Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Pentax X-5 digikaamera – 26x suum, lai vaatenurk ja 4 AA-mõõdus akut

Photokina fotomessi alguseni on jäänud 26 päeva ning kaameratootjad on asunud täie hooga välja pritsima uusi kompaktkaameraid. Pentax tuleb täna välja aparaadiga, mis on väliselt väga sarnane firma enda tippklassi peegelkaamerale K-5. Pentax X-5 ei ole siiski ei peegel ega hübriid, vaid võimsa 26x suumiga kompaktkaamera. Tähelepanuväärseimaks omaduseks selle juures on objektiiv – fookuskauguste vahemikuga 22.3 – 580 mm on see hetkel kõige laiemat vaatenurka pakkuv supersuumkaamera üldse (14 tundi suutis seda tiitlit hoida enda käes Olympus SP-820UX kaamera). Lisaks suumimisele saab selle objektiivi 1cm makrorežiimi abil suurepäraselt pilti teha ka pisikestest asjadest.

Pentax X-5 südames on taustvalgustusega 16 MP 1/2.33″ CMOS-sensor. ISO tundlikkust saab tõsta kuni 6400-ni ning Pentaxile omaselt aitab sensori liikumise teel toimiv mehaaniline värinastabilisaator saada teravaid pilte ka hämaramas ning suurematel fookuskaugustel. Kaamera taga on nurga alla seatav 460 000 pildipunktiga LCD-ekraan ning kui päikesevalgus sellelt kadreerimise raskeks muudab, saab kasutada 460 000 piksliga elektroonilist pildiotsijat.

Üheks Pentax X-5 tugevuseks on kahtlemata akud. Nimelt kasutab X-5 spetsiaalse liitiumaku asemel AA-mõõdus akusid või patareisid. Neid mahub kaamera sisse tervelt neli ning lubavad ühe laadimiskorraga pildistada koguni 500 kaadrit. Pentax X-5 supersuumkaamera jõuab poodidesse mustas ja hõbedases värvitoonis septembri lõpus-oktoobri alguses. Selle hinnaks saab Photopointis olema 249€

PENTAX X-5

Universaalse 26× suumobjektiivi ja kallutatava LCD ekraaniga digitaalkaamera

23. august 2012

PENTAX RICOH IMAGING COMPANY, LTD. annab teada uuest PENTAX X-5 digitaalkaamerast. See universaalne 26× suumobjektiiviga digitaalkaamera võimaldab jäädvustada kvaliteetseid pilte kõikvõimalikest objektidest ja vaadetest ning seda minimaalsete jõupingutustega.

Peamised omadused

1. Mitmekülgne 26× suumobjektiiv

PENTAX X-5 kompaktses ja lihtsasti kaasaskantavas korpuses on oma koha leidnud võimas 26× optilise suurendusega objektiiv, mille fookuskauguste ulatus algab 22,3 mm lainurgast ning ulatub kuni 580 mm super-teleni (35 mm kaamera ekvivalendina). 1 cm makrorežiim lubab fotograafil jäädvustada muljetavaldavaid lähivõtteid väikestest objektidest vaid sentimeetri kauguselt. Kaamera on varustatud ka intelligentse suumi funktsiooniga, mis võimaldab saavutada objektiivi suumiks 187,2× (kuni 4174 mm – 35 mm kaamera ekvivalendina) ja seda ilma kadudeta pildikvaliteedis.

2. Tagantvalgustatud CMOS pildisensor – optimaalne pildikvaliteet kõrge tundlikkusega pildistamisel

X-5 südames on tagantvalgustatud CMOS pildisensor, mille 16 efektiivset megapikslit ja tipptundlikkus kuni ISO 6400 tagavad madala mürasuse ja kõrge kvaliteediga pildid. Super Resolution tehnoloogiaga varustatud tipptasemel pildiprotsessor aitab jäädvustada selgeid, teravate detailidega pilte. Lisaks aitab unikaalne öövõtterežiim jäädvustada fotograafil teravaid pilte ka öisel ajal, kombineerides mitu samaaegselt pildistatud kaadrit automaatselt üheks liitpildiks.

3. Pildistabilisaator – teravamad pildid

X-5 kombineeritud pildistabilisaator kasutab PENTAXi poolt väljatöötatud SR (Shake Reduction) sensori nihutamise mehhanismi  ja digitaalset SR režiimi, kompenseerides sellega efektiivselt kaamera värina mõju pildi teravusele. See hübriidne süsteem tagab teravad kaadrit ka keerukates oludes nagu pika fookuskauguse kasutamisel ja hämaras pildistamisel.

4. Suur kallutatav LCD ekraan

X-5 on varustatud suure 3-tollise kõrge lahutusvõimega LCD ekraaniga, millel on 460 tuhat pildipunkti. Ekraani kallutusmehhanism võimaldab seda üles ja alla kallutada ning selliselt parima vaatenurga valida. Selge LCD ekraan lihtsustab ka tehtud piltide kvaliteedi kontrollimist ja menüüde kiiret ja vigadeta seadistamist.

5. Elektrooniline pildiotsija – selge nähtavus ka eredas päikesevalguses

X-5 sisaldab ka elektroonilist pildiotsijat, mis on käepärane eredas vastuvalguses pildistamisel või kui fotograaf soobiv kaamerat kindlamalt paigal hoida. Selle dioptrit on võimalik reguleerida, et tagada nii pildistatava kui ka ekraaninäitude selge nähtavuse ja vähendades silmade koormust pikemate pildisessioonide ajal.

6. Full HD videosalvestus

X-5 salvestab Full HD videot H.264 vormingus, võimaldades kasutajal jäädvustada kõrge kvaliteediga videolõike (1920 × 1080 pikslit, külgede suhe 16:9) kaadrisagedusega 30 kaadrit/sek. Kaamera korpusel on ka micro HDMI pesa (tüüp D), mille kaudu saab kvaliteetset videopilti suurel ekraanil nautida.

7. Vooluallikas: hea saadavusega AA patareid

Kuna X-5 kasutab oma toiteks nelja AA mõõdus patareid, pole patareide pärast tarvis muretseda isegi reisil olles, sest need on praktiliselt kõikjal maailmas kergelt saadaval. Tänu energiasäästlikule disainile suudab X-5 värskete leelispatareidega pildistada umbes 330 kaadrit*. Seega pole patareisid tarvis sageli vahetada, mis on eriti oluline pildistamisel tähtsates situatsioonides.
* Mõõdetud CIPA standardile vastava testi käigus.

8. Kasutajasõbralik automaatrežiim

X-5 funktsioonide hulka kuulub ka PENTAXi poolt väljatöötatud Auto Picture automaatrežiim, mis hindab pildistatavat stseeni ja valib automaatselt sobivaima pildiprogrammi 16 erineva hulgast (sealhulgas Maastik, Portree, Küünlavalgus ja Lemmikloom). Kaamera on varustatud ka Auto Macro funktsiooniga, mis lähedal asuva objekti puhul aktiveerib automaatselt makroteravustamise.

9. Režiimiketas – sobiva pildiprogrammi kiire valimine

X-5 režiimiketas laseb kasutajal valida sobiva pildiprogrammi kiirelt ja liigsete pingutusteta ning seda 10 erineva programmi hulgast. Selleks pole tarvis menüüdki avada.

10. Muud omadused

Kaugjuhtimine eraldi müüdava PENTAX distantspäästikuga

Kiire sarivõte kuni 10 kaadrit sekundis, kuni 30 kaadrit järjest

12 digitaalfiltrit loominguliste efektide lisamiseks tehtud piltidele

Valik loomingulisi pilditöötlusvahendeid, sealhulgas pildi venitamise filter, väikeste nägude filter ja kollaaži funktsioon

Võimalus kasutada pildistamisel kolme erinevat külgede suhet (4:3, 16:9 ja 1:1) spetsiifilisteks rakendusteks

Kaasas piltide vaatamise, töötlemise ja haldamise tarkvara: MediaImpression 3.5 for PENTAX (Windows versioon toetab Windows 7) ja MediaImpression 2.1 for PENTAX (Macintosh versioon toetab Mac OS X 10.7)

Ühildub Eye-Fi (WiFi) SD mälukaartidega.

(512)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga