Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Apple iPhone 11 Pro

  

Alates tänasest saavad esimesed õnnelikud enda kätte iPhone 11 seeria nutitelefonid – iPhone 11, iPhone 11 Pro ja iPhone 11 Pro Max. Selle puhul võtame ka Photopointi lugejatega koos ühe isendi karbist välja, et fotomaailmas paljulubava telefoniga esmane tutvus teha. Seekord on luubi alla sattunud iPhone 11 Pro.

 



 

Uued Apple nutitelefonid on saadaval neljas erinevas värvitoonis – roheline (Midnight Green), hõbedane, kuldne ja meie karbis olev kosmosehall (Space Gray). 

 

 

Karp sisaldab lisaks nutitelefonile juhtmega laadijat, Lightning ühendusega kõrvaklappe ja kasutusjuhendit.

 

Telefonil on 5,8-tolline Super Retina XDR OLED-ekraan ning selle korpus on valmistatud terasest ja klaasist. Oleks vale öelda, et see telefon näeb välja lausa identne eelmise aasta isenditega. Eriti kui vaadata telefoni tagust ja jäiselt matti kesta, mis tundub käeshoides samuti mõnusam. Tegemist ei ole suure uuendusega, kuid vahet on siiski tunda.

Kuigi mõned ehk ootasid ka uuendust USB-C pesa näol (nagu iPad Pro-del, MacBook’idel ning enamustel uutel nutitelefonidel), on telefoni alumisel osal näha sedasama Lightning-pesa, mida oleme näinud ka viimased aastad. Ühenduse abil saab telefoniga liita kõrvaklapid ja laadida akut. 

Kõige muljetavaldamaks uute telefonide juures võib muidugi pidada kaamera ning aku võimekust. Apple on teinud taas oma protsessorid varasemast energiasäästlikumaks ning näiteks iPhone 11 Pro aku kestab tervelt neli tundi ja Pro Max aku 5 tundi kauem kui iPhone XS-il. Lisaks sellele võivad uued Pro-telefonid veeta kuni 30 minutit maksimaalselt 4 meetri sügavuses vee all.

Apple iPhone 11 Pro on mugav ka ühe käega kasutamiseks. Vaatamata kompaktsele suurusele, on tootja teinud kõvasti tööd nutitelefoni kaamerate arendamisega. Telefoni sisse on mahutatud nüüd kolm 12 MP kaamerat, et jäädvustada parima kvaliteediga fotosid ning erineva vaateväljaga videot. Uue telefoniga on võimalik pildistada tavalist laianurk, telefoto (kuni 120-kraadine vaatenurk) ning ülilainurk perspektiivi.

Kaameral on ka uus öörežiim (night mode) ning parem HDR, mis viib nigelates valgusoludes pildistamise uuele tasemele. Kusjuures pimedas pildistamine on olnud seni ka üks suurimaid kaebusi iPhone’i kasutajatelt – nimelt õhtuvalguses tehtud pildid ei ole saavutanud päris sama tulemust ja kvaliteeti,  kui näiteks uuematel Android’i konkurentidel. iPhone 11-ga kaasa tulev pimedas automaatselt sisselülituv Night mode aga ületab kõik seninähtu.

Sügisel saabuva tarkvarauuendusega varustatakse Pro telefonide kaamerad ka Deep Fusion-režiimiga. See tähendab, et kaamera teeb ühe asemel 9 fotot, siis analüüsib neid ja valib välja parimad osad ning moodustab neist kokku ühe foto. Seni näidatud tulemused on olnud igatahes muljetavaldavad. Uue võimalusena saab nüüd esikaameraga teha ka aegluubis (120fps) selfisid ehk slofie’sid.

 

Loe ka:

 

Apple iPhone 11 nutitelefonid Photopointi veebipoes 👉

(1135)

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast