Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Pentax K-5 II peegelkaamera toob soodsa hinna ja kiirema autofookuse hämaras

Kahe aasta eest esitletud Pentax K-5 peegelkaamera 1218.98€ on üks paremaid APS-C sensoriga digipeegleid, mis üldse kunagi tehtud. Selle julge väite kinnituseks võib tuua kasvõi Dpreview testitulemised, kus paljukiidetud Canon EOS 7D 1727.32€ Pentaxi aparaadist vaid ühe protsendipügalaga eespool on ja teised juba pikema puuga maha jäävad. Olgu aga kaamera nii hea kui tahes – turundusosakonnal on vaja uut sest uus müüb. Nõnda ei jäägi Pentaxil üle muud kui esitleda täna, nädal enne Photokina fotomessi ametlikku algust oma uut lipulaeva. K-5 järglast, peegelkamerat nimega K-5II.

Väliselt on uus kaamera senisega võrreldes vaat et identne. Eristada saab neid kahte vaid väga hästi treenitud silm – märgates näiteks II tähistust kaamera nimes või siis kergelt sissepoole süvendatud LCD-ekraani. Ka sisemiselt on K-5 II väga sarnane K-5 kaameraga. Seesama 16 MP CMOS sensor, Prime II pildiprotsessor, 7 fps sarivõte, ISO 80-51200, 100% kaadri katvusega pildiotsija, Full HD videorežiim… Kõik see ilmastikukindlas ja vastupidavas korpuses.

Uuendusi on K-5 II kaameral välja käia kaks. Esmalt on LCD-ekraani ehitust muudetud nii, et see peegeldaks vähem valgust. Õhuvahe välise klaasi ja ekraani vahel on viidud miinimumini ja selle tõttu siis ka LCD ekraan kere tasapinnast pisut sissepoole viidud on. Teine edasiarendus on aga tõsisemat tüüpi. Nimelt on K-5 II varustatud uue ja valgusele eriti tundliku teravustamissensoriga. See tähendab, et autofookus töötab päris hämaras pildistamisel (alates -3EV). 2.8 avaga ja valgusjõulisemate objektiividega peaks autofookus ka senisega võrreldes olema parem ja täpsem.

Teades, et Pentaxi peegelkaamerate nõrgaks kohaks just teravustamine on, ei tohiks sellist edasiarendust kindlasti mitte vähetähtsana võtta. Arendati edasi seda, mida edasi arendada vaja oli. Nädala pärast Photokina fotomessil ehk saame Ardoga – kel endalgi K-5 igapäevaselt kotis – testida, et kuidas siis uus teravustamine on. Seniks aga – nautige tootefotosid ning kui soovi, laadige alla ka mõnusalt ülevaatlik inglisekeelne tooteandmete dokument.

Tegelikult on kolmas uuendus veel – hind. Pentax lubab K-5 II kaamera poodidesse tuua oktoobri lõpus ning märgib kere soovituslikuks jaehinnaks 999€. See on 200€ võrra soodsam, kui K-5 kahe aasta eest müügile tulles maksis. Hea on tõdeda, et mõned asjad vastupidiselt söögile ja bensiinile ka hinnalt odavamaks muutuvad.

Tegelikult on veel teinegi kaamera. K-5 II kõrval esitleb Pentax kaamerat nimega K-5 IIs. Sarnaselt näiteks Nikon D800E‘le on sellel sensori eest eemaldatud Anti-aliasing filter. Viimane muudab pildi pisut udusemaks eesmärgiga vähendada kontrastse peene mustriga aladel tekkima kippuvaid moire ja alisaing artefakte. Eemaldatud madalpääsfiltriga kaamera pilt on tavalisest detailsem ja teravam ning sobib seega ideaalselt maastike ja makrofotode pildistamiseks. K-5 IIs kaamera on mõeldud fotograafidele, kes teavad, mida anti-aliasing endast kujutab ning oskavad seda vajadusel ka järeltöötluses eemaldada.  K-5 IIs kere ametlikuks jaehinnaks on 1199€.

Pentax kaamerad Photopointis

PRESSITEADE:

PENTAX K-5 II

Uus lipulaev PENTAX K digipeegelkaamerate seerias, millel on uus tipptasemel tööulatusega AF sensor

PENTAX RICOH IMAGING COMPANY, LTD. teatab uhkusega uuest PENTAX K-5 II digitaalsest peegelkaamerast, mis on tunnustatud PENTAX K seeria uus lipulaev.

See uus mudel on tunnustatud PENTAX K-5 (oktoober 2010) järeltulija. Lipulaevana on K-5 II varustatud paljude arenenud funktsioonide ja kasutajasõbralike omadustega.

Koos PENTAX K-5 II kaameraga tuleb välja ka K-5 II s. Tegemist on mudeliga, millel puudub anti-aliasing filter. K-5 II s on ideaalne lahendus neile fotograafidele, kes hindavad üle kõige eraldusvõimet kuid on teadlikud anti-aliasing filtri põhimõttest ja eesmärgist.

Peamised omadused

Uus SAFOX X AF moodul – tipptasemel autofookus omas klassis

K-5 II kaameras on kasutusel äsja väljatöötatud ülimalt tundlik SAFOX X autofookuse moodul, mille tööulatus on vägagi lai: -3 EV kuni +18 EV. See suurendab AF süsteemi täpsust valgusjõuliste objektiivide kasutamisel oluliselt. Koos uuendatud AF algoritmiga on tulemuseks erandlik autofookuse töö. Funktsioonide hulka kuulub ka valitud fookuspunkti laiendamine, mis võimaldab pildistatavat automaatselt teravana hoida kui see algselt omistatud fookuspunktist välja liigub.

Kvaliteetne suurepärase nähtavusega LCD ekraan

K-5 II tagaosas on 3-tolline laia vaatenurgaga õhuvaheta LCD ekraan, millel on umbes 921 tuhat pildipunkti. Peegeldusvastase kattega klaasi ja LCD ekraani vahel on unikaalne vahekiht, mis vähendab peegeldusi ja valguse hajumist, hoides efektiivselt ära helkide tekke ja ereduse kao. Karastatud klaasist valmistatud katteklaas on vastupidav kriimudele ja kulumisele.

Kõrge lahutusvõime ja minimaalse mürasusega tõetruud pildid

16,28 efektiivse megapiksliga suur (23,7 × 15,7 mm) uusima põlvkonna CMOS sensor hoolitseb ülikiire pildiinfo lugemise eest. Koos tunnustatud PRIME II (PENTAX Real Image Engine) pildiprotsessoriga on tulemuseks kõrge lahutusvõime, sujuvate üleminekute ja olematu digimüraga pildid. Kaamera standardne tundlikkuse ulatus on ISO 100 kuni 12800, laiendatuna ISO 80 kuni 51200.

Selge ja ere 100% vaateväljaga optiline pildiotsija

K-5 II pildiotsijas on kasutusel klaasist pentaprisma. Pildiotsija vaateväli on 100% ja suurendus umbes 0,92× (50 mm f/1.4 objektiiv lõpmatusse teravustatuna). Pilt on terav ja selge kogu kaadri ulatuses. See parendab teravustamise ja kadreerimise täpsust ning kiirust. Manuaalse teravustamise lihtsustamiseks on pildiotsijas tunnustatud Natural-Bright-Matte III teravustamisklaas.

Kompaktne, tugev korpus – tolmukindel ja ilmastikukindel välitingimustes pildistamiseks

K-5 II väline korpus on valmistatud vastupidavast kuid kergest magneesiumsulamist, kaamera raam aga äärmiselt jäigast roostevabast terasest. 77 spetsiaalset tihendit muudavad kere tolmukindlaks, ilmastikukindlaks ja külmakindlaks, tagades usaldusväärse toimimise ka keerukates ilmastikuoludes ja kuni -10°C külma korral. Kaamera sisemuses on usaldusväärne katikumehhanism, mille lühim säriaeg on 1/8000 sek ja vastupidavus 100 tuhat võtet.

Kiire sarivõte – kuni 7 kaadrit sekundis

K-5 II jäädvustab kiire sarivõtte režiimis kuni 30 kaadrit (JPEG) kiirusega umbes 7 kaadrit sekundis. See võimaldab fotograafil kerge vaevaga jäädvustada teravaid pilte aktiivsetest, kiirestiliikuvatest objektidest.

PENTAXi SR pildistabilisaator

K-5 II on varustatud PENTAXi poolt välja töötatud SR (Shake Reduction) pildistabilisaatoriga, mis kompenseerib kaamera värina mõju efektiivselt kuni kolme säriastme ulatuses. Pildisensori nihutamisel põhineb stabilisaator toimib peaaegu kõigi PENTAX objektiividega – ka nendega, mis mõeldud filmipeegelkaameratele*. Kuna selle paindlik disain võimaldab kallutada sensorit igas suunas, pakub K-5 II mitmeid muidki kasulikke omadusi fotograafi abistamiseks pildistamisel: automaatne horisondi korrigeerimine ja kompositsiooni peenhäälestus. Koos eraldi müüdava GPS mooduliga O-GPS1 lihtsustab ASTROTRACER funktsioon taevakehade jäädvustamist.

* Selle mehhanismiga ühilduvad funktsioonid: PENTAX K-, KA-, KAF-, KAF2- ja KAF3-bajonetiga objektiivid, keermega objektiivid (adapteri abil) ja 645- ning 67-süsteemi
objektiivid (adapteri abil). Osad funktsioonid ei pruugi teatud objektiividega toimida.

8. Uuenduslikud pilditöötlusfunktsioonid eristuvate piltide loomiseks

K-5 II on varustatud Custom Image funktsiooniga, mis võimaldab kasutajal valida pildile soovitud viimistlusefekti oma loomingulise nägemuse paremaks esitamiseks või miljöö rõhutamiseks. Valida saab 9 erineva režiimi hulgast. Lisaks on kaamera varustatud 18 digitaalfiltriga, mille abil saab piltidele lisada spetsiaalseid visuaalseid efekte ilma arvuti abita. Ühele pildile saab eriliste efektide loomiseks rakendada ka mitmeid filtreid üksteise järel.

9.  K-5 IIs ülemuslik lahutusvõime
K-5 IIs on mudel, millel puudub anti-aliasing filter. See digipeegelkaamerates kasutatav filter aitab muuta arvutiga loodud kujutisi sujuvamaks, vähendades kõrgeid sagedusi ja moonutusi. Selle protsessi käigus väheneb mingil määral ka lahutusvõime. K-5 IIs on kaamera, mis seda filtrit ei sisalda ning annab võimalused eriti teravate detailsete piltide jäädvustamiseks. Jäädvusta lummavaid maastikke ja vaateid maksimaalse teravussügavuse ja selgusega. K-5 IIs on ideaalne valik stuudio- ja kommertstööks, kus kaamera seadistused ja pildistustingimused on juhitavad.

10. Muud omadused

  • 77 segmendiga särimõõtesüsteem valguse eriti täpseks mõõtmiseks
  • Häälestatav müravähendus pikkade säriaegade korral
  • Häälestatav müravähendus kõrge tundlikkuse korral, automaatrežiim ja kasutaja poolt muudetav eelseadistus iga ISO tundlikkuse kohta
  • Elektrooniline lood, varustatud vertikaalse skaalaga
  • Automaatne moonutuste ja kromaatiliste moonutuste korrigeerimine (kasutatav ainult DA-,DFA– ja FA Limited seeria objetkiividega)
  • CTE režiim, mis seadistab värvustasakaalu automaatselt ja rõhutab konkreetse kaadri domineerivaid värve
  • DR II (Dust Removal II) mehhanism tolmu eemaldamiseks CMOS sensorilt ülehelikiirusel vibratsiooniga
  • PENTAXi Hyper särijuhtimissüsteem, mis reageerib silmapilkselt ja täpselt fotograafi loomingulistele kavatsustele
  • Dünaamilise ulatuse laiendamise funktsioon, mis kompenseerib ülesäris (valgete) ja alasäris (mustade) alade teket
  • RAW faili salvestamine äsja tehtud JPEG vormingus pildist (kui pilt on puhvermälus alles)
  • RAW/Fx nupp – failivormingu muutmine ühe nupuvajutusega või spetsiifilise funktsiooni omistamine ja kiire avamine
  • Kolm kadreerimisvõrgustikku (sealhulgas Kuldlõige) Live-view režiimis
  • Hea aku vastupidavus: kuni 980 kaadrit ühe laadimisega
  • Kaasas PENTAX Digital Camera Utility 4 tarkvarapakett, sealhulgas RAW failide ilmutamise ja vaatamise rakendus (põhineb Ichikawa Soft Laboratory populaarsel SILKYPIX RAW failide töötlusmootoril) ja failibrauser.

• HDMI, HDMI Logo ja High-Definition Multimedia Interface on HDMI Licensing LLC kaubamärgid või registreeritud kaubamärgid.
• Kõik brändi- või tootenimed on nende omanike kaubamärgid või registreeritud kaubamärgid.
• Disain ja tehnilised andmed võivad muutuda.

(970)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Pentax K-5 kere 16,3 megapikslit, CMOS sensor, pildistabilisaator, 7 kaadrit/sek sarivõte, ISO 80 kuni 51 200, 3" LCD 921 000 piksliga, 1080 HD video, tolmueemaldus, Live View, digitaalne lood, HDR võte, ilmastikukindel kere
Canon EOS 7D kere 18 megapikslit, APS-C mõõdus CMOS sensor, 19 punkti AF, ISO kuni 12800, 3-tolline Clear View II LCD monitor, FullHD videosalvestus (1080p), kaks DiG!C 4 protsessorit, magneesiumsulamist ilmastikukindel korpus.
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga