'; Metz 58 AF-1 nüüd ka Sonyle - Photopointi ajaveeb

Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Metz 58 AF-1 nüüd ka Sonyle

Maailma esimene USB ühendusega välklamp Metz 58 AF-1 on tänasest saadaval ks Sony kaameratele!

Metz 58 AF-1 ülevaade Tõnu Lingilt:

See uudne Metzi lipulaev on oma suurepäraste tehniliste näitajate, disaini, kvaliteedi ja hea hinna poolest maailma välklambiturul väga tõsine tegija. Nagu ikka, paistab sakslaste kvaliteet silma juba korralikust pakendist. Pakkekarbis on stiilses vööle kinnitatavas vutlariss välklamp. Kuidagi pisike tundub see vutlaris välk esmapilgul. Vutlarist välja võetud aparaat on tõeliselt stiilselt disainitud. Ja siinkohal peab ütlema kiidusõnu Metzi disaineritele, sest Metz 58 AF-1 Digital tundub kohe kätte võttes ergonoomiline ja kompaktne. Konkureerivad tootjad on oma mudelite kandilise kujundusega kaugelt konservatiivsemad. Ja pole ime seegi, et Metz 58 AF-1 Digital sai Euroopa suurimal tehnoloogiasaavutuste konkursil eriauhinna. “Plus X auhind antakse trendiloojatele, kes tunnetavad õigeid arengusuundi. See auhind antakse tootjatele, kes mitte ainult ei tule välja uute ideedega, vaid julgevad neid ka ellu rakendada,” ütles Plus X ürituse president Donat Brandt.

Mida ütleb siis auhinnatud välklambi tehniline pool? Saksama juhtivate tööstusdisainerite disainitud välklambi stiilsesse keresse on pakitud hulgaliselt innovatiivseid lahendusi. Mugav on välgu pea pööramine nii vertikaal- kui ka horisontaalsuunas, tehes seda vaid ühe nupuvajutusega välklambi pea küljele. Mõnede teiste valmistajate välklampidel tuleb pea pööramiseks vajutada kahte nuppu, mistõttu oluline kaader võib teinekord liigse lõksutamisega kaotsi minna. Mis veelgi intelligentsem – Metz 58 AF-1 Digital välgul on ka väike lisareflektor ning see on abiks näiteks portreefotograafidele. Kui välgu pea on pööratud üles ning kasutatakse hajuteid või peegeldeid, siis see pisike lisareflektor aitab pehmendada nina või lõua alla jäävaid varje, samas ülevalgustamata olulisi alasid ning lisab ka lähivõtetele sära, tuues paremini välja värvid. Metzi välklambil on ka uusimad valgusmõõtesüsteemid ning minu testide kohaselt töötab ideaalselt laitmatult Canoni ETTL-II süsteemiga ning spetsifikatsiooni järgi sobib ka Nikoni i-TTL ja D-TTL süsteemidega. Lähiajal on müüki jõudmas ka Olympuse/Panasonicu ja Pentaxi/Samsungi versioonid.

Metz 58 AF-1 Digital välklamp on mõeldud kasutamiseks 18-105 millimeetriste objektiividega. Välgu pea mootorsuum töötab vahemikus 24-105, kuid peasse integreeritud väljatõmmatav hajuti muudab nurga 18-millimeetrisele objektiivile sobivaks. Lisaks hajutile on peas ka väljatõmmatav peegeldi. Ja nagu Metz 58 AG-1 Digital mudeli numbergi näitab, on tegemist võimsa juhtarvuga välklambiga, mistõttu välgu ulatus on suurepärane ja seda nii integreeritud kui ka lisavarustusena pakutavaid peegeldeid ja hajuteid kasutades. Vedelkristall-tablool on selged näidud, ning jällegi kiituseks Metzi inseneridele on välklambi menüüdes liikumine väga lihtne ja loogiline. Mida samuti tasub esile tõsta, on see, et kui välklamp on pärast välgutamist jälle täis laadinud, annab sellest märku väike helisignaal, mille saab vajadusel menüüst välja lülitada. Kui välguga on palju tööd ja piiksatus ei sega kohalolijaid, siis on helisignaal heaks märguandeks, vältides niimoodi asjatuid alavalgustunud kaadreid, kus välk pole töötanud. Ning samuti tasub mainida, et Metz 58 AF-1 Digital on maailma esimene USB-liidesega välkamp, mis võimaldab välklambi tarkvara uuendamist interneti teel. Nii saab kasutaja välklambi tarkvara ise uuendada, kui Canon või Nikon peaks oma kaameratele välku puudutavaid uuendusi tegema ning uuendamiseks pole vaja eraldi sekeldusi aparaat hooldusse või isegi valmistajale saata, mis võib tähendada päevi või isegi nädalaid kaotatud aega.

Üks minu jaoks oluline nüanss Metz 58 AF-1 Digital välklambi puhul on see, et akud või patareid asetsevad selle välgu sees vertikaalses reas üksteise peal. Niimoodi on nutikad disainerid viinud välklambi raskuskeskme allapoole. Mis siis sellest kasu on? Kasu on see, et kui välklamp on kinnitatud kaamerale, murrab välklamp oma kinnitusjalga vähem, sest raskuskese on allpool. Konstruktorid selle olulise pisiasja ilusti paika pannud ning välklamp niimoodi tõsises igapäevases kasutuses oluliselt tugevam. Ning samuti on välguga kaamerat on mugavam käes hoida ja neil, kes kaamerat rihmaga kaelas kannavad, ei kipu kaamera ringi käies “kukerpalli laskma”.

Metz 58 AF-1 Digital töötab ka Canon E-TTL või Nikoni i-TTL kaugjuhtimissüsteemidega. Ning kui juurde soovitada lisavarustust: hajuteid Bounce 54-23 ja Mecabounce 58-90 ning tõsisematele välguga pildistajatel tasuks varuda ka lisaakut P75 koos V58-50 kaabliga, siis saame praktiliselt täiusliku komplekti tõsisemale harrastajale või töötavale professionaalile, olgu siis tegemist pressi- või loodusfotograafiga.

Metzust:

Metz: 70 aastat “Made in Germany” kvaliteeti!

Üks saksa elektroonikatööstuse iseseisvamaid ning edukamaid firmasid tähistab oma 70. aastat. Metz on olnud edukas ka perioodidel, kui paljud teised hästituntud tootjad pidid rasketele turutingimustele alla andma ning tegevuse lõpetama.

Metz asutati 1938. aastal. Ettevõtet juhtis energiline mees Paul Metz, kes tagas uute ideede juurutamisega stabiilse majanduskasvu. 1947.
aastal hakati tootma raadiovastuvõtjaid, järgmistel aastatel laiendati tootmist ka teistel aladel. 1955. aastal alustas Metz televiisorite tootmisega, 2005. aastal toodi välja firma poolt väljatöötatud LCD televiisor.

1952. aastal sisenes ettevõte Paul Metz juhtimisel fotovälklampide turule. 1979. aastal toodi maailmas esmakordselt turule SCA-adapteritel põhinevad välklambid. Leidlik tehniline lahendus võimaldas sama välklampi kasutada vastavate adapterite abil praktiliselt kõigi tuntud tootjate kaameratega. SEllest hetkest alates imporditi Metz välklampe enam kui üheksakümnesse riiki. Metz muutus ülemailmselt tuntud välklampide brändiks. Viimane edukaim mudel valiti 2007. aasta lõpus Euroopa parimaks välklambiks. Tegemist on maailma esimese välklambiga, millel on USB liides tarkvara uuendamiseks.

Pärast 82-aastase Paul Metz surma 1993. aastal hakkas ettevõtet juhtima Helene Metz.

Hetkel on Metz keskendunud kolmele alale: meelelahutuselektroonika, fotoelektroonika ning plastmassitehnoloogia.

Ettevõttes töötab 680 inimest, 2007. aasta käive oli 129 miljonit eurot.

(188)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

""Artiklis kirjeldatud tooted" all viidet saadavad tagasi selle blogi. "

vaheteiole, Sportlikult elegantse Huawei Watch GT 3 ostul säästad 50-150€

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga