Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Canon PowerShot SX170 IS

SX170-eest

Igaaastase uuenduskuuri käigus on Canon lansseerinud ka PowerShot SX seeria soodsaima mudeli – SX170 IS. Tegu on kaameraga, mis on esmaselt suunatud kasutajale kel esmatähtis suurem suumivahemik ning manuaalrežiimide olemas olu. Suumi on jagatud sellele kaamerale piisavalt – lausa 16× tuleb vahe, alates 28mm juurest lõpetades 448 mm (35mm ekvivalendina). Manuaalrežiimid on lisaks automaatrežiimidele ka olemas. Seda kõike kompaktse korpuse sees ning mõistliku 199€ hinnasildiga. Mis kaameraga ka täpsemalt tegu on, vaatame kohe lähemalt.

SX170-karp

  • 16.0 megapiksline 1/2,3″ CCD sensor
  • DIGIC 4 pildiprotsessor
  • f/3.5-5.9, 16X optilise suumiga objektiiv, fookuskaugus 28 – 448 mm (35 mm ekvivalendina)
  • Optiline värinastabilisaator, “Intelligent IS” tarkvara paneb stabilisaatori töötama õigel viisil (erinevalt näiteks filmimise ajal, kaamerat küljelt küljele liigutades, statiivi otsas…
  • 3.0″ LCD ekraan 230 000 pikslit
  • manuaalrežiim, RAW faili salvestamise võimalust ei ole
  • Smart Auto režiim valib automaatselt ühe 32-st pildiprogrammist
  • 720p video @ 25 fps. Stereoheli ja optilise suumiga
  • SD/SDHC/SDXC kaardipesa
  • Vooluallikas: NB-6LH liitiumaku (kuni 300 kaadrit CIPA testi järgi)

SX170-karbis

Antud kaamera karbi seest leiame Canon PowerShot SX170 IS kompaktkaamera, randmerihma, liitiumaku NB-6LH, akulaadija koos toitekaabliga ning kasutusjuhendid koos garantiitalongiga. 

SX170-eest

PowerShot SX170 IS on disaini poolest samasugune nagu seeria eelmised mudelid. Suuri muudatusi põhimõtteliselt tehtud ei ole, pigem väikesed kosmeetilised.

Kaamera ees vaatab meil vastu 16× suumiga objektiiv, mis 35mm ekvivalendina on 28 – 448mm. Lainurk ei ole just kõige laiem, tõsi. Samas teleasendis on sellel torul pikkust küllaga, et vereta põdrajahile minna. Objektiiv on varustatud intelligentse IS stabilisaatoriga, mis vastavalt vajadusele valib ühe kuuest erinevast režiimist. Lõpptulemiks on teravad pildid ning videod. 

SX170-tagantTagumise külje disain on Canon nagu Canon ikka – ekraan, klassikaline juhtnuppude asetus ning ka eraldiseisev videosalvestuse nupp. Ekraan on keskpärane – madala lahutusvõimega (230 tuhat pildipunkti) kuid siiski piisavalt hea kontrastsuse ning vaatenurgaga. Võrreldes eelmiste mudelitega on muudatusi tehtud niipalju, et välgu tõstmise nupp on täielikult eemaldatud. Nüüd peab välgu lubamiseks selle lihtsalt kaamera peal püstisesse asendisse tõstma.

SX170-külg2 SX170-külg1

Nii vasakul kui paremal küljel on aas randmerihma kinnitamiseks ning paremal küljel on lisaks veel miniUSB pesa kaamera arvutiga ühendamiseks või telerisse signaali kandmiseks. HDMI väljund antud fotoaparaadil puudub, kuid kuna video lahutusvõime on ainult 720p, siis suur kaotus see pole.

SX170-akuSuurimaks uuenduseks antud mudeliseerias on see, et PowerShot SX170 IS kasutab toiteallikana spetsiaalset liitiumakut mitte AA tüüpi (aku)patareisid. See omakorda tähendab seda, et ühe laadimiskorraga saab kauem pildistada ning filmida. 

SX170-ekraanOlgugi, et antud kaameral on ekraani pildipunktide arv madal, on sellel lihtne ja arusaadav kasutajaliides ning menüü, millega ei tohiks ka täitsa algajal fotograafil probleeme tekkida. 

SX170-pealt1Pealmisel küljel on kõige keskel väljatõmmatav välklamp, väike monokõlar kaamera piiksude ning videote heliraja kuulamiseks ning ka juhtnupud. Nagu PowerShot seeriale omaseks saanud, on ka antud kaameral olemas lisaks automaatrežiimile ning stseeniprogrammidele ka manuaalrežiimid.

Peale stseeniprogrammide on ka eraldi valik erinevate efektifiltrite jaoks – alates kalasilma efektist lõpetades erinevate värvimoonutustega – täpselt samamoodi nagu ülejäänud Canon kompaktkaameratel see on.

SX170-pealt2-suum

PowerShot SX170 kaamera on selline seadeldis, mis karbist välja võttes tekitas vastanduvaid emotsioone. Ühest küljest on sellel kõik vajalik olemas – lihte kasutajaliides, ergonoomiline ning mugav korpus, manuaalrežiimid ja suur suumivahemik. Teisalt vägisi tahaks norida natuke madala lahutusvõimega ekraani pärast või mitte just kõige parema mürataluvusega CCD sensori pärast. Samas, arvestades selle seadme hinda ning sihtrühma, siis on see pigem tühja koha pealt norimine. Sest reaalsuses saab antud kaameraga kõik pildid lastest, kiisudest, kutsudest ning ka metsas ära tehtud kerge vaevaga.

Canon PowerShot SX170 IS Photopointis 199€

 

(1396)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Canon PowerShot SX170 IS, must 16 megapikslit, 16× optiline suum (28-448 mm), optiline pildistabilisaator, manuaalrežiimid, 3" LCD, DiG!C 4, HD video

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast