Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 95. WordPress – ajaveeb tahvelarvutis

WP_avang

Täna saan ma kirjutada artikli sellest, kuidas ma kirjutan aeg-ajalt lühiartikleid nii, et tööarvuti taha ei lähe. Kas pole mitte vahva? Tegelikult ei lähe me süvitsi Photopointi ajaveebi toimetuse igapäevase töörütmiga, vaid tutvustame WordPress Androidi rakendust. Rakendust, mis võimaldab mugavalt ajaveebi toimetada – olgu see siis Photopointi oma või mõni muu. 

 

Funktsionaalsus

WordPressi Android rakendus töötab WordPress 3.5 või uuema platvormiga ning toetab nii wordpress.com majutusega või enda majutusega ajaveebe. Sisuliselt – vahet pole, kus sa seda hoiad, antud rakendusega saab seda hallata. Välja arvatud ühel juhul – kui sinu kasutaja on ajaveebis “kaaskirjutaja” mitte administraatori õigustega, siis mingil põhjusel keeldub töötamast.

WP_ajaveebid 

Rakenduses ei ole piiratud ajaveebide arv, mida hallata. Uute ajaveebide lisamine seadete alt ei tundu esmapilgul loogilises kohas, kuid peale lisamist kuvatakse need põhimenüüsse, kust saab blogide vahel liikuda ning sisu luua.

WP_edit

Paratamatult on antud rakendusel ka teatud piirangud ning suurim neist on see, et ei ole võimalik kasutada Android rakenduses mugavalt erinevaid laiendeid, mis ajaveebile lisatud. Ma just mõtlen kõiki neid visuaalseid laiendeid, mis aitavad sul paremini küljendada postitust või luua postitusele sisu. Samas shortcode käsitsi sisestades ei ole probleemi, kuna pluginad rakenduvad siiski.

WP_meedia

Rakenduses saab siis sisestada teksti, meediat, postitada postitusi ning vaadata ka statistikat. Lisaks toimib lisalehtede haldus, mis võimaldab muuta wordpress platvormil olevat kodulehte. Tegelikult polegi enam midagi vaja.

 

Kelle jaoks?

Ajaveebid on ikka meeletult populaarsed, ka maarjamaal. Soovid kirjutada käigu pealt mustikamuhvinite valmistamisest või mugavalt teisi kursis hoida sellega, kuidas esimesed kootud sokid valmivad? Sa ei pea ju selleks eraldi arvuti taha ronima – tahvelarvuti või nutitelefon teeb klõps pildi ära, laadida WordPressi ning maailmaga jagatud see on.

WP_posts

Fotoblogi pidamine või reisil olles teistega info jagamine pole eales mugavam olnud – kõike saab käigupealt teha. Mida enam tahta, eks?

Teine äärmus on loomulikult see, kus kasutatakse WordPress platvormi kodulehe loomisel. Hilisem sisuhaldus ei pea käima ainult läbi veebilehitseja / tavaarvuti. Tahvelarvuti rakendus võimaldab päris palju ära teha.

 

Kokkuvõte

WordPress Android rakendus on üks vahva idee platvormi loojatelt. Just see, et üritatakse teha platvormi kasutamine võimalikult mugavaks kasutajatele. Ei ole vaja mässata läbi Android veebilehitseja, ei pea haldusliidest ümber tegema väikese ekraani sõbralikuks (siis ka ei mahuks ekraanile kõik vajalik) vaid pakutakse lausa eraldi rakendust.

Jah, rakendusel on veel teatud puudujäägid kasutajatele, kelle ajaveeb või koduleht on rohkem kohandatud enda vajadustele ning kasutab ohtralt laiendeid. Sellisel juhul rakenduse visuaalsest kasutajaliidesest üksinda ei piisa – õpi ära HTML kood või jäta hunniku shortcode meelde, emba kumba. Loodame, et tulevikus needki kitsaskohad likvideeritakse. Aga seni – andke sõrmedele valu ning hüva kirjutamist.

WordPress Google Play rakendusepoes

(787)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga