hiire puhul mingit kindlat klahvikombinatsiooni või klahvide järjestikust vajutamist klaviatuuril, mis on salvestatud üheainsa hiireklahvi alla. Eelpool kirjeldatud omadustele lisanduvad veel tavapärasest suurem andmeedastuskiirus, ülimalt hea täpsus ka siis kui hiirt väga kiiresti liigutatada ning isegi siis, kui hiir aluselt veidi üles tõsta.

Lisame sellele kõigele veel uhked ja värvilised LED-tuled, ning olemegi saanud Roccati mängurhiirte lipulaeva nimega Kone. Lisame sellele kõigele aga juhtmevabaduse ja oleme saanud Razeri innovatiivseima mängurhiire nimega Mamba.

Razer Abyssus 40.66€on hea näide mängurhiirest, millel on kõik üleliigsed, spetsiaalselt mängureile tarvilikud kellad ja viled eemaldatud. Abyssus ja teised temataolised sobivad ideaalselt ka neile, kes päevast-päeva arvutimängudega kokku ei puutu.

Roccat Kone 71.16€ on suurepärane näide mängurhiirest, mis on suunatud eelkõige arvutimängurile. Sellel on vilkuvad tuled, kaaluvihid ja ohtralt draiveripõhiseid seadistusvõimalusi kaasa arvatud korralik makrode loomise ja haldamise süsteem.

Roccat Kone – mugavus ja täpsus ilusas kestas

[flv:/wp-content/uploads/2008/10/roccat_kone.flv 620 357]

“Konedeks” nimetasid soomlased oma püstolkuulipildujaid, millega nad Talvesõjas oma vastasele palju peavalu valmistasid. Ülejäänud maailma jaoks omandas sõna “Kone” kaks aastat tagasi hoopis teistsuguse tähenduse – seda tituleeriti maailma parimaks mängurhiireks. Ja mitte asjata.

Kone puhul on üks olulisemaid aspekte tema ergonoomilisus. Roccat on kulutanud väga palju aega sellele, et vormida hiir selliselt, et see võimalikult mugavalt pihku sobituks ning seda on koheselt tunda. Mugavust lisab ka matjas, sametisena tunduv pealispind mille peal ei tundu käsi higine ka pikkade töötundide või mängusessioonide järel.

Kone välimus on klass omaette. Mõlemal pool hiirt on tal LED-lampidega valgustatud ribad. Vaikimisi helendavad need siniselt, läbi draiveri on aga kõigi nelja lambi värvust võimalik muuta. Valida saab kokku 38 erineva värvitooni hulgast. Samamoodi on võimalik muuta Roccati logo valgustava LED-lambi värvi.

Konel on kokku seitse nuppu ning ratas. 3200 dpi Pro-Aim Gaming lasersensor on ülitäpne ja kiire, 128 KB sisemällu saab salvestada nuppude seadistusi, profiile ja makrosid – nii on need kogu aeg saadaval olenemata sellest, millise arvuti taha hiir ühendatud on. Konel on kaasas neli erineva kaaluga klotsikest – 5, 10, 15 ja 20 grammi. Neid on võimalik lisada soovi kohaselt hiire all asuvasse lahtrisse, muutes nii selle kaalu endale sobivaks.

Razer Mamba – juhtmega või ilma, vahet pole

“Mamba”on Aafrika kõige suurem ning kõige surmavam madu. Ta peab jahti peamiselt maapinnal ning on seal võimeline liikuma väga suure kiirusega. Mamba on ka Razeri kõige innovatiivsem hiir 132.16€. See on nimelt maailma esimene täisfunktsionaalne juhtmevaba mängurhiir.

Enne Mambat olid kõik mänguritele suunatud hiired juhtmega arvuti külge ühendatud. Juhtmevabad hiired lihtsalt ei olnud nii head, et rahuldada arvutimängurite kõrgeid nõudmisi. Enamik neist olid rohmakad ja ebatäpsed. Kõik nad olid liiga aeglased. Üks tavaline juhtmeta pihuklots edastab näiteks andmeid koguni kaheksa korda aeglasemalt, kui parim juhtmega mängurhiir.

Razer Mamba ei jää aga mitte millegi poolest alla parematele juhtmega mängurhiirtele. Enamgi veel – aasta eest ei olnud veel ühtegi hiirt, mis oleks suutnud kas või ligilähedaseltki üle trumbata Mamba ülitäpse Precision™ 3.5 sensori tundlikkust – muljetavaldavad 5600 dpi.

Selle hiire kõik näitajad on suurepärased – Nagu Konel, nii on ka Mambal seitse vabalt seadistatavat nuppu ja kerimisrullik, ülihea andmeedastuskiirus 1000Hz, makrode ja profiilide salvestamine. Mamba peab ühe laadimiskorraga vastu hämmastavad 72 tundi. Ning kui juhtmevabadusest villand peaks saama, saab Mambale juhtme külge torgata ning siis on ta nagu tavaline juhtmega mängurhiir.

Kokkuvõtteks

Arvutihiired on valdkond, millega Razerit ja Roccatit ehk kõige enam seostatakse. Lisaks hiirtele valmistavad nad aga ka kõrvaklappe, klaviatuure ja muid arvutitarvikuid. Kõiki neid seadmeid iseloomustavad innovaatilisus, funktsionaalsus, kestvus ja suurepärane disain. Olgu tegemist mänguri või tavakasutajaga – kui sinu jaoks on oluline need neli aspekti, siis peaksid vaatama just Razeri ja Roccati tootevaliku poole.

Roccat Kova hiir 42.69€

Razer Megalodon kõrvaklapid 76.25€

Roccat Arvo klaviatuur 30.5€

Razer DeathAdder hiir 60.99€

Razeri klaviatuurid Lycosa 81.32€ ja Arctosa 50.82€

Roccati hiir Kone 71.16€ koos juhtmehaldussüsteemi-USB hub`iga Apuri 40.66€

Roccat Pyra hiir 40.66€

Razer Imperator hiir 71.16€

Razer Salmosa hiir 40.66€

Roccat Valo klaviatuur 101.66€

(429)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Roccat hiir Kone Max ROC-11-501 Roccat Kone on valmistatud olema parim mängureile suunatud hiir maailmas.
Razer Krait 1600 hiir Razer Krait 1600 hiir Loodud spetsiaalselt reaalajas strateegiamängude tarvis. Kulumiskindlad hiirenupud, kõrge eraldusvõime ning suurepärane klikkide arv minutis tagavad head tulemused. kuni 1200 APM (Actions Per...
Razer Mamba 5600 hiir Razer Mamba 5600 hiir Mamba on maailma esimene juhtmevaba hiir, mis töötab sama täpselt ning kiiresti nagu parimad turul olevad, mängureile suunatud arvutihiired. Enamgi veel - kui Razeri parima juhtmega hiire...
Razer hiir Imperator Razer Imperator pole lihtsalt mingi hiir, see on osa mänguri käest
Razer hiir Abyssus Razer Abyssus on loodud arvutimänguritele, kes ootavad hiirelt usaldusväärsust ja funktsionaalsust ka kõige pingelisemates olukordades
Roccat hiir Kova ROC-11-200 Mänguhiirte Lamborghini
Razer kõrvaklapid + mikrofon Megalodon 7.1 surround klapid - kuula, kus on vaenlane
Roccat klaviatuur Arvo ROC-12-505 Nordic Kompaktne tippklaviatuur mängurile
Razer DeathAdder 1800 MAC, Lunar White hiir Razer DeathAdder 1800 MAC, Lunar White hiir 1800 dpi 3G infrapunasensoriga mänguhiir spetsiaalselt Macintosh arvutimänguritele, suudab ekraanil liikuda 2,25× kiiremini kui standardsed 800 dpi otpilise sensoriga hiired....
Razer Lycosa Gaming Keyboard DE Lycosa tarantula - seda ämblikku leidub Itaalias Taranto linna lähistel.
Razer Arctosa, hõbe DE Must klaviatuur, hõbedane tekst klahvidel.
Roccat Apuri USB Hub & Mouse Bungee
  • USB jagaja ja hiire juhtme hoidik ühes
  • Hoidik ei lase hiire juhtmel laual takerduda
  • Tervelt 4 USB 2.0 pesa
  • Väljundvool kokku: 2 A
  • Kaasas adapter vooluvõrku ühendamiseks
Razer hiir Salmosa 1800 Razer hiir Salmosa 1800 Maailma kiireima optilise sensoriga hiir algajale mängurile. 1800 dpi 3G Infrared sensor (kuni 2,25× kiirem kui tavaline mänguhiir), ülikerge korpus, riistvaraliselt muudetav DPI (800/1800)...
Roccat Valo Max US klaviatuur Esimene mänguritele mõeldud klaviatuur ROCCATilt.
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga