Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Canon IXUS 125 HS digikaamera

Siin on kaamera, millega pildistamine ei vaja teadmisi avast või säriajast. See kaamera on nii pisike, et mahub vabalt ka rinnataskusse ning kui te selle sealt pildistamiseks välja tõmbate, naelutab see oma stiilse metallkorpusega kõigi vähegi tehnikavidinatest huvitatud kaaslaste pilgud endale. Canon IXUS 125 HS 232.82€ ei ole just kõige soodsam automaatfotokas. Omaduste ja välimuse poolest on see aga üks silmapaistvamaid taieseid Canoni kompaktkaamerate valikus. Väikeste puudustega ka muidugi – nagu ikka. Vaatame lähemalt:

Visandagem enne karbist välja võtmist selle kaamera olemus tähtsamate tehniliste parameetrite abil:

  • 16.1 MP taustvalgustusega CMOS sensor
  • 20mm paksune metallkorpus
  • 5x optilise suumiga objektiiv – 24-120mm fookuskaugus (35mm ekvivalent)
  • Optiline värinastabilisaator
  • Üsnagi suur (väikese kere kohta) 3″ LCD-ekraan, keskpärase lahutusvõimega 460 000 px
  • Full HD video
  • Kiire kaadrisagedusega videolõik VGA formaadis @ 120fps , 320×240 @240fps (aegluubis videote jaoks)
  • 5 kaadrit sekundis sarivõte (4 MP fotod)
  • ISO100 – ISO3200
  • Näotuvastus. Face ID
  • 3cm makrorežiim

IXUS 125 HS on uuem versioon eelmise aasta mudelist IXUS 115 HS 181.98€. Võrreldes vanema mudeliga on kasvanud sensori megapikslite arv ning suum on 4x asemel 5x. Kaamera välimus on muutunud sümpaatsemaks – objektiivi ümbert on kadunud läikega rõngas ning kogu kaamera pind on saanud mati metalse viimistluse – sarnase eelmise aasta IXUS 220 HS 202.32€ kompaktkaamerale.

Karbis on: Canon IXUS 125 HS digikaamera, laadijaadapter, toitejuhe, NB-11L liitiumaku, USB kaabel (micro USB otsaga), randmepael ja kasutusjuhendid.

Aku on 125 HS kaameral uut tüüpi, päris pisike ning peab vastu märkimisväärselt vähem kui aastataguste võrreldavate mudelite akud. CIPA standardse testi kohaselt kuni 170 võtet (Võrreldes 230 võtet 115 HS ja 220 võtet 220 HS kaameral). Eks pisem kere avaldub mujal, tarbijale algselt varjatumas kohas.

Kaamera all on metallist statiivikeere ning luuk katmas aku- ja mälukaardipesa.

Mati pinnaga metallkorpus ning puhas ja selge disain teeb selle kaamera üheks ilusamaks IXUS-seeria liikmeks.

IXUS 125 HS peal olevast nupust saab kaamera kiirelt seada kasutatavast pildiprogrammist automaatrežiimi ja vastupidi. Kompaktne kere tähendab seda, et programmiratast selle aparaaadi pealt ei leia. Pildiprogrammide valimiseks (program, portrait, landscape ine) tuleb ülemine nihik lükata vasakule ja seejärel vastav pildiprogramm valida FUNC SET kiirmenüü abil.

Tagumised nupud on kuidagi pisikesed ning nende vajutamine võiks olla hõlpsam. Eriti neljasuunaline valikunupp, mis istub korpuse sees ja mille külgede vajutamiseks on parem kasutada küünt kui sõrme.

Vasakule poole kinnitub randmerihm, mis nii pisikese kaamera puhul hädatarvilik on. Ülal kummist katte all on ühendused ja all on teine kummist kate, mis tagab lisaligipääsu akukambrile adapteriga toitelahenduse jaoks.

Ühendusest on olemas mini USB ja HDMI

Säri manuaalselt juhtida ei saa, kuid taasesitusrežiimis näidatakse soovi korral nii üle-alasäris alasid, histogrammi ja piisavalt EXIF-infot.

Mõned pildid ka ilma tehisvalguseta. Et tuleks paremini välja kaamera kena välimus.

Pisike on see kaamera tõepoolest ning eesti mehepoegade kämmalde jaoks see ilmselgelt mõeldud pole. Paar sõrme mahubki seda hoidma vaid. Soovitatav on kasutada randmepaela, et see miniatuurne masin näppude vahelt maha ei väriseks.

Kui vaadelda vaid hinda ning tehnilisi omadusi, siis leiame turult ka teisi samaväärsete või isegi paremate omadustega pisikesi kompaktkaameraid, mis maksavad vähem. Canon IXUS 125 HS juures on aga lisaks fotovõimekusele väga oluline ka esteetiline pool. See kaamera näeb välja šikk, kallis ja paelub pilke ning just seepärast see oma konkurentidest rohkem maksabki. Kui sind välimus ei huvita, siis vaata soodsamate PowerShot`ide poole. Kui sulle aga IXUS 125 HS meeldib, siis köhi pappi.

(1443)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Canon Digital Ixus 125 HS hõbedane 16,1 megapiksliga CMOS sensor, 5× optiline suum (24-120 mm), 3" PureColor II G LCD, optiline stabilisaator, DiG!C 5 protsessor, täis-HD video, HDMI väljund, metallkorpus.
Canon Digital Ixus 115 HS hõbedane 12,1 megapiksliga CMOS sensor, 4× optiline suum (35mm ekvivalendina 28-112 mm), 3" PureColor II G LCD, optiline stabilisaator, DiG!C 4 protsessor, Full HD video, HDMI väljund.
Canon Digital Ixus 220 HS punane 12,1 megapikslit, 5× optiline suum (35mm ekvivalendina 24-120 mm), optiline pildistabilisaator, 2.7" PureColor II G LCD ekraan, DiG!C 4, FullHD video, HDMI väljund.
Canon Digital Ixus 125 HS roosa 16,1 megapiksliga CMOS sensor, 5× optiline suum (24-120 mm), 3" PureColor II G LCD, optiline stabilisaator, DiG!C 5 protsessor, täis-HD video, HDMI väljund, metallkorpus.
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga