Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Photopointi soodsaim tahvelarvuti – Omega Tablet PC Android 4.0

Aasta eest oli Android 3.o operatsioonisüsteem reserveeritud vaid kõige uhkematele ja kallimatele tahvelarvutitele. Enam mitte. Nüüd võib minna poodi ning võtta letilt 99€ maksva tahvli, millel on peal täpselt seesama Android nagu 729-eurosel Asuse lipulaeval 741.15€.

Hiljuti jõudis Photopointi tahvelarvuti, mis maksabki ei rohkem ega vähem kui 99€. Omega Tablet PC 96.58€ nime kandev seade on korraliku puudutustundliku 7″ ekraani, 1.2 GHz protsessori, 512 MB muut- ja 4 GB püsimäluga tahvel. Sel on peal tõepoolest Android 4.0 ning erinevalt enamikest väga soodsatest Android-tahvlitest ka Google Play rakendustepood ja muud Google rakendused. Selline hinna ja kvaliteedi suhe ei ole tahvlihuvilistel märkamata jäänud ja juba mõne päevaga on esimene laar neid tahvleid Photopointist peaaegu et ära ostetud. Aga ei tasu meelt heita, sest järgmine on juba tulekul. Vaatame lähemalt.

Vahepeal eemaldasin meie Karbist-välja pildistuslaualt seal üle nelja aasta peal olnud kaitsekile. Nüüd on laud nagu uus. Vaadake vaid neid uhkeid peegeldusi…

Tahvelarvuti on pakitud lihtsalt ja praktiliselt – suurte, piklike mullidega kilevutlarisse. Selle sees olevat tahvelarvutit võiks rahumeeli vastu seina visata ja ilmselt säiliks kaubanduslik välimus. Igaks juhuks jätsin selle siiski testimata, sest ega see ei ole siin mingi test vaid ikkagi softcore karbist-välja piidlemise postitus.

Karbis on: Omega Tablet PC tahvelarvuti, Mini USB kaabel, laadimisadapter, USB-adapter Micro USB-lt täismõõtmetes USB pesale ja kasutusjuhend.

USB adapterkaabli abil saab Omega tahvelarvutiga ühendada tavalise mälupulga, välise kõvaketta, klaviatuuri, hiire või midagi muud sarnast. Testisin mälupulga ja klaviatuuri ühenduvust – mõlemad toimisid laitmatult.

Tavaliselt näevad nii soodsa hinnaga tahvelarvutid ka päris koledad välja. See siin on aga päris korraliku välimusega. Ütleks, et kenam kui Samsungi Galaxy Tab`i esimene põlvkond.

Tahvelarvuti all on kõik ühenduspesad. Vasakult toitepesa, mini USB pesa, HDMI pesa, microSD mälukaardipesa ja audioväljund.

Paremal pool on nupp helitugevuse reguleerimiseks ning sisse-väljalülitamise nupp.

Ülal ei ole midagi

Ja vasakul pole ka midagi.

Ühenduspesade tähistused on kantud tagaküljele.

Monokõlar.

Nupud paremal küljel.

7″ ekraaniga tahvlit on hea ühe käega hoida.

Esiküljel all on samuti kaks füüsilist nuppu. Üks menüü/koduekraani jaoks ning teine “tagasi” funktsiooniga. Iseenesest ei pea neid üldse kasutama sest Android 4.0 keskkonnas saab kõik tehtud ka ekraani abil. Ei saagi päris hästi aru, miks need nupud siin on – ilmselt jäi eelmise seeria tahvelarvutist korpuseid üle või ei hakatud kulude kokkuhoiu mõttes uut disainima.

Nupud lähemalt.

Ekraanilt vaatab tõepoolest vastu uue fondiga Android 4.0 operatsioonisüsteem.

Kõik funktsioneerib täiesti ootuspäraselt. Seda tahvelarvutit hoiab käigus ARM Cortex-A8 protsessor taktsagedusega 1,2 Ghz. Ei ole sel ei nelja ega ka kahte tuuma vaid ainult üks. Tundub lahja? Aga täpselt seesama protsessor 0li kasutusel Apple A4 platvormis, mis hoidis käigus esimest iPad tahvelarvutit.

Android 4.0 ei tundu kusagilt otsast nuditud. Ekraani lahutusvõime on sarnane kõikide teiste soodsama klassi 7″ tahvelarvutitele. Kõigil neil on piksleid 800 × 480. Puutetundlikkus on aga igati eeskujulik.

Omega on mingil moel oma tahvelarvutuisse võlunud kõik Google`i rakendused nagu Gmail, Maps ja muidugi ka Google Play rakendustepood. Soodsatel tahvelarvutitel seda viimast seni olnud ei ole – huvitav, kas Google`i reeglid ses osas on lahjemaks muutunud… Igatahes saab selle tahvelarvutiga nagu kord ja kohus ligi kõikidele Play Store rakendustele.

Omega Tablet PC on ilma mingite kahtlusteta kõige parema hinna ja kvaliteedi suhtega tahvelarvuti, mida ma tean. Muidugi ei ole sellel iPad`i seksikat peenikest alumiiniumpihta ja Asus Transformer Pad 741.15€ võimsat protsessorit. Aga 99€ eest on sel täpselt sama funktsionaalsus mis kõige kallimal Android tahvelarvutil, tundlik puuteekraan, korralik välimus ja rahuldav kiirus. Lisaks veel võimalus ühendada mälupulka, klaviatuuri ja muud sarnast.

(1888)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Omega T107 Võimas ja paindlik tahvelarvuti meelelahutuseks ja netis surfamiseks
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga