Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 49. Paper Camera

Nädala rakenduse rubriigis on viimasel ajal figureerinud ehk liiga tehnilised programmid. Täna võtame ette midagi meelelahutuslikumat. Lubage esitleda fototeemalist rakendust nimega “Paper Camera”. See näeb välja, nagu oleks keegi paberile miskit suvalist sirgeldanud, kuid võimaldab piltidele ja isegi videotele reaalajas filtreid lisada.

Võimalused

Android ning kaameraprogrammid tähendavad üldjuhul seda, et pilt tehakase valmis ning hiljem lisatakse sellele filtrid. Olgu see siis mingi veider filter, mille nimeks LOMO või tugev vinjett kaadrile. Paper Camera kasutab aga natuke teistsugust lähenemist filtrite ning effektide jaoks ning eristub sellega peavooluprogrammidest.

Paberkaamera kasutajaliides on nagu programmi nimigi – paberist ning pliiatsitega joonistatud. Näeb pigem välja kui viienda klassi kunstitunnis valmis joonistatud pilt, kui nutitelefonile saadav programm.

Pilti tehes kuvatakse ekraanile reaalajas tehtava pildi lõpptulem, erinevalt teistest programmidest (mis lisavad filtrid hiljem). Samas, nagu alati, saab filtreid lisada varem valmis tehtud piltidele, mis kasutaja Android seadmes eelnevalt salvestatud on. Filtrite valik on samamoodi seotud erinevate joonistusstiilidega – olgu see siis vana maatriksprinter, pastellijoonistus või akvarell.

Iga filtri juures on võimalik muuta erinevaid parameetreid – kui kontrastne või detailne pilt tuleb, milline peaks olema pildi varjund ning palju muud. Lisaks saab  kaamerat ennast kontrollida minimaalsel määral – millist suurendusastet kasutada, välgu juhtimine jpm.

Suurimaks erinevuseks aga teiste programmidega – kuna filtreid niikuinii lisatakse reaalajas, siis saab selle programmiga salvestada ka videot.

Miinusküljeks on aga programmi laadimisaeg ning ressursikulu. HTC One X 608.98€ peal askeldades andis tunda, et aku saab kuidagi liiga kiirelt tühjaks selle programmiga (võrreldes teiste kaameraprogrammidega) ning programmi üles laadimiseks kulub tavapärasest rohkem aega. Eks see ole reaalajas pildi eelvaatele filtrite lisamise hind.

Kokkuvõte

Paper Camera on üks vahva fotoprogramm, mis eristub tugevalt teistest äppidest. Ühest küljest sellega, et filtrite eelvaade kuvatakse reaalajas, teisalt sellega, et saab ka filmida. Tulem on omapärane ning huvitav ning pole suunatud sündmuse täpse reprodutseerimise suunas. Ainukeseks miinusküljeks on aga 1,49€ hinnasilt ajal, mil enamus fotoprogramme on tasuta.

Paper Camera Google Play Store’s 1.49€

(214)

Artiklis kirjeldatud tooted:
HTC One X, hall Eriline sooritusvõime standardvarustuses
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga