Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 84. Lux Auto Brightness – seadista ekraani heledust nii, nagu sinule meeldib

lux_avangAndroid operatsioonisüsteemi vaikelahend ekraani heleduse kontrollimiseks on, väga ausalt end väljendades, ikka parajalt kehv. Erinevatel tootjatel on küll viidud sisse omad muudatused, kuid tihti tehakse asjad veel hullemaks. Tulemiks kehvem aku vastupidavus ning pikalt seadmega tööd tehes väsinud silmad. Selle vastu on loodud palju erinevaid rakendusi – mõni neist automaatne kuid ei pruugi Androidi vaikelahendist parem olla. Teised sellised, kus saab ise parameetreid sättida, kuid parajalt keerulised seadistada ning seetõttu ei soovita kasutada. Lux on aga mugav ning lihtne rakendus, kus on ühendatud paindlikkus ning kasutusmugavus.

lux_dashboard_nexus7

Funktsionaalsus

Rakendusel on kaks versiooni: tasuta Lux Lite ning tasuline täisversioon Lux. Tasuta versioonist piisab enamus kasutajatele, kuid tasuline pakub paar lisavõimalust lisaks – küsimus on ainult selles, kas 2.33€ on õigustatud summa. Aga nüüd siis rakenduse funktsioonide juurde.

Rakenduses saab kasutaja määrata taustavalgustuse tugevuse sõltuvalt ümbritsev keskkonna valgusoludele. Viimase mõõtmine sõltub suuresti kasutatava seadme riistvarast, kas siis kasutatakse valgussensorit või selle puudumisel (just soodsamatel seadmetel) kaamerat. Kaamera kasutamine on võimalik kahjuks küll ainult tasulisel versioonil. Tulles tagasi valgustustugevuse määramise juurde. Rakendus toimib hüpikaknana, kus saab liugurilt paika panna sobiv eredus ning siduda see sensorilt tuleva infoga. Ilmselgelt, mida rohkem võrdluspunkte aja jooksul lisada, seda täpsemaks muutub rakendus.

lux_dash_2

Suureks eeliseks on see, et rakendus ei muuda ekraani eredust järsult ning ei jää pendeldama kahe väärtuse vahel – kõik toimib sujuvalt. Lisaks saab ekraani taustvalgustuse tuua allapoole süsteemi poolt lubatud madalamat määra. See on äärmiselt mugav, kui tahad enne magamaminekut näiteks pimedas toas veel raamatut lugeda. Automaatselt toimib see ainult tasulises variandis, tasuta variandil tuleb ise takka torkida.

lux_set_point

Äärmiselt mugavana leidsin selle, et vaikeseadistuses kuvatakse teadeteribale otsetee rakenduse seadistusse. Esimesed päevad või nädalad kasutades saab kiirelt seadistada ning salvestada valgustuse parameetrid. Samas soovi korral saab selle ka ära peita.

Mainimist vajab ka võimalus salvestada seadme sisemällu või mälukaardile rakenduses määratud parameetrid. St kui mingil põhjusel peaks tahvelarvuti või nutitelefon vajama seadete alglaadimist, siis saab olemasoleva seadistuse tagantjärgi kergelt taastada.

lux_points

Tasulise versiooni lisaks on veel võimalus muuta automaatselt ekraani värvustemperatuuri sõltuvalt kellaajast, et vältida silmade liigset väsitamist. Ning lisaks on veel nn astronoomi režiim, et lihtsustada täitsa öösel telefoni kasutamist.

lux_color_temp

Lisaks on rakendusel terve hunnik seadistamisvõimalusi – alates sellest, kui tihti eredust vaja seadistada, millal vaja seadistada, lõpetades sellega, kui suures ulatuses on võimalik rakendusel üldse toimetada. Ning kõik muud pisiasjad nende vahel, mis pakuvad rohkem huvi tehnofriigile kui tavakasutajale.

lux_settings

Kelle jaoks?

Lux pakub mugavat lahendit ekraani ereduse muutmise automatiseerimiseks kõigile, kes kasutavad oma Android seadet erinevates keskkondades ning tihedamini, kui korra päevas. Pikemaajaliselt seadet kasutades aitab see päris palju silmade kiire väsimise vastu ning olgem ausad – agaralt vilkuv taustvalgustus käib ikkagi parajalt närvidele.

Kokkuvõte

Tasuta versioon rakendusest paneb Android vaikelahendi paika pikemalt mõtlemata. Parem ning sujuvam seadistus, saab vastavalt enda soovidele täpselt parameetrid määrata ning seda kõike äärmiselt mugavalt. Kui tuua areenile aga tasuline versioon, siis see on nagu ekraani ereduse seadistamise A & O – küsimus on lihtsalt selles, kas sa vajad nii palju erinevaid funktsioone ning kas nende eest lisaraha maksmine on õigustatud. Lõppkokkuvõttes – tegu on mugava ning kasuliku rakendusega, mis võiks igas Android seadmes olemas olla.

Lux Lite Google Play Store’s

Lux Auto Brightness Google Play Store’s 2.33€

(488)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga