Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 69. Sidebar – mugavaim multitasking lahendus Androidile

sidebar_avang

Eelmisel nädalal kirjutasime Nädala rakenduse rubriigis programmist, mis kuvab teadeteriba rippmenüüsse kasutaja jaoks vajalikud otseteed erinevate rakenduste või funktsioonide juurde. Täna on luubi all rakendus, mis kuvab vajalikud otseteed ekraani küljele, kuid vähem pealetungival viisil, andes lõppkokkuvõttes paindlikuma lahendi kasutajale. Saage tuttavaks rakendusega, mille nimeks on Sidebar.

Funktsionaalsus

Ekraanile paigutus on kasutaja poolt täpselt ära määratav – valida saab kõigi nelja ääre vahel. Miinusküljeks peab aga lugema seda, et kahjuks saab lisada samaaegselt ekraanile ainult ühe riba. Teisalt ei ole tasulisel versioonil otseteede lisamisel piiranguid – kasutaja võib neid panna nii palju kui süda lustib. Rakenduse enda kuvamine on lahendatud sarnaselt Ubuntu operatsioonsüsteemiga mobiilsetele seadmetele – tõmba sõrmega üle ekraani ääre ning siis kuvatakse otseteed. Seda, kui tundlik ning kui suur on ääreala, kust Sidebar välja tõmmatakse, saab kasutaja samamoodi vastavalt oma soovile seadistada.

sidebar_main

Rakendusel on võimalik kuvada kõik programmid, mis hetkel töötavad, andes sellega korraliku rakenduse halduse (task manager) funktsionaalsuse ka vanematele operatsioonisüsteemidele, millel see puudu on. Kui puudub soov kõiki programme lisada, siis on võimalik piirduda ka ainult indikaatoriga, mis näitab programmi staatust. Viimane on suuresti sarnane OS X’is nähtud lahendusega, kus rakenduse tegumiribal oleval otseteel kuvatakse väikest märget. Need funktsioonid on piiratud küll tasulise versiooniga.

Mõlemas variandis on saadaval aga võimalus küljepealse riba tausta ning läbipaistvuse seadistamine, et kasutaja silmale mugav oleks. Lisaks siis, nagu algselt sai ka mainitud, rakenduste otseteede lisamine ning ka nende ikoonide muutmine programmis. Väikese lisana on süsteemi integreeritud mõned väikesed lisad – võimalus lülitada välja näiteks mõned lisad sinu nutitelefonil või tahvelarvutil, olgu see siis Bluetooth või WiFi. Samamoodi saab kiirelt aktiveerida ka taskulambi funktsiooni, kui seade seda toetab.

sidebar_widgets

Siinkirjutaja jaoks kõige paremaks argumendiks selle rakenduse valimisel oli fakt, et selle ökoloogiline jalajälg Android nutitelefoni sees on minimaalne. Ei tähelda liigset aku tühjenemist ega jõudluse kadu, mis osade pidevalt taustal askeldavate rakendustega kaasneb. Visuaalselt on samamoodi kõik sujuv, tekitades mulje, et see rakendus on osa Android operatsioonisüsteemist. Loomulikult mängib oma rolli ka see, et see programm ei tööta mitte töölaual, vaid ka siis, kui mõni teine rakendus on avatud.

sidebar_settings

Kokkuvõte

Tasuta versioon pakub kasutajale paindliku võimaluse kuvada mugavalt ning kiirelt otseteid teistesse programmidesse. Tasulise versiooni puhul kaovad ära aga lisatavate otseteede piirangud, pakkudes kasutajale maksimaalset mugavust. Samas tasuta versioon, peab kohe eraldi välja tooma, on ikkagi täitsa tasuta, isegi tüütuid reklaame ei kuvata kusagil.

Sidebar Lite Google Play Store’s

Sidebar Pro Google Play Store’s 1,49€

(333)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga