Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nikonilt uus 18-140mm f/3.5-5.6G ED VR suumobjektiiv ning SB-300 välklamp

18-140

Ühes kahe uue kompaktkaameraga avalikustas Nikon 18-140mm stabilisaatoriga suumobjektiivi ning algtaseme välklambi Speedlight SB-300. Kompaktne objektiiv on mõeldud Nikoni DX formaadis (APS-C mõõdus) sensoriga kaameratele ning moodustab 35mm vaatenurgale vastavalt 27-210mm vahemiku. Uus Speedlight SB-300 asetub vanema SB-200 kõrvale ning pakub rohkemat: astmeliselt kuni 120 kraadi üles suunatav pea, juhtarv 18 ning katab 18-200mm (APS-C) fookuskauguste vahemiku.

Nikkor 18-140mm f/3.5-5.6G ED VR suumobjektiiv:

AFS_DX_18_140

  • Fookuskaugus: 18-140 mm (35mm ekvivalendina 27-210mm)
  • Lähim teravustamiskaugus: 45cm
  • Suurim ava: f/3.5 – f/5.6
  • Väikseim ava: f/22 – f/38
  • Diafragmalabade arv: 7
  • Optiline ehitus: 17 elementi 12 grupis
  • Maksimaalne suurendus: ×0,23
  • Autofookus: ringikujuline vaikne teravustamismootor
  • Filtrikeere: 67mm
  • Mõõdud: ø78 × 97mm
  • Kaal: 490 g

Saadaval alates septembri algusest soovitusliku jaehinnaga 675€. Hinda vaadates on väga suur tõenäosus, et tegemist on peamiselt koos Nikoni kaameratega kaasa müüdava kit-objektiiviga.

Nikon Speedlight SB-300 välklamp:

SB300_front34r_1_

SB300_back_1_

SB-300 sobib kõigile Nikoni peegel- ja kompaktkaameratele, mis on varustatud vastava välgupesaga.

  • Juhtarv: 18m (ISO 100)
  • Fookuskauguste vahemik: 18-200mm (35mm ekvivalent 27-210 mm)
  • Välgupea kalle:  0°, 60°, 90°, 120°
  • Välgu laadimisaeg: 3,5 – 4 sek
  • Toiteallikas: 2 × AAA leelis- või liitiumpatareid, NiMH laetavad akud
  • Vastupidavus: 110+ välgatust (NiMH akud)
  • Mõõdud: 57,4 x 65,4 x 62,3 mm
  • Kaal: 97 g

Samuti müügil septembrikuust, soovituslik jaehind 139 eurot.

Nikoni ametlikud pressiteated:

AF-S DX NIKKOR 18–140MM F/3.5–5.6G ED VR – I AM VARIETY

Amsterdam, Madalmaad, 6. august 2013 Nikon toob täna avalikkuse ette uue DX-formaadis suumobjektiivi, mis suudab teha nii lainurk- kui ka telefoto-ülesvõtteid ja on varustatud stabilisaatoriga. 

See mitmekülgne objektiiv sobib nii ulatuslike maastike, kaugetest objektidest tehtud üksikasjalike võtete kui ka teravate HD-videote jäädvustamiseks. Objektiiv on ideaalne just algajatele fotograafidele, kuna sellel on lai 18–140 mm teravustamisvahemik, mis võimaldab objektiivi vahetamata mitmesuguseid objekte pildistada. See on praktiline ja kaasaskantav, mistõttu on see väga mugav valik, kui soovite reisida väikese pagasiga, kuid tahate sellegipoolest võimalikult paljusid pildistamisvõimalusi kasutada.

Zurab Kiknadze, Nikon Europe’i objektiivide, tarvikute ja tarkvara tootejuht, ütleb: „Selle objektiivi arendamisel oli kõige olulisem mitmekülgsus, taskukohasus, kaasaskantavus ja optimaalne pildikvaliteet. Mitme objektiivi kasutamisel erinevateks eesmärkideks on tohutu eelis, kuid olukordades, kus on oluline kaasaskantavus ja paindlikkus, eelistavad mõned fotograafid üht objektiivi kasutada. See uus Nikoni arvukate suumobjektiivide hulka kuuluv NIKKOR-i objektiiv on ideaalne nende jaoks, kes soovivad kõik-ühes-lahendust. Objektiiv kuulub valitud DX-formaadis kaamerate komplekti ja võimaldab kaamera omanikul kohe mitmesuguseid objekte pildistada.”

Mitmekülgne objektiiv

Objektiiv, millega on lihtne ringi jalutada, on uskumatult käepärane vahend. Lai 18–140 mm teravustamisvahemik laseb hõlpsalt kasutada enamikku üldlevinud fookuskaugusi, mis teeb sellest uuest NIKKOR-ist tõeliselt mitmekülgse objektiivi. Algajad fotograafid ja pühapäevapildistajad saavad teha kõrgkvaliteetseid fotosid ja videoid, ilma et neil oleks tarvis objektiive vahetada, olenemata sellest, kas soovitakse pildistada lainurgaga ulatuslikke maastikke või kasutada maksimaalselt ära objektiivi telefoto omadusi kaugel asuva objekti suumimiseks ja jäädvustamiseks.

Stabiilne pildistamine

Mitmekülgset teravustamisvahemikku täiendab Nikoni stabiliseerimissüsteem (VR), mis lubab fotograafidel kuni nelja sammu võrra aeglasemat säriaega kasutada, võimaldades vähese valguse korral efektiivsemalt pildistada ja kogu suumivahemiku ulatuses märkimisväärselt teravamaid fotosid teha. Piltide hägusus väheneb oluliselt, eriti telefoto-suumiga pildistamisel. Stabiliseerimissüsteem tagab kaamera stabiilse vaate isegi videote filmimisel ning parandab lausteravustamisel nähtavust. Objektiiv töötab pildistamisel või filmimisel vaikselt.

Optimaalne pildikvaliteet

See objektiiv vastab tänapäevaste suure megapikslite arvuga D-SLR-sensorite nõudmistele ning võimaldab kogu suumivahemikus parima kvaliteediga pilte teha. Optiline disain hõlmab 17 elementi 12 rühmas. Üks ED-klaasist (eriti madala dispersiooniga klaasist) element ning üks asfäärilise objektiivi element tagavad kõrge eraldusvõime ja kontrastsuse, vähendades samas aberratsiooni ning värvidispersiooni.

Kergelt kaasaskantav objektiiv

Suuruse, kaalu, hinna ja pildikvaliteedi poolest hästi tasakaalustatud objektiiv on sobiv kombinatsioon täpsest NIKKOR-i optikast, laiast teravustamisvahemikust ja kergest konstruktsioonist (490 g). Metallkinnitus ja ilmastikukindel kummitihend teevad objektiivi reisimisel eriti vastupidavaks.

KIIRVÄLK SB-300 – I AM LIGHT CONTROL

Amsterdam, Madalmaad, 6. august 2013. Nikon Europe tutvustab täna uut madala taseme välguseadet Nikon SB-300. 

See kompaktne, kerge ja mitmekülgne kiirvälk sobib ideaalselt algajatele fotograafidele, kes soovivad kaamera sisseehitatud välgust enamat ning otsivad loomingulisemaid valgustusvõimalusi. Kiirvälk ühildub Nikoni D-SLR-ide ja tarvikupesaga varustatud COOLPIX-i kaameratega ning võimaldab piltide mõjukamaks muutmiseks valguse kvaliteeti ja suunda kontrollida. 

SB-300 on isegi algajate jaoks uskumatult lihtsasti kasutatav ja inspireerib algajaid fotograafe oma loomingulist visiooni arendama, võimaldades hõlpsalt päevavalguses tehtud pilte mõjukamaks muuta, objekti üksikasju ka keerulistes tagantvalgustuse tingimustes kujutada või valgust pehmendada, lastes välgul laelt tagasi põrkuda.

Zurab Kiknadze, Nikon Europe’i objektiivide, tarvikute ja tarkvara tootejuht, ütleb: „Välguseadmed suudavad teha enamat kui lihtsalt pimedas ümbruses asuvaid objekte valgustada ja uus SB-300 annab algajatele fotograafidele suurepärase võimaluse seda teada saada. Välklamp võimaldab kasutajatel olukordades, kus ümbritsev või loomulik valgus langeb soovimatu nurga alt või pole soovitud värvi, soojuse ja intensiivsusega, hõlpsalt valgust kontrollida. Isegi kui te pole varem eriti välguga pildistanud ja pildistate keerulistes valgustingimustes, saate ebasoodsast valgusest hoolimata selliseid pilte teha, nagu ette kujutasite.”

Valguse juhtimine

Fotograafia on valgusega kujutiste loomise kunst ja SB-300 pakub lihtsat ja taskukohast viisi katsetada välise välklambi mõju pildikvaliteedile. Juhtnumber 18/59 (m/jalga ISO 100 juures) võimaldab valgustada kaugeid objekte isegi väheses valguses, kasutada välklampi objekti peente üksikasjade esiletoomiseks täitevälguna ning pehmendada ümbritseva valguse tõttu tekkinud varje või kompenseerida tugevat tagantvalgustust.

Universaalne

Välklambi pead saab kuni 120° üles kallutada, mis annab teile erinevate stseenide pildistamisel paindlikkust. Vältige liigselt valgustatud pilte, lastes välgul laelt või seintelt tagasi põrkuda, või seadke välklambi pea nurga alla, et objektile pehmem ja loomulikum välimus anda ning siseruumides ilusaid portreid luua. Nikoni i-TTL-i välklambi juhtimise tugi tagab optimaalse automaatse välgu tasakaalu ning D-SLR-i kasutajad saavad loomulikuma valguse saavutamiseks kaamera korpuse kaudu hõlpsalt aeglast sünkroonimist, punasilmsuse vähendamist ja teisi välgurežiime seadistada.

Lihtne

Väikesel SB-300-l on märkimisväärne valgustusvõime, mis teeb sellest täiusliku reisikaaslase. Välguga pildistamine on lihtne — kinnitage välklamp lihtsalt kaamera tarvikupesa külge ja lülitage sisse. Pole tarvis tundmatuid menüüsid kasutada ega mõista. SB-300 kasutab kaht AAA-tüüpi patareid, mis on saadaval igal pool maailmas, ning seetõttu saavad kasutajad kõikjal välguga pildistamist nautida.

SB-300 komplekti kuulub pehme kott.

Peamised omadused

Kaasaskantav välguseade: täiuslik seade, mida hoida käepärast, kui vajate rohkem valgust või soovite lisada oma piltidele loomingulisust. Ühildub i-TTL-iga.

Ühildub Nikoni digitaalsete ühe objektiiviga peegelkaameratega (D-SLR) ja tarvikupesaga varustatud COOLPIXi kaameratega.

Võimas katvus: juhtnumber 18/59 (m/jalga ISO 100 juures) võimaldab valgustada kaugeid objekte isegi väheses valguses.

Valgustuse suunamine: välklambi pead saab kallutada kuni 120°, mis annab teile vabaduse muuta valgustuse nurka just nii, nagu soovite. Muutke oma pildid loomingulisemaks, lastes välgul laelt või seintelt tagasi põrkuda.

Lihtne kasutamine: välklampi on lihtne kasutada, sest see kinnitub otse kaamera tarvikupesa külge.

Termilise kaitse funktsioon: ei lase välklambil intensiivse kasutamise korral üle kuumeneda.

AAA-tüüpi patareid: SB-300 kasutab toiteallikana kaht AAA-tüüpi patareid, mis on saadaval igal pool maailmas.

Püsivara värskendatakse kaamera korpuse kaudu.

(765)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga