Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 14. ES File Explorer

Android operatsioonsüsteemiga taskuseadmest rääkides eeldatakse tavaliselt, et tegu on pelgalt mobiiltelefoniga, millega saab üht koma teist teha. Reaalsuses on pigem tegu arvutiga, millel on juures ka helistamisfunktsioon. Ei tõsiselt, keskmine Android telefon on kangem, kui aastaid kümme tagasi olid lauaarvutid. Niisiis, kuna tegu on arvutiga, siis võiks sel arvutil olla ka korralik failihaldusprogramm. Androidil endal see vaikimisi puudub, ainuke võimalus on galerii programm, millega saad pilte ja videoid sirvida, muusika sirvimine on läbi meediapleieri. Nendega ei saa faile kataloogidesse tõsta, ümber nimetada, kopeerida. Siit tulevadki mängu failihaldusprogrammid, üks mugavamaid neist ES File Explorer.

Funktsionaalsus

Esiteks, programm toetab pea kõiki Androidi versioone ning seadmeid. Vanemale (1.5 Cupcake ja 1.6 Donut) on Marketis saada eraldi programm. Põhiprogramm toetab kõike alates 2.0 Froyo kuni 4.0 Ice Cream Sandwitch. Seega, head programmi saavad kasutada kõik.

Rakenduses on failihaldusprograpp, FTP klient, Dropbox klient, programmihaldus ja task killer kõik ühes. Loomulikult räägime kohe funktsioonidest lähemalt.

Üks parimaid asju, mis ma enda jaoks leidsin, on see, et ES File Explorer toetab SMB protokolli. Maakeeli, kui oled enda kodusesse WiFi võrku ühendanud, siis saad Android seadmel sirvida võrgus välja jagatud kaustu. Milleks see kasulik on, sa mõtled? Ikka sellepärast, et ei pea telefoni arvuti taha ühendama, kui soovid mõnd muusikaalbumit enda taskuseadmesse kopeerida, avada dokumenti või vaadata videot, mis sul sülearvuti kõvakettal on.

FTP klient sisse ehitet. Miks mul seda küll vaja? Olgem ausad, igasuguseid veidraid situatsioone tuleb ette. Mõnikord on endal ka ette tulnud, kus saadetakse suuremahuline fail. Miks vaja seda panna e-kirjale manusesse ning suunata 25 erinevale inimesele. Lihtsam ju FTP serverisse üles laadida ning teistele meil saata faili aadressiga. Ning sama metoodikaga ka vastu võtta.

Täismõõtu Dropbox klient, iseenesest väga hea integratsioon. Annab samad võimalused, mis teenuspakkuja enda aplikatsioon, aga seda kõike failihaldusprogrammis.  Dropbox’i põhimõttest ja funktsionaalsusest aga räägime mõni teine kord.

Ning failihaldur, millest programm alguse üldse sai. Sisuliselt täisfunktsionaalne failihaldur. Programmiga kaasneb mitme faili või kausta korraga märgistamise võimalus. Kopeeri-lõika-kleebi funktsioon, jaga/saada teistesse telefonidesse või arvutitesse. Lisaks sellele lubab failide ning kaustade nimesid muuta või hoopis neid kustutada. Kui telefon on Root kasutaja all, siis saab lisaks kasutaja failidele ka ligi pääseda süsteemifailidele. Seal loomulikult on soovituslik olla ettevaatlik, et vajalikke süsteemifaile ära ei kustutaks.

Mis veel? Sinihamba tugi (Bluetooth), saad faile otse programmis saata üle Bluetooth’i teise seadmesse. Aga see pole veel kõik. Nagu üks hea failihaldusprogramm arvutis, suudab temagi kokku pakitud failidega tegeleda. Suudab kokku pakkida .zip faile, lahti pakkida .zip ja .rar faile. Eks ikka mõnikord saadetakse ju hunnik pilte meili teel .zip arhiivis. Nüüd saad oma Androidseadmes need ka lahti pakkida ning vaadata, mis seal sees ikkagi on.

Väike maiuspala ka selliste seadmete kasutajatele, kes ei saa Android Market programmi endale paigaldada. Nimelt läbi ES failihalduri on võimalik paigaldada ka Androidile programme. Kui oled internetist .apk faili kätte saanud, siis kas üle võrgu oma arvutist või peale kopeerimist seadme mällu, saad paigaldada programmi. Enam ei ole seda probleemi, et tootja programmihalduskeskkonnast lemmikmängu või programmi kätte ei saa. Nüüd ainult googleda programmi apk faili, tõmba alla ning paigalda ära.

Ahjaa, ning failide otsimise funktsioon. Kui oled talletanud enda seadmesse palju dokumente või muusikat, ning ei mäleta kuhu kausta täpselt. Aga palun, see programm oskab ka faile otsida erinevatest mälunurkadest.

Kelle jaoks?

Kui päris aus olla, siis ka selle programmi puhul on väga raske sihtgruppi välja tuua. Pigem on see kasutajale, kes suhtub oma Android seadmesse kui arvutisse, mitte telefoni. Kui ka sina nii suhtud, siis on see rakendus sinule sobiv. Seda enam, kui sul meeldib faile organiseeritult ka taskuseadmes hoida. Lisaks ka see väike seltskond, kes on harjunud faile ühes kohas hoidma ning üle võrgu neile ligi pääsema.

Kokkuvõte

Tegu on ühe väga funktsionaalse programmiga, mis langeb kategooriasse must be, kuna selle võimalusi seda kasutada on niivõrd palju. Lisaks sellele võtab ta telefonilt väga vähe resursse ning võib jääda kasvõi seadme mällu oma aega ootama. Varem või hiljem avastad, et vot selles situatsioonis on just seda programmi kõige mugavam kasutada.

ES File Explorer Android Market’is

(610)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga