Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Canon Digital IXUS 500 HS kompaktkaamera

Canon IXUS 500 HS digikaamera 344.65€ kohta võib pisikese reservatsiooniga öelda, et see on kõige kallima hinnaga Canoni IXUS-seeria digikas. Olgu möödaminnes mainitud, et selleks “pisikeseks reservatsiooniks” on IXUS 510 HS 405.65€, mis erineb selles postituses vaadeldavast kaamerast vaid oma puutetundliku ekraani poolest. 500 HS apparaadil puutetundlikkust ei ole, küll on sel aga mõndagi muud stiilist nõretavat pakkuda. Loeme need trumbid lausa järjekorras ette:

  1. Esiteks muidugi see pisike ülipisike, metalne korpus, mis on tavalisele kaardipakile päris sarnaste mõõtmetega
  2. Viimaste aastate IXUStest erinev ultranurgeline disain on 500 HS teine oluline nimetaja. Teadjad mehed (või naised?) teavad pajatada, et nurgelisuse põhjuseks on IXUS-seeria kümneaastane juubel, mida niimoodi retrostiilis kaameraga tähistatakse
  3. Kolmandaks eriliseks omaduseks on selle kaamera juures üle mõistuse laia suumivahemikuga objektiiv. lausa 12 x. Siinkohal võib muidugi ilkuda, et “mis üle mõistuse see 12 ikka on kui 18 ja 20x suumidegagi seebikarpe liikvel”. Ilkujate suud lööb aga lukku IXUS 500 HS pisike korpus. Nii väikesest karbikesest mina nii suurt suumi küll oodata osanud ei oleks.
  4. Neljaski huvitav omadus on sel IXUSel. Nimelt kasutab see salvestusmeediana tavaliste SD/SDHX/SDXC mälukaartide asemel microSD mälukaarte. Neidsamu telefonide ja tahvelarvutite seest tuntud pisikesi liistakaid. Akugi on sel aparaadil pisem kui standardne AA mõõdus energiapulk.

Aga vaatame seda ilmaimet lähemalt:

  • 10.1 MP CMOS sensor
  • DIGIC 5 pildiprotsessor
  • F3.4-5.6, 12X Optilise suumiga objektiiv, 28 – 336 mm fookuskaugus (35mm ekvivalendina)
  • 3.0″ LCD-ekraan,  461 000 px
  • Õhuke ja nurgeline disain. Must, hõbedane, sinine ja punane värvitoon
  • Advanced Smart Auto režiim valib automaatselt sobiva pildiprogrammi (58 erineva seast)
  • Uuendatud näotuvastusfunktsioon “Face ID” registreerib 12 nägu, määrab igale näole vanusevahemiku ja teravustab… kõige nooremale näole?!?
  • Spetsiaalsel naeratusetuvastusrežiimil pildistab kaamera kolm fotot ja valib ise neist kõige parema; uus “Sleeping Face Recognition” ehk “Magava Näo Tuvastus” lülitab välja kõik kaamera valgustused ja helid et saaks pildistada magavaid beebisid.
  • Sarivõte:  6.8 fps
  • Full HD video (1920 x 1080 @ 24p) stereoheli ning optilise suumi võimalusega
  • microSD/microSDHC kaardipesa (!)

Karbis on: Canon Digital IXUS 500 HS kompaktkaamera, laadimisadapter, toitekaabel, aku, randmepael, USB-kaabel ning kilesse pakitud lektüür nii paberil kui CD-l.

Selline kaamera juba tähele panemata ei jää, kui see sõprade ringis taskust tõmmata.

Kui eelmisel pildil ei olnud ehk aparaadi kompaktsus hästi märgata, siis võrdluses AA mõõtmetega patareiga peaks see küll selgelt näha olema.

Nagu öeldud on selle korpus metallist, korpuse pind ei ole sile vaid kaetud reljeefse triibulise mustriga.

Selline minimalistlik disain tuletab mõnevõrra meelde Pentaxi soodsama otsa kompaktkaameraid, iseäranis Optio H90 120.98€ karpi.

Reljeefne pealispind jätkub kaamera tagaküljel.

juhtnupud on muidugi väiksed. Standardne neljasuunaline juhtnupusüsteem ei ole siia ära mahtunud. need viis nuppu on siin eraldi – tavaliselt keskmine “FUNC SET” nupp on eraldi allpool. Ilmselgelt on selle kaamera juures pildistamismugavusest olulisem selle välimus ja pisike olemus.

Ühendused kõvemast plastikust katte all. USB ja HDMI.

Siin all vasakul on mälukaardipesa.

Selline. Siia sisse saab libistada micro SD mälukaarte.

Aku on päris pisike ja kompaktkaamera jaoks iseomase kujuga. Aku on isegi pisem, kui standardne AA mõõdus patarei. 190 säritust ühe laadimiskorraga on siiski enam kui näiteks hiljuti karbist välja võetud Canon IXUS 125 HS digikaameral.

All on näha veel metallist statiivikeere ning nurga peal akukambri luuk.

Objektiiv on mõnusalt suure esiläätsega. Eks see peabki olema sest 12x suumi juures on maksimaalne ava 5.6, mis onpäris hea tulemus. Üldiselt on aga objektiiv palju pimedam kui tippklassi IXUStel ja PowerShot`idel. lainurkasendis on 500 HS ava vaid f/3.4. Seda pimedust on Canon püüdnud kompenseerida valgusele tundlikuma sensoriga – taustvalgustusega CMOS sensoril on piksleid mitte 16 MP, nagu viimasel ajal tavaks saanud, vaid 10 MP.

Kamera peal on nupp taasesitusrežiimile lülitamiseks, lüliti kiireks automaatrežiimi käivitamiseks, sisse-välja lülitamise nupp ning päästik koos suumirõngaga.

Selle nurga alt on paremini näha kaamera pinda kattev reljeefne muster.

Videorežiimist rääkides tuleb ära märkida, et optiline suum töötav ka filmimise ajal ning õnneks on liigub suum filmides oluliselt aeglasemalt kui pildistades. Olemas on ka nn “aegluubis” video filmimine. 240fps kiirusega filmitud video mängitakse hiljem ette 30fps kiirusega. See video paistab aga olevat väga madala lahutusvõimega.

Ega muudmoodi üks eesti mehepoeg seda kaamerat väga ei hoiagi, kui nelja sõrmega.

Canon Digital IXUS 500 HS ei ole just kõige odavam digikompaktkaamera. Kui see aparaat sulle käekotti sobib, muidu väga meeldib või kui sul on vaja 12x suumi väga kompaktses korpuses, siis osta see kaamera ja oled ilmselt väga rahul. See pildistab korralikke fotosid, teeb eeskujulikult HD-filmi ja suumib nagu äss. Kui sulle on aga välimusest olulisem pildistamismugavus, siis tee endale teene ning vali midagi muud. Sama hinna eest saab IXUSe või PowerShoti, mis pildistab hämaras paremini ja oluliselt mugavamalt. IXUS 500 HS on pigem nagu aksessuaar. Väga muljetavaldav aksessuaar.

(771)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Canon Digital Ixus 500 HS must 10,1 megapiksliga CMOS sensor, 12× optiline suum (28-336 mm), 3" PureColor II G LCD, optiline stabilisaator, DiG!C 5 protsessor, täis-HD video, HDMI väljund, metallkorpus.
Canon Digital Ixus 510 HS valge 10,1 megapiksliga CMOS sensor, 12× optiline suum (28-336 mm), puutetundlik 3.2" PureColor II Touch LCD, optiline stabilisaator, DiG!C 5 protsessor, täis-HD video, HDMI, Wi-Fi, metallkorpus.
Canon Digital Ixus 500 HS hõbedane 10,1 megapiksliga CMOS sensor, 12× optiline suum (28-336 mm), 3" PureColor II G LCD, optiline stabilisaator, DiG!C 5 protsessor, täis-HD video, HDMI väljund, metallkorpus.
Canon Digital Ixus 500 HS sinine 10,1 megapiksliga CMOS sensor, 12× optiline suum (28-336 mm), 3" PureColor II G LCD, optiline stabilisaator, DiG!C 5 protsessor, täis-HD video, HDMI väljund, metallkorpus.
Pentax Optio H90 must 12,1 megapikslit, 5× optiline suum (35 mm ekvivalendina 28-140 mm), 32 MB sisemälu, 2,7" LCD ekraan, näo- ja naeratuse tuvastus, HD video, kiire sarivõte, liitiumaku.
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga