Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 60. AntennaPod ning ära maga ühtegi podcasti enam maha

antennapod_thumbnailPodcasti rakendusi Androidile on tekkinud rohkemgi kui seeni peale vihma. Ei, ärge mõistke mind valesti, Maarjamaa suvi oli väga seenerikas, lihtsalt rakendusi on väga palju erinevaid. Ning selles rakenduste müriaadis on tegelikult päris raske orienteeruda ning mõistlikku leida. Parimaks podcasti rakenduseks tituleeritud DoggCatcher on loomulikult suurepärane, kuid AntennaPod ei tule rasvase 3.79€ hinnasildiga. Tegu on lihtsa, kuid asjaliku programmiga, mil baasfunktsioonid kaetud. Sellest kõigest kohe ka lähemalt.

Podcast ehk taskuhääling on standard, mis võimaldab taskuhäälingu saadete tellija seadmes jooksval programmil märgata lisandunud saateid ning neid automaatselt seadmesse laadida ja esitada.

Funktsionaalsus

Siililegi selge, et üks podcatcher (tarkvara, mis mängib taskuhäälingu saateid) peab suutma saateid maha mängida. Sellega saab AntennaPod väga edukalt hakkama. Võimalusi saate esitamiseks on kaks – kas fail alla laadida ning esitada või otse üle interneti voogedastusena. Ühe puhul laetakse fail seadme sisemällu ning siis taasesitatakse. See on vajalik eriti siis, kui internetiühendus pole alati käepärast. Voogedastuse puhul mängitakse aga saade otse üle interneti. Taasesituse teeb mugavamaks ka võimalus saateid järjekorda panna. Paned ühe saate mängima, lisad teise ning kolmanda ning soovi korral saab ka unetaimeri sisse lülitada, et programm iseseisvalt taasesituse lõpetaks teatud aja möödudes.

AntennaPod_shows

Ühel podcatcheril peab olema ka korralik RSS toetus ning ka Atom tugi. Need on kenasti esitatud ning toimivad laitmatult. Uue saate tulekul laetakse kohe programmis ka nimekirja. Lisaks saab kasutaja kasutada ka saadete otsingut lisatud kanalite hulgast. Suurimaks miinusküljeks on korraliku andmebaasi puudumine ning otsing, kui kanaleid lisada. Jah, Miro Guide on olemas, kuid sealt leiab pigem suuremaid kanaleid. Kohalikke kanaleid tuleb siiski käsitsi lisada. Positiivsena on rakendusel olemas OPML tugi uudisvoogude import/eksport jaoks. Näiteks kasutad Google Reader’it podcastide jälgimiseks. Ekspordi OPML vormis ning saad otse programmi laadida.

AntennaPod_episodes

Kõige parem asi selle rakenduse juures on aga lihtne ning intuitiivne  kasutajaliides, mille disainimisel on mõeldud kasutamismugavusele. Puuduvad ülearused kirkad toonid ning ka vilkuvad reklaamid. Seda väga suure kontrastina võrreldes suure osa vabavaraliste podcatcheri’tega  Google Play Store’s.

AntennaPod_podcast

Kokkuvõte

AntennaPod on küll lihtne programm ning ei paku müriaadi lisavõimalusi. Samas pakub see kõike seda, et rahulikult ühes rakenduses oma saated ära kuulata ning seda mugavalt teha. Tahad viimast saadet kuulata, saad. Soovid vanemaid saateid kuulata, saad. Soovid saate seadme sisemällu salvestada ning hiljem keset metsa kännu otsas kuulata, saad. Egas rohkemat midagi vaja ju polegi.

Kui Sinul, Photopointi Ajaveebi lugeja, on soovitada mõnd vabavaralist podcatcher rakendust Androidile, jäta teade siia samasesse kommentaariumisse.

AntennaPod Google Play Store’s

 

(189)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga