Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Need on Photopointi 2017. aasta ostetumad objektiivid hübriidkaameratele

Äsja seadsime siinsamas Photopointi ajaveebis ritta Photopointist 2017. aastal kõige enam ostetud hübriidkaamerad. Nüüd on järg objektiivide käes. Selles artiklis vaatame, milliseid objektiive fotohuvilised enda hübriidkaameratele Photopointist kõige rohkem ostnud on. Jätame kõrvale Canoni, Nikoni, kelle tootevalikus hübriidkaamerad peegelkaamerate varju jäävad. Keskendume neljale suuremale hübriidkaamera tegijale ja toome eraldi välja Fujifilmi, Sony, Olympuse ja Panasonicu ostetumad objektiivid.

Nagu teiste sama sarja artiklite juures, ei saa ka siin märkimata jätta et tegu ei ole mitte parimate vaid enim ostetud objektiividega. Need objektiivid pole saanud populaarseteks arvamusliidrite või tavakasutajate fantaasialennu tulemusena. Need on sellised, mille eest paljud fotohuvilised on olnud valmis välja käima enda raskelt teenitud eurosid. Ja just sellepärast ei figureeri all mitte ainult ülimusliku pildikvaliteediga optikajuveelid vaid pigem universaalsemad ja praktilised objektiivid, millel hinna ja kvaliteedi suhe suurepäraselt paigas.

Vaatame siis, milliseid objektiive Eesti fotohuviline oma hübriidkaamera juurde osta eelistab:

 

Photopointi 2017. aasta top objektiivid Fujifilm hübriidkaameratele

1. Fujinon XF-35mm f/2 R WR

XF 35mm f/2 R WR on kõige enam müüdud objektiiv Fujifilmi hübriidkaameratele aastal 2017. See tuli müügile eelmise aasta suvel ja on seega üks uuemaid Fujifilmi objektiive. Sarnaselt vanemale XF-35mm f/1.4 R versioonile, mis siingi tabelis kolmandale kohale platseerub, on ka see pisem 35mm varustatud avarõngaga, sobides nõnda ülihästi kasutamiseks nende Fujifilmi hübriidkaameratega, mis on varustatud säriajakettaga. Näiteks Fujifilm X-T20, Fujifilm X-T2 või Fujifilm X-Pro2. Selle 35mm f/2 eelisteks valgusjõulisema 35mm objektiivi ees on ilmastikukindlus, kompaktsem korpus ja kiirem teravustamine.

Fujinon XF-35mm f/2 R WR Photopointi e-poes

2. Fujinon XF 23mm f/2.0 R WR

Teisel kohal olev objektiiv tuleb samast seeriast, kust pärines esikohtki. Fujinon XF 23mm f/2.0 R WR on suhteliselt uus objektiiv – kompaktse ja veekindla korpuse ning avarõngaga varustatult sobib see X-seeria hübriidkaamera ette nagu valatult. See on pisut laiema vaatenurgaga kui 35mm objektiiv (sama nagu 35mm objektiiv täiskaadersensoriga kaamera ees) ja sobib seetõttu igapäevaseks kasutamiseks ehk rohkemgi. See on objektiiv, mida on mugav igapäevaselt kaasas kanda ja kõikjal pildistamiseks kasutada.

Fujinon XF 23mm f/2.0 R WR Photopointi e-poes

3. Fujinon XF-35mm f/1.4 R

XF 35mm f/1.4 R oli üks esimesi objektiive, mis Fujifilm oma hübriidkaameratele valmistas. See tuli müügile aastal 2012 ja on sellest ajast peale olnud Fuji kaameraga pildistavate tõsisemate fotohuviliste seas nii hinnatud kui ka maha tehtud. Hinnatud oma suurepärase optika pärast, mis pildistab ilusaid, teravaid ja kontrastseid pilte. Maha tehtud aeglasepoolse autofookuse pärast. Hinna poolest on see tunduvalt kallim kui esikohale tulnud 35mm objektiiv kuid suurem ava on Fujifilmi kaameratega pildistajaid siiski nii palju ahvatlenud, et see objektiiv on tulnud

Fujinon XF-35mm f/1.4 R Photopointi e-poes

 

4-fujinon-xf-10-24mm-f-4-r-ois-objektiiv

4. Fujinon XF-10-24mm f/4 R OIS

Nii kalli objektiivi figurerimine ostetuimate Fujifilmi objektiivide hulgas näitab, et Fujifilmi hübriidkaameraid meeldivad paljudele tõsisematele fotohuvilistele.

Tegemist on pildistabilisaatoriga varustatud lainurksuumiga, 35mm filmiformaadi vaatenurga ekvivalendina 15-36mm. Objektiiv ühildub kõigi Fujifilm X-seeria hübriidkaameratega ning sobib kõige paremini detailirohkete maastikuvõtete, avarate siseruumide või grupivõtete pildistamiseks. Optiline stabilisaator tagab terava tulemuse ka pikemate säriaegadega.

Fujinon XF-10-24mm f/4 R Photopointi e-poes

5. Fujinon XF 23mm f/1.4 R

Paistab, et Fujifilmiga pildistajad väga palju suumimisega ei tegele. Viiendale kohale on taas jõudnud valgusjõuline ja ultrakvaliteetse pildiloomega fiksobjektiiv. See annab kontrastsed värvid ja kreemja bokeh, kuid jääb ekvivalentsele f/2 avaga objektiivile alla teravustamiskiiruse poolest. Samuti pole selle korpus ilmastikukindel.

Fujinon XF 23mm f/1.4 R Photopointi e-poes

 

 

Photopointi 2017. aasta top objektiivid Sony hübriidkaameratele

1. Sony E 55-210mm f/4.5-6.3 OSS

Sony hübriidkaamerate ostjatele meeldib suumida ja kaugemaid asju pildistada. Ega muidu poleks Sony enim müüdud objektiivide nimistus 55-210mm f/4.5-6.3 telesuum. 18-55mm komplektobjektiivi suum lõpeb 55mm juures ära, see objektiiv aga jätkab sealtsamast ja võimaldab suumida kuni 210mm piirini välja.

55-210mm objektiiviga püüad pildile kaugemal asuvad objektid – linnud, loomad, inimesed, kirikutornid ja muud asjad – suurelt. Nii, nagu need oleks päris lähedal. Niimoodi pildistades jääb pildi taust mõnusalt udune ja pildistatav subjekt ise terav – nagu päris profipildid. Seega – kui sul on poolkaadersensoriga Sony hübriidkaamera nagu näiteks a5100 või a6000, ja sa tahaksid suumida kaugel asuvaid asju lähemale, siis on see objektiiv tõenäoliselt ka sinu esimene valik.

Sony E 55-210mm f/4.5-6.3 OSS Photopointi e-poes

2. Sony E 35mm f/1.8 OSS

Sony edetabeli teisel kohal on esimesega võrreldes hoopis teistsugune objektiiv. 35mm f/1.8 objektiiviga ju suumida üldse ei saa. Ei lähemale, ega kaugemale. See on mõõdukalt laia nurgaga fiksobjektiiv, mis sobib Sony poolkaadersensoriga hübriidkaamera ette ja võib sinna jääda nii päevaks kui ka ööks – sest tänu valgusjõulisele f/1.8 avale pildistab see objektiiv ilusaid pilte ka hämaruse saabudes. Siis, kui 55-210 suumiomanikud, silmad häbi täis, oma objektiivid kotti ära peidavad.

Sony E 35mm f/1.8 OSS Photopointi e-poes

3. Sony FE 50mm f/1.8

Pole vahet kas sul on a7-seeria täiskaader või mõni soodsatest Sony hübriidkaameratest. See on klassikaline valgusjõuline ja soodsa hinnaga fiksobjektiiv, mida saab kasutada ükskõik millise Sony hübriidi ees. Kergemat sorti inveesteering, mida sa ilmselt ei kahetse, sest Sony – reeglina kallite – objektiivide valikust on parema hinna ja kvaliteedi suhtega täiskaadriobjektiivi raske leida.

Sony FE 50mm f/1.8 Photopointi e-poes

4. Sony E 50mm f/1.8 OSS

See objektiiv on esmapilgul väga sarnane kolmandale kohale platseerunud 50mm objektiiviga. Lähemalt vaadates näeme aga olulisi erinevusi. Esiteks on 50mm OSS versioon sobilik ainult poolkaadersensoriga hübriidkaameratele. Teiseks on sellel objektiivil olemas integreeritud OSS värinastabilisaator, tänu millele objektiivi korpus veidi suurem ja raskem on. Kui pildistad Poolkaadersensoriga Sony hübriidkaameraga ja sul on vaja head valgusjõulist fiksobjektiivi, siis soovitan sulle just seda neljanda koha toru. Ilma värinastabilisaatorita versioon jäägu täiskaadersensoriga kaameratele.

Sony E 50mm f/1.8 OSS Photopointi e-poes

5. Sony E PZ 18-105mm f/4 G OSS

Sony edetabeli esinumbriks on objektiiv, millest parema hinna ja kvaliteedi suhtega toru Sony valikus vaevalt et teist leidub. 18-105mm f/4 sobib nii pool- kui ka täiskaadersensoriga Sony hübriidide ette. Sellel on tavalisest suurem suumiulatus ja ava, mis suumimisel ei muutu. Eriti meeltmööda peaks see objektiiv olema neile, kellele meeldib filmida videot. Elektrooniline suum võimaldab filmimise ajal sujuvat sisse-välja suumimist ja vaikne teravustamismootor on hea siis, kui kasutad manuaalse teravustamise asemel autofookust.

Sony E PZ 18-105mm f/4 G OSS Photopointi e-poes

 

 

 

Photopointi 2017. aasta top objektiivid Olympus hübriidkaameratele

1. M.Zuiko Digital 45mm f/1.8

Fikseeritud fookuskaugusega objektiivid teevad ilma ka Olympuse TOP5 tabelis. Siin leiame esikohalt igapäevaseks kasutamiseks ehk natuke liiga kitsa fookuskaugusega 45mm f/1.8 objektiivi. Olympuse retrostiilis hübriidkaamera ette sobib see pisikene hõbedane fiksobjektiiv nagu valatult. Suumida sellega ei saa kuid see-eest on selle objektiiviga pildistatud fotod nõelterava joonisega. Oma fookuskauguse ja suure ava poolest on Zuiko 45mm objektiiv suurepärane portreede pildistamisel ja muidugi ka hämaras ilma välguta pildistamisel.

M.Zuiko Digital 45mm f/1.8 Photopointi e-poes

 

2-mzuiko-digital-ed-40-150mm-f-4-56-r-objektiiv-must

2. M.Zuiko Digital ED 40-150mm f/4-5.6 R

Soodsa hinnaklassi telesuumobjektiivid on alati populaarsete objektiivide seas olemas. See 40-150mm objektiiv on suurepärane täiendus või siis suumipikendus tavalisele Olympuse 14-42mm komplektobjektiivile. 40mm objektiiviga saad suumimist jätkata sealt kust komplektobjektiiviga pooleli jäi. Ja tõmmata kauged objektid (nagu linnus või lapsed või loomad…) päris suurelt pildile.

M.Zuiko Digital ED 40-150mm f/4-5.6 R Photopointi e-poes

3. M.Zuiko Digital ED 60mm f/2.8 Macro

Vaata aga vaata. Olympuse hübriidkaameraomanikele meeldib vist makrofotosid teha. Muidugi saab 60mm f/2.8 objektiiviga pildistada ka näiteks portreid ja muud. Spetsiaalse teravustamisskaala ja lähipildistamisvõimekuse poolest on see aga siiski tehtud nõlteravate makrofotode jaoks.

M.Zuiko Digital ED 60mm f/2.8 Macro Photopointi e-poes

 

4. M.Zuiko Digital ED 75-300mm f/4.8-6.7 II

See objektiiv on samal pulgal näiteks Tamroni 150-600 mm peegelkaameraobjektiiviga, kuna katab 35 mm ekvivalendina samalaadse vahemiku. Tegu on soodsa super-telesuumobjektiiviga, mis toob kaugeima maailma kenasti käeuulatusse. Selle toruga saad pildistada arglikke linde ja loomi ning kõike muud, mis kaugemale jääb. Pikale teleobjektiivile omaselt on sel väga kiire MSC teravustamissüsteem, samuti ka kvaliteetne ZERO vääristus ning korralikult terav joonis.

M.Zuiko Digital ED 75-300mm f/4.8-6.7 II Photopointi e-poes

5. Olympus kerekork-objektiiv 9mm f/8.0 Fisheye

Olympuse ostetumate objektiivide edetabelisse pääses seekord visin, mis nagu väga objektiiv polegi aga natuke on ka. See 9 mm f/8.0 kalasilmobjektiiv on väga-väga õhuke, ulatudes vaid 12,8 mm võrra kaamera korpusest väljapoole. Nagu polekski kaamera ees objektiiv vaid hoopis kerekork. Üliõhukene vorm ja soodne hind seab muidugi omad piirangud pildistamisele: f/8 ava on sobilik pildistamiseks kas statiivilt või päise päeva ajal välitingimustes. Kalasilmobjektiivi geomeetriline moonutus ei pruugi kõikide fotode jaoks olla sobiv kuid selline efekt koos 0,2 m teravustamiskaugusega võimaldab jäädvustada unikaalseid ja erilisi pilte just siis kui tarvis.

Olympus kerekork-objektiiv 9mm f/8.0 Fisheye Photopointi e-poes

 

 

Photopointi 2017. aasta top objektiivid Panasonic hübriidkaameratele

1. Panasonic Lumix G 25mm f/1.7 ASPH.

2017. aasta kõige populaarsem Panasonicu hübriidkaamerate objektiiv on 25mm f/1.7 ASPH. See on soodsa hinna ja valgusjõulise avaga fiksobjektiiv, mille fookuskaugus on 35mm ekvivalendina see kõige magusam 50mm. 25mm f/1.7 on objektiivm mis sobib vabalt ka ainsaks objektiiviks sinu Panasonicu hübriidi ette, sest 50mm ekvivalentse fookuskaugusega saad pildistada ära enamiku tavaelus ettetulevaid stseene. Kui peaksin soovitama tavalise komplektobjektiivi kõrvale veel mingit muud objektiivi, siis soovitaksingi just seda.

Panasonic Lumix G 25mm f/1.7 ASPH. Photopointi e-poes

2. Panasonic Leica DG Summilux 25mm f/1.4 ASPH

See Leica tähistusega 25mm objektiiv on suurepärane näiteks portreede pildistamiseks. Piisavalt hea optikaga, et teravus säiliks ka täisava juures. Maksimaalse f/1.4 ava juures pildistades saab sellega väga hea teravuse kaadri keskosas ning silmale väga meeldiva bokeh efekti. Ava f/4 juures on juba terve kaadri ulatuses joonise teravus ideaalne, mis omakorda annab suure paindlikkuse. Optiliselt olematute moonutustega ning väga minimalase kromaatilise aberratsiooniga objektiivi puhul on vast ainukeseks negatiivseks aspektiks tavapärasest natuke kõrgem hind.

Panasonic Leica DG Summilux 25mm f/1.4 ASPH Photopointi e-poes

4-panasonic-lumix-g-20mm-f-17-ii-asph-objektiiv-hobedane

3.Panasonic Lumix G 20mm f/1.7 II ASPH

Õhuke valgusjõuline lainurkobjektiiv sobib eriti just väiksemate Panasonicu ja Olympuse hübriidkaamerate ette. Tänu suurele f/1.7 avale ning ümarale diafragmale on võimalik saavutada meeldiv bokeh (tausta udususe) efekt. See objektiiv sobib üsna universaalseks kasutamiseks, sest selle vaatenurga laius on ekvivalentne 40mm fookuskaugusega objektiivi vaatenurgale täiskaadersensori ees.

Panasonic 20mm f/1.7 II Photopointi e-poes

 

 

4. Panasonic Lumix G 42,5mm f/1.7 ASPH. Power O.I.S.

See värinastabilisaatoriga varustatud fiksobjektiiv sobib oma fookuskauguse ja suure ava tõttu ideaalselt portreede pildistamiseks. Samuti on sellega hea filmida videot – juhul kui kaadrisse ei pea mahtuma palju. Igapäevaseks kasutuseks jääb 42,5mm pakutav vaatenurk Panasonicu või Olympuse hübriidkaamerate ees pisut liiga kitsaks. 35mm ekvivalendina on selle objektiivi fookuskaugus ju koguni 90mm. Soovitaksin seda objektiivi täienduseks siin esikohal olevale 25mm objektiividele või komplektobjektiivi kõrvale juhul, kui teile meeldib pildistada ilusa uduse taustaga portreid.

Panasonic Lumix G 42,5mm f/1.7 ASPH. Power O.I.S. Photopointi e-poes

5. Panasonic Lumix G X VARIO 12-35mm f/2.8 POWER O.I.S.

2017. aasta viies ostetum Panasonicu hübriidkaameratele mõeldud objektiiv on profiklassi valgusjõuline standardsuum 12-35mm f/2.8. See on kvaliteetse pildiloomega ja läbiva valgusjõulise avaga alternatiiv soodsale ja kesise esitlusvõimega standardsele komplektobjektiivile. Hinnalt kallis, aga lausa suurepärane kallimatele Panasonicu hübriidkaameratele nagu GH5 või GH9.

Panasonic 12-35mm f/2.8 Photopointi e-poes

 

 

Hübriidkaamerad on viimastel aastatel arenenud peegelkaameraga võrdväärseteks süsteemideks. Ka objektiivide valik on neljal suuremal hübriidimeistril juba nii hea, et rahuldab ka nõudlikuma fotohuvilise vajadused. Kui ka sina pildistad hübriidkaameraga, siis said ehk sellest artiklist mõned vihjed selle kohta, millist objektiivi lisaks juba olemasolevatele juurde tahta tasub.

Vaata ka: 

 

(880)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Fujinon XF 35mm f/2 R WR objektiiv, must
  • 35 mm normaal-fiksobjektiiv
  • Valgusjõuline – f/2.0 maksimaalse avaga
  • Tipptasemel Fujifilm optika
  • Ilmastikukindel konstruktsioon
  • Fujifilm X-seeria hübriidkaameratele
449€
Fujinon XF 23mm f/2.0 R WR objektiiv, must
  • 23 mm normaal-fiksobjektiiv
  • Valgusjõuline – f/2 maksimaalse avaga
  • Tipptasemel Fujinon optika
  • Ilmastikukindel konstruktsioon
  • Fujifilm X-seeria hübriidkaameratele
499€
Fujinon XF 35mm f/1.4 R objektiiv
  • 35 mm normaal-fiksobjektiiv
  • Valgusjõuline – f/1.4 maksimaalse avaga
  • Tipptasemel Fujinon optika
  • Vastupidav metallist korpus
  • Fujifilm X-seeria hübriidkaameratele
649€
Fujinon XF 10-24mm f/4 R OIS objektiiv
  • 10–24 mm lainurk-suumobjektiiv
  • Läbiva f/4.0 avaga
  • Tipptasemel Fujinon optika
  • Võimekas optiline pildistabilisaator
  • Fujifilm X-seeria hübriidkaameratele
Fujinon XF 23mm f/1.4 R objektiiv
  • 23 mm lainurk-fiksobjektiiv
  • Valgusjõuline – f/1.4 maksimaalse avaga
  • Tipptasemel Fujinon optika
  • Kvaliteetne metallist konstruktsioon
  • Fujifilm X-seeria hübriidkaameratele
Sony E 55-210mm f/4.5-6.3 OSS objektiiv, must
  • 55–210 mm telesuum objektiiv
  • Suurepärane kaaslane igapäevaseks kasutuseks
  • Kiire ja täpne samm-mootor
  • Võimekas OSS pildistabilisaator, kuni 4 stoppi
  • Sony E bajonetiga hübriidkaameratele
219€379€
Sony E 35mm f/1.8 OSS objektiiv
  • 35 mm normaal-fiksobjektiiv
  • Valgusjõuline – f/1.8 maksimaalse avaga
  • Vastupidav – alumiiniumist korpusega
  • Integreeritud Sony OSS pildistabilisaatoriga
  • Sony E bajonetiga poolkaader hübriidkaameratele
349€479€
Sony FE 50mm f/1.8 objektiiv
  • 50 mm normaal-fiksobjektiiv
  • Valgusjõuline - suure f/1.8 avaga
  • Parim kooslus mitmekülgsusest ja pildikvaliteedist
  • DC teravustamismootoriga
  • Sony α pool- ja täiskaader hübriidkaameratele
159€339€
Sony E 50mm f/1.8 OSS objektiiv, must
  • 50 mm normaal-fiksobjektiiv
  • Valgusjõuline – f/1.8 maksimaalse avaga
  • Vastupidav – alumiiniumist korpusega
  • Integreeritud Sony OSS pildistabilisaatoriga
  • Sony E bajonetiga poolkaader hübriidkaameratele
349€359€
Sony E PZ 18-105mm f/4 G OSS objektiiv
  • 18–105 mm normaalsuumobjektiiv
  • Läbiva f/4 avaga
  • Kahe kiirusastmega motoriseeritud suum
  • Integreeritud Sony OSS pildistabilisaatoriga
  • Sony E bajonetiga poolkaader hübriidkaameratele
449€649€
M.Zuiko Digital 45mm f/1.8 objektiiv, must
  • 45 mm normaal-fiksobjektiiv
  • Valgusjõuline – f/1.8 avaga
  • Tipptasemel Olympuse optika
  • Suurepärane portreeobjektiiv
  • Micro Four Thirds hübriidkaameratele
349€
M.Zuiko Digital ED 40-150mm f/4-5.6 R objektiiv, must
  • 40–150 mm telesuumobjektiiv
  • Kompaktse ning kerge disainiga
  • 3,75× optiline suum
  • ZERO vääristus
  • Micro Four Thirds hübriidkaameratele
249€
M.Zuiko Digital ED 60mm f/2.8 Macro objektiiv
  • 60 mm teleobjektiiv
  • Valgusjõuline – f/2.8 avaga
  • 1 : 1 ülekandega makro
  • Tolmu- ja niiskuskindel konstruktsioon
  • Micro Four Thirds hübriidkaameratele
449€549€
M.Zuiko Digital ED 75-300mm f/4.8-6.7 II objektiiv, must
  • 75–300 mm telesuumobjektiiv
  • Suur suumivahemik – toob kauged objektid lähedale
  • Kiire ja vaikne teravustamismootor
  • Kompaktne ja kerge konstruktsioon
  • Micro Four Thirds hübriidkaameratele
Olympus kerekork-objektiiv 9mm f/8.0 Fisheye, must
  • 9 mm kerekork-objektiiv
  • f/8.0 fikseeritud avaga
  • Kasuta nii kerekorgi kui objektiivina
  • Fisheye objektiivi moonutustega
  • Sobib kõikidele Micro Four Thirds kaameratele
99.5€199€
Panasonic Lumix G 25mm f/1.7 ASPH. objektiiv
  • 25 mm normaalobjektiiv
  • Valgusjõuline – f/1.7 avaga
  • Esmaklassilise optilise kvaliteediga
  • Perfektne portreeobjektiiv
  • Micro Four Thirds hübriidkaameratele
199€
Panasonic Leica DG Summilux 25mm f/1.4 ASPH objektiiv
  • 25 mm normaalobjektiiv
  • Valgusjõuline – f/1.4 avaga
  • Esmaklassilise optilise kvaliteediga
  • Perfektne portreeobjektiiv
  • Micro Four Thirds hübriidkaameratele
Panasonic Lumix G 20mm f/1.7 II ASPH objektiiv, hõbedane
  • 20 mm normaalobjektiiv
  • Valgusjõuline – f/1.7 avaga
  • Esmaklassilise optilise kvaliteediga
  • Ülikompaktse disainiga
  • Micro Four Thirds hübriidkaameratele
299€
Panasonic Lumix G 42,5mm f/1.7 ASPH. Power O.I.S. objektiiv
  • 42,5 mm tele-fiksobjektiiv
  • Valgusjõuline – f/1.7 avaga
  • Suurepärase pildikvaliteediga portreeobjektiiv
  • Integreeritud Power O.I.S. pildistabilisaator
  • Micro Four Thirds hübriidkaameratele
399€
Panasonic Lumix G X Vario 12-35mm f/2.8 II ASPH. POWER O.I.S. objektiiv
  • 12–35 mm normaalsuumobjektiiv
  • Valgusjõuline, läbiva f/2.8 avaga
  • 35 mm ekvivalendina 24–70 mm
  • Integreeritud Power O.I.S. stabilisaator
  • Micro Four Thirds hübriidkaameratele

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast