Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Sony DSC-HX7V digikaamera

Võimsa suumi ja kompaktse korpusega digikaamerat on üpris keeruline valida. Käesoleval aastal esitletud mudelitest peaks  vaatama Canon SX 230HS, Nikon S9100 ja Sony DSC-HX7V 324.32€ poole. Neist kolmest ühe esile tõstmine vajaks põhjalikumat ülevaadet – juba oma objektiivide poolest on nad üksteisega võrreldes väga erinevad kaamerad. Sony trumbiks oma konkurentide ees on esmapilgul täiuslikuna tunduv kompott: GPS, manuaalrežiim,  25 mm lainurk, hea lahutusvõimega LCD, mõnus panoraampiltide režiim ning sellele lisaks veel 3D fotode pildistamine. Samas on selle 10x suumiga objektiiv trio nõrgim ning puudub käepärane avaprioriteetrežiim.  Vaatame lähemalt:  

Karbis on: Sony DSC-HX7V 324.32€, kasutusjuhendid, CD-plaat fotohaldustarkvaraga “Picture Motion Brauser”, USB-kaabel, toitejuhe,  adapter toitejuhtme ja USB-kaabli vahele, NP-BG1 liitiumaku ja randmepael.

USB-kaabli kaamerapoolses otsas on micro-USB pistik.

Akut ei ole laadimiseks vaja kaamera seest välja võtta. USB-kaabel tuleb kaasas oleva adaptri abil ühendada toitejuhtmega ning kaamera all olevasse micro-USB pessa torgata.

CIPA standardse testi andmeil peaks aku vastu pidama 290 võtet.

Aku ja mälukaart sisenevad kaamerasse alumise luugi kaudu.

10x suumiga kaameratele omaselt ei ole Sony HX7V väga kompakne kompaktkaamera. Seda võib võrrelda näiteks Lumix LX3 486.98€ või Canon S-seeria 456.48€ aparaatidega. Sony NEX-hübriidid sellest nii väga palju suuremad ei olegi. Suure välimise läätsega objektiiv ning tõsise joonega disain annavad mõista, et tegu on tavalisest vingema kompaktkaameraga. Täpselt nii see ongi.

Kui eest näeb kaamera välja nagu tõsine tegija, siis tagant on see juskui tavaline seebikas. Mõned nupud on visatud ekraanist paremale poole plastiku peale. Kasutamismugavusega need praalida ei saa – nupud on kuidagi liiga korpuse sees, ratas kipub vajutust üritades ikka ringi liikuma ja ratta keskel olevat nuppu saab korralikult vajutatada ainult küüneotsaga.


Kaamera peal olevast rattast saab vahetada pildistusrežiime. Mugav ja hea. Vasakul pool on näha ka stereomikrofon, mis video kõrvale keskmisest paremat heli tootma peaks.

Kolm parimat detaili:

Programmiratas kaamera peal

Kumeeritud ja kompaktkaamera kohta päris suur käepide, tänu millele püsib kaamera hästi käes.

10x suumiga Sony G objektiiv. Ekvivalentseks fookuskauguste vahemikuks 25 – 250 mm.

Sony DSC-HX7V ekraanilt

Sweep Panorama režiimiga on õnnistatud Sony kõik uuemad kompaktkaamerad.

Background Defocus režiim – pildistab kaks fotot – ühe, millel esiplaan on terav, teise millel taust on udune ning paneb need siis üheks pildiks kokku.

Background Defocus režiim toimib paremini siis kui teravustamiskauguseks on vähem kui 30 cm.

15 erinevat pildiprogrammi

3D fotod kolmel moel – tavalne 3D foto, 3D panoraam ning tavaline 3D foto mille juurde salvestatakse ka 2D foto.


Filmirežiimil on võimalik pildistada täielikult automatiseeritult. Saab aga ka valida seitsme pildiprogrammi vahel: Soft Snap (võimalikult väike teravusulatus), Landscape (Võimalikult suur teravusulatus), Twilight (võimalikult pikk säriaeg), High sensitivity (kõrge Auto ISO), Beach (ei jäta heledat liiva  alasärisse), Snow (ei jäta valget lund alasärisse e halliks), Fireworks (ilutulestiku filmimiseks).

AVCHD kodeeringis saab salvestada kolme eri kvaliteediastmega Full HD formaadis klippe. Igapäevasündmuste filmimiseks võib paremini sobida MP4 kodeering, kus on lisaks 1080p formaadile ka 720p ja VGA formaat. Filmides kogu aeg Full HD klippe saab arvuti kõvaketas kole kiiresti täis.

AVCHD saab MP4 formaadi vastuvahetada “Shooting Settings” menüüs.

P (Program) pildistamisrežiimil saab lisaks särikompensatsioonile valida ka viisi, kuida kaamera säritust mõõdab, teravustab ja ISO-numbrit seab

Üks Sony DSC-HX7V 324.32€ eksklusiivsetest omadustest on sisseehitatud GPS moodul, mis salvestab piltide juurde asukohainfo. Selle abil saab fotosid pärast näiteks Google Maps kaardile lisada.


Kaamerasse on lisatud päris korralik kasutusjuhend koos otsingu ning vaatamise ajalooga. Ilusasti kujundatud ja selgelt kategoriseeritud abimees seletab lahti võimalused erinevate režiimide puhul, annab teada ekraanil olevate ikoonide tähenduse, käsitleb esineda võivaid probleeme ning erinevaid võimalusi, mida kaameraga peale pildistamise-filmimise veel teha saab (piltide töötlemine, GPS, ühendamine arvutiga jne).

(658)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Sony DSC-HX7V must 16,2 megapiksliga Exmor R CMOS sensor, 10× optiline Sony G suum (35mm ekvivalendina 25-250mm), 1080/60i HD video, 3D panoraamvõte, BIONZ protsessor, SteadyShot stabilisaator, HD väljund, 3" XtraFine LCD, GPS
Sony DSC-HX7V kuldne 16,2 megapiksliga Exmor R CMOS sensor, 10× optiline Sony G suum (35mm ekvivalendina 25-250mm), 1080/60i HD video, 3D panoraamvõte, BIONZ protsessor, SteadyShot stabilisaator, HD väljund, 3" XtraFine LCD, GPS
Panasonic Lumix DMC-LX3 must 10,1 megapikslit, 2,5× suumiga Leica DC Vario-Summicron (35mm ekvivalendina 24-60 mm objektiiv), Venus Engine IV protsessor, HD video ja väljund, 3-tolline LCD monitor.
Canon Powershot S95 10 megapikslit, tundlik CCD sensor, 3,8× optiline suum (35mm ekvivalendina 28-105 mm), 3" PureColor II G LCD ekraan, optiline stabilisaator, DiG!C 4 protsessor, manuaalrežiim, RAW failivorming, HD video, HDMI väljund.
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga