Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Uus iPad 4 on peaegu nagu iPhone 5

Lisaks juba mõnda aega kuulujuttudele ainet andnud iPad Minile oli Apple’i eilses uudistoodete pikas reas ka iPadi uusversioon – iPad 4. Erinevalt Minist aga polnud tema tulekust eelnevalt eriti palju kaagutatud. Vähemalt internetis mitte. Tundub, et õigustatult, sest tegelikult ongi tegu pigem uue iPadi kerge raudvaravärskendusega kui uue mudeliga. Märkimisväärsed oleksid vaid kolm põhilist uuendust: A6 protsessori asemel on A6X protsessor, LTE valmidus ning uuest iPhone 5-st pärit pildiprotsessor. FaceTime’i sõpru rõõmustab ilmselt ka 720p esikaamera. Lühidalt olekski see nagu kõik, mida uuest iPadist mainida. Ahjaa, veel ühe põhilise erinevusena eelmisest mudelist on iPad 4 nagu ka iPhone 5 loomulikult varustatud uue Lighting ühendusega.

Apple’i tootearendus tekitab minus vastakaid tundeid. Õunafirma pakub turule kvaliteetseid tooteid, mida on üldiselt nauding kasutada. See pole isegi enam nagu toode/tooted, vaid elustiil ja hoiak. Paraku aga sunnib ilmselt turusituatsioon Apple’i olukorda, kus vaesed fännid seatakse peatselt juba pooleaastaste vahedega probleemi ette, kus nende õunamärgiga sõber on taaskord moraalselt vananenud. Õnneks küll püsib Apple’i toodete jääk- ja ihaldusväärtus suhteliselt pika aja suhteliselt kõrgel, mis võimaldab enne uute mudelite soetamist vanadest enam vähem mõistliku hinna eest vabaneda. Kui aga uute mudelite juurdekasv jätkub samas või veelgi kiirenevas tempos, siis võib see eelis paraku kiiresti kaduda. Nii nagu Apple’i fännide isu lakkamatult oma kasutatud tehnika edasimüügiga tegeleda.

iPhone 5-ga ühendab uut iPadi evolutsiooniline, mitte revolutsiooniline areng. Paraku  jääb iPad 4 võrreldes oma eellasega arengus alla võrdluses iPhone 4S ja 5 mudeli vahel. Nii saamegi öelda, et uus iPad 4 on peaegu nagu iPhone 5. Rõhuga sõnal ’peaaegu’.

Vaata uut Retina ekraaniga iPad`i lähemalt Apple`i veebilehel.

(489)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga