Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Need saavad olema IFA 2013 kuumemad tehnikaesitlused

ifa-2013-photopointi-ajaveeb-1

Lähipäevadel valgub kogu tehnoloogiamaailm kokku Berliini, kus juba reedel saab ametlikult alguse IFA 2013 elektroonikamess. Photopointi ajaveebi ning meie lugejate jaoks algab IFA 2013 aga juba täna, 4. septembri õhtul, mil oma pressikonverentsid peavad maha show vingeimad tegijad – Panasonic, Samsung ja Sony.

Suuremate firmade IFA’l näidatavad šedöövrid on tehnikamaailmaga kursis olijatele suures osas juba teada. Viimaste nädalate jooksul on veebi lekkinud (või lekitatud) väidetavad pildid Samsungi oodatud nutikellast ja promovideo andmed Sony intrigeerivatest objektiivkaameratest. Teada on, et Panasonic toob välja 4K lahutusvõimega tahvelarvuti, Samsung 98″ Ultra High Definition teleri ja nii edasi. Võiksimegi nüüd, enne, kui mess päriselt siin ajaveebis avapaugu saab, vaadata lähemalt just neid kuumimaid esitlusi, mida tänaselt õhtult ja järgnevatelt päevadelt oodata võib:

Samsung Galaxy Gear

samsung-galaxy-nutikell

Juba üsna kaua räägitakse veebiruumis Apple’ i püüdlustest luua omaenda nutikell. Kindlasti Apple seda teeb – ehk isegi 10ndal septembril toimuval üritusel – kuid tundub, et ta ei saa olema mitte esimene suurtest tegijatest. Pole kahtlust, et Samsung on täna õhtul kell kolm algaval Unpacked üritusel avalikustamas enda esimest nutikella nimega Galaxy Gear. Sellel saab olema paindumatu ekraan (ilmselt 3″ diagonaaliga), kaamera, kõlarid ja 10-tunnise vastupidavusega aku. Väidetavad Samsungi nutikella pildid lekkisid  juba üleeile, meie aga arvame, et lekkinud piltidel oli kell vale korpuse sees ja tegelikkuses on tegu hoopis õhema seadmega. 

Sony objektiivkaamera

sony-lens-camera-575x306

Eelmisel kuul veebiruumi lekkinud pildid ning eile õhtul ringlenud promovideo (nüüdseks kõikjalt maha võetud) ei jäta kahtlust. Sony on täna õhtul esitlemas üsna eksperimentaalset kontseptsiooni nutikamate kaamerate tulevikust. Tegemist on objektiivikujuliste kompaktkaameratega, millel ei ole LCD-ekraani ja mis ühilduvad WiFi abil nutitelefoniga. Viimase ekraani saab siis kasutada kaameratega kadreerimiseks, kusjuures pildistada saab ka nõnda et telefon ja kaamera pole üksteise külge ühendatud. Selliseid kaameraid on kaks – QX100 ja QX10. Esimene põhineb Sony RX100 II kaameral, teine on aga võimsama suumi ja pisema sensoriga aparaat. 

Sony Xperia Z1

sony-xperia-z1-4_fullwidth

Augustikuises teaser-videos teatas Sony, et “Tulemas on midagi erilist”. Selleks eriliseks on Sony uus nutitelefonide lipulaev, Xperia Z1, tuntud ka koodnime “Honami” all. See on õhuke ja veekindla korpusega Android nutitelefon, mis töötab kõigi eelduste kohaselt Qualcomm Snapdragon 800 platvormil ja teeb pilti 20 MP sensoriga läbi Sony G-tähistusega objektiivi. Kuulduste kohaselt on see aparaat võimeline tegema muuhulgas ka 4K videot. 

Panasonicu tahvelarvuti – 20″ ekraan 4K lahutusvõimega

20-inch-panasonic-4k-tablet-6_fullwidth

Panasonic teatas augusti lõpus, et näitab Berliinis “maailma õheimat ja kergeimat 20″ ekraani ja 4K lahutusvõimega tahvelarvutit”. ma võin küll eksida, kuid ilmselt ei ole keeruline teha “maailma õheimat ja kergeimat 20″ ekraani ja 4K lahutusvõimega tahvelarvutit” – kuna keegi teine ilmselt pole 20″ ekraani ja 4K lahutusvõimega tavlit teinud, siis võiks ka meetripaksuse sellise tahvelarvuti ilmselt maailma kergeimaks ja õheimaks tituleerida. Olgu sellega, kuidas on – tegemist on igatahes intrigeeriva asjaga ja Photopointi ajaveeb seetõttu seda ka lähemalt piiluma läheb. 

Archos 50 Oxygen nutitelefon ja terve rida uusi  tahvelarvuteid

archos-50-oxygen,V-0-398988-3

Prantsuse päritolu tahvelarvutite tootja Archos rabab IFA tehnikamessil massiga, uuendades vaat et kogu oma mobiilsete seadmete seeria. Lisaks on Archos tulemas välja nutitelefonidega, mis vägagi asjalikud tunduvad. Vingeim neist kannab nimetust Archos 50 Oxygen. See on FullHD lahutusvõimega ekraani, 13MP kaamera, neljatuumalise 1.5 GHxz protsessori, 16 GB sisemälu ja Android 4.2 operatsioonisüsteemiga nutitelefon. Uusi nutitelefone ja tahvelarvuteid jagub nii Platinum kui ka Titanium seeriasse ja uuenduse on saanud ka Archos 101 XS.  

Samsungi 98″ Ultra high definition ekraan

samsung-s-98-inch-ultra-high-def-display-7_fullwidth

Samsung lubas IFA messil näidata võimsat ekraani, mis on mõeldud eelkõige kommertskasutuseks. Selle ekraani diagonaaliks on 98″ ning see on UHD-märgistusega ekraan. UHD (Ultra high definition) tähistab formaati, kuhu kuuluvad nii 4K (2160) kui ka 8K (4320p) standardid. Põhimõtteliselt peab pildi lahutusvõime ületama 3840 x 2160 piksli piiri. Samsung ei maini oma varases teatises täpset lahutusvõimet, kuid arvata võib, et selle paneeli lahutusvõime sinna 4K kanti langeb. 

LG G Pad 8.3

lg_g_pad_8.3_original

Eile oli see päev, mil LG paiskas välja ametliku pressiteate IFA-l esitletavast uuest tahvelarvutist. LG G Pad tahvelarvuti 8.3″ ekraanile on mahutatud 1920 x 1200 pikslit. See tähendab, et selle paneeli lahutusvõime on magusad 273 pikslit. Lisaks töötab seade Qualcomm Snapdragon 600 platvormil, operatsioonisüsteemiks on Android 4.2.2 Jelly Bean. 

Lisaks ülal loetletud suuremate firmade šedöövritele on IFA messil oma saavutusi presenteerimas ka kõik teised, kes vähegi midagi teleri või arvutitaolist viimasel ajal valmis teinud on (välja arvatud muidugi Apple, kelle jaoks on sellised üritused liiga meinstriim). 

Photopointi ajaveebi üheks oluliseks eesmärgiks seekordsel IFA messil ongi tuua oma lugejateni need huvitavad saavutused ja kurioossemad tehnikaarendused, mis ehk peavoolumeediast pisut kõrvale jäävad. Samas ei saa me muidugi üle ega ümber ka staarfirmadest ja nende paljuülistatud uudistest. Vaadake eelolevatel päevadel kindlasti meie IFA 2013 erilehte, kuhu koonduvad kokku kõik, mida me IFA 2013 messi videod, panoraamid, artiklid ja fotolood.  

(301)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga