Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Kasulikud vidinad 52. DigiCAP varjuk Canon ES-62

varjuk-2

Pealtnäha on päikesevarjukid tagasihoidlikud, nii mõnegi asjatundmatu meelest võib-olla et isegi kasutud vidinad. Kõikidele DSLR ja hübriidkaamerate omanikele, kes hobi korras enda lõbuks pildistamisest natuke tõsisema fotograafia peale edasi liikunud, on sedalaadi fototarvikud praktikas aga igati vajalikud.

Photopointi ajaveebi peatoimetaja Lauri Veerde on päikesevarjukite kohta öelnud, et neid on vaja selleks, et eredad valguskiired objektiivi liiga kitsa nurga alt sisenema ei pääseks. Tema sõnul on vastasel korral oht, et objektiivis tekivad valguspeegeldused, mis avalduvad piltidel nn. ülepõlenud aladega ja seetõttu rikuvad fotosid. Taoline varjuk vähendab fotodes tahtmatute valgusallikate osakaalu ja seega säilitab pildikvaliteeti ka eredates tingimustes.

Sarnaselt enamikele objektiividele võib täna käsitletav Canon EF 50mm f1.8 II objektiivile mõeldud DigiCAP varjuk Canon ES-62 8.64€ tunduda peale vaadates küll veidi väike ja kasutu, aga tegelikkuses on see igati vajalik nii kaamera ning objektiivi kaitsmisel kui eredates oludes piltide tegemisel.

NB! DigiCAP varjuk Canon ES-62 on välja loositud! Numbrigeneraator Random.org viskas täna ette numbri “9″. See tähendab, et tänase vidina saab enesele Tarmo, kel on nüüdsest oma võidetud varjuki abil võimalik pilte hõlpsamini teha ja kaamerat ning objektiivi kaitsta. Võtame võitjaga ühendust. Aitäh kõikidele, kes kirjutasid, mis teid pildistades segab! :)

DigiCAP varjuk Canon ES-62 komplekt koosneb kahest osast: adapterist ja päikesevarjukist endast. Kuna kõikidel sobivatel objektiividel pole varjuki kinnituskohta, on adapter otsene liides põhividina ja kaamera vahel.

varjuk-1

Varjuki üheks olulisimaks funktsiooniks on selle võime kaitsta nii objektiivi kui kaamerat. Ootamatute kukkumiste ja vältimatute kokkupõrgete korral võtab sellereedene kasulik vidin suure löögi enda peale, mistõttu aitab vältida objektiivi purunemist ja kaitseb kaamerat ennast.

Peale selle aitab varjuk teha pilte raskete ilmaoludega. See hoiab niiskuse objektiivist eemal ning muudab vihma- ja lumesajus pildistamist hõlpsamaks, takistades vihmapiiskadel ja lumehelvestel esiläätsele sattumist.

Canon EOS 550D varjukiga ja varjukita:

varjuk-3

Lisaks kõigele muule muudab varjuk objektiivi pikemaks ja selle tõttu näeb pildistaja hoopis professionaalsem välja!

Vaikselt on kevadine päike talviste pilvede tagant välja hakanud tulema ja enne, kui me märgatagi jõuame, on käes juba päikeseline suvi. Seetõttu on hea pildikvaliteedi säilitamiseks juba praegu õige aeg endale sobilik päikesevarjuk hankida. Ja see soovitus kehtib nii nendele huvilistele, kes fotograafia vallas end alles tõestama tahavad hakata, kui neile, kes sellega juba natukenegi tõsisemalt tegelevad.

 

(1160)

Artiklis kirjeldatud tooted:
DigiCAP päikesevarjuk Canon ES-62, must
  • Sobib Canon EF 50mm f/1.8 II objektiivile
  • Valmistatud vastupidavast plastikust
  • Blokeerib üleliigse külgvalguse
  • Vähendab sisepeegelduse tekkimise võimalust
  • Füüsiline kaitse eesmisele elemendile

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast