Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Mida pakub uus iPhone fotohuvilisele?

Sel teisipäeval ehk siis juba homme tutvustab Apple oma uues auditooriumis järgmisi iPhone’i mudeleid ja muud head-paremat, mis tal järgmiseks aastaringiks valmis on nikerdatud. Ehkki üritusel pakutava valik võib olla laiem, huvitab Photopointi blogi lugejat eeskätt see, millised muutused ootavad ees iPhone’i kaamerat, mis on maailmas vaieldamatult üks populaarsemaid nii asjaarmastajate kui ka proffide seas.

Kuuldavasti jätkab Apple ka sel aastal eelmise aasta mudeliloogikaga st et ilmavalgust näevad kokku kolm uut mudelit – tavamõõdus (5,8-tollise ekraaniga), suuremõõdulise ekraaniga (6,5-tolli) ning säästumudel, mille 6,1-tolline ekraan pole mitte OLED nagu ülejäänud mudelitel, vaid tavaline LCD. Samast loogikast lähtutakse ka kaamerate juures – kui säästuversioonil on vaid kaks kaamerat nagu eelmise aasta iPhone XS ja XS Maxil, siis ülejäänud kahel telefonil on kummalgi kolm kaamerat: telefoto, lainurk ja superlainurk. Kõigil kolmel on 12-Mp sensorid.

Uus kolmekaamerasüsteem peaks tunduvalt tõstma fotode kvaliteeti. Antud juhul peaks see tähendama hämaras tehtavate piltide kvaliteeditaseme tõusu, samuti kaamera vaatevälja olulist laienemist. Mõlemas valdkonnas on konkurendid viimasel ajal Apple’ile valusalt varvastele astunud. Telefoni korpusel pole kaamerad enam üksteise all reas, vaid moodustavad võrdkülgse ruudu.

Esikaamera peaks jääma suures plaanis samaks, samuti pole oodata ‘kulmu’ olulist vähenemist. Küll aga peaks uuenema Face ID sensor, mille vaatenurk laieneb samuti. See võimaldab näiteks avada telefoni, kui see lebab lihtsalt laual.

Esialgu on kõik ülaltoodu vaid kuulujutu tasemel. Ning suur osa Apple’i uudistest sh ka iPhone’i uuendustest jäi antud loos käsitlemata. Kõigest sellest, mida Apple’i ürituse kohta teada on vaja, saate juba lugeda siitsamast blogist hiljemalt ööl vastu kolmapäeva.

Allikas: Macrumors

 

Apple iPhone nutitelefonid Photopointi veebipoes>>

 

(249)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga