Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Manfrotto omanikfirma ostis Joby ja Lowepro

Vitec Group – korporatsioon, kelle valduses on juba Manfrotto, Gitzo, Lastolite jms tuntud kaubamärgid – on nüüd lisanud oma portfooliosse ka Joby ja Lowepro. 10.3 miljoni dollari suurune tehing Dayman Group ja Vitec Group vahel kuulutati avalikult lõppenuks 28ndal septembril ja sellega läksid uue omaniku valdusesse nimetatud brändide patendid, oskusteave, tehased, müügikanalid ja kõik muud varad.

Lowepro kaubamärk fotohuvilistele pikemat tutvustamist ei vaja – see on üks maailma suuremaid ja tuntumaid fotokottide tootjaid. Joby on tuntud eelkõige oma Gorillapod ministatiivide poolest. Need on ümaratest jätketest koosnevad painduvad statiivid, mida saab igale poole torude jms külge kinnitada.

Kuna mõlemad tegevussuunad – fotokotid ja mobiilsed statiivid – on Vitec Group–il juba olemas, siis peituvad ostu motiivid ilmselt mujal. Tõenäoliselt toimus tehing just nimelt Lowepro omistamiseks ja Joby on siin lihtsalt väiksem kõrvalsaadus. Vitec ise nimetab tehingu ajendiks soovi tugevdada oma müügivõrku USA-s, sealhulgas selliste suurte edasimüüjate juures nagu Apple, Amazon ja B&H. Lisaboonusena kõrvaldab tehing muidugi ka suure konkurendi fotokottide alal.

Pärast fotokottide valmistaja Kata ostmist 2014. aastal hakkas Manfrotto Kata fotokotte müüma enda kaubamärgi alt. Lowepro on liiga suur ja tuntud bränd, et seda kaotada. Ametlikus pressiteates antakse teada, et Lowepro jääb endiselt fotokottide turuliidriks. Uus kaubamärk täiustavat suurepäraselt Vitec fotokottide valikut. Kui Lowepro fotokotid on suunatud pigem fotograafidele kes tegutsevad metsas ja maastikul, siis Manfrotto fotokotid valmistatakse pigem tänaval ja stuudios pildistavate profifotograafide vajadusi silmas pidades.

Allikas: Dpreview

 

(330)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga