Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Kasulikud vidinad 83. Gorilla superliim + test

IMG_1414 
Üleeelmises kasuliku vidina postituses alles kirjutasin ühest Herma fotoliimist, ning veel paar postitust tagasi Gorilla teibist, ent ei saa häbitult tähelepanuta jätta hiljuti Eesti turule jõudnud USA firma Gorilla teist olulist tootegruppi – mis on samuti liimid. Mitmetest erinevatest Gorilla liimidest võtame täna luubi alla superliimi. Ja mitte ainult ei vaata, vaid paneme proovile ka!

Oh piinlikku lugu, Punase Pühapäeva möllus jäi kasulik vidin välja loosimata. Teeme seda nüüd, Ranrom.org genereeris võidunumbriks 3 ja auhinna saab endale Aimar Silivälja! Võtame võitjaga ühendust.

IMG_1409 
Gorilla superliim on saadaval 3 grammises tuubis või 15 grammises pudelikeses. 3g. Tuubid on pakkuda ka duubelpakis, mille ka välja loosime. Lisaks superliimile pakub Gorilla üldkasutusliimi, puiduliimi ja epoksiidliimi.

IMG_1413 
Tuub on metallist, ja kaasas on aplikaatoriga otsik (valge) ning kork (sinine). Nad tuleb mõlemad koos tuubile otsa keerata, siis lõikab aplikaator tuubi lahti, et liim välja pääseks. Korgi sees on metallist nõel, mis peale keeramisel läheb aplikaatori sisse ning tagab selle, et ots kinni ei kuivaks.

IMG_1419 
Paneme aga liimi proovile – Point TV stuudio nurgas vedeles üks õnnetu statiiv, mis oli kunagi teinud kapi otsast enesetapuhüppe kivipõrandale, mispeale oli tema küljest irdunud kesksamba kõrguse reguleerimise vänt. Nüüd ootas vaene kaameratugi päeva, mil keegi viitsiks ta ära visata või miskit ette võtta. Otsustasime proovida, kas saab statiivile veel elu sisse puhuda. Purunenud detail on miskit sorti plastikust, kuid Gorilla superliimiga saab omavahel ühendada ka metalli, puitu, keraamikat ning palju muud.

IMG_1422 
Probleemiks aga see, et vänt on vaja liimida raskesti ligipääsetavasse pessa, mille keskel on veel tugev fiksaatorvedru, mis liimimisele vastu töötab ja vänta eemale lükkab. Jätkame sellest hoolimata.

IMG_1429 
puhastame pinnad hoolikalt võimalikust mustusest õhupumbaga, ning asume liimima. Liimi peaks panema võimalikult õhukese kihi ühele liimitavale poolele. Liiga palju liimi ei anna head  kontakti kuna ta seob siiski kaks pinda omavahel ja kui need pinnad otseselt kokku ei puutu kuna vahel on vaba liimimass, siis see ei toimi. Gorilla superliim on viskoossem kui enamus superliime, seega on temaga üsna lihtne ringi käia ning olukord, kus töölaual on kõik asjad (sealhulgas ka teie käed) omavahel kokku liimitud peale nende kahe asja mida oli vaja kokku panna, on raske tekkima.

IMG_1434 
Järgmiseks tuleb pinnad 30-60 sekundiks kokku suruda. Siinkohal hakkas minu süda ärevamalt lööma. Äkki see liim ei ole ikkagi piisavalt hea ja tuleb uuesti lahti? Võibolla on see ülesanne ükskõik millise superliimi jaoks liiga raske, kuna kontaktpind on väike, vänta hakatakse ju jõuga väänama ja lisaks on seal see vedru? Äkki on hoopis peale murdumist teine pool sügavamale statiivi korpusesse kukkunud ning liimitavad pooled ei ulatugi kokku? Siis ma teeksin ju täiesti tühja tööd.

IMG_1441 
Hoidsin igaks juhuks vänta surve all umbes poolteist minutit. Lasin käe lahti – tundub et on paigas. proovisin pisut loksutada – ei tule ära. Pole midagi, proovime kas töötab ka, ning palun väga – Vänt täidab oma ülesannet taas probleemideta. Gorilla superliim sisaldab muuhulgas kummainet, mis annab talle elastsust ja löögikindlust – see on eelis paljude superliimide ees mis kuivavad kristallkõvaks ning on seetõttu haprad löögi ja vibratsiooni vastu.

IMG_1447 
Kogusin pisut julgust ning proovisin vändaga teha toiminguid mida muidu temaga ei tehtaks – tõstsin statiivi väntapidi üles ning raputasin – ja ikkagi ei andud liim järgi, hoolimata sellest et liimimisest oli möödas vaid mõned minutid. Maksimaalse tugevuse saavutab liim peale pisut pikemat kuivamist.

Mina sain igal juhul palju enesekindlust juurde öelda “JAH!”, kui keegi küsib minu käest, kas see Gorilla liim on ikka nii hea kui väidetakse. On küll. Kui ei usu, proovi järgi!

(2087)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Gorilla liim "Superglue" 2x3g Tugev, vastupidav "paranda ning unusta" tüüpi liim
7.99€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga