Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Imeliselt võimekas kompaktkaamera Olympus XZ-1

Olympuse eelmisel nädalal esitletud XZ-1 markeerib selle Jaapani kaameratootja sisenemist fotoentusiastidele suunatud  kompaktkaamerate lahinguväljale. Tuleb tunnistada, et tehniliste andmete ja fotogeenilisuse poolest on see uustulnuk igati vääriline vastane sellistele uhketele aparaatidele nagu Canon S95 456.48€, Panasonic Lumix DMC-LX5 507.32€ ja Samsung EX-1.

Olympus XZ-1 kompaktkaamera kõige eesrindlikumaks omaduseks on ilmselt suure F/1.8 maksimaalse avaga ja 4x suumiga (28 – 112 mm ekv) objektiiv. See on poole stopi jagu valgusjõulisem kui Canon S95 ja Panasonic LX5 torud. Samsung LX1 on samuti F/1.8 avaga, kuid ainult 3x suumiga (see-eest on EX-1 suumi alguspunktiks märksa laiem 24mm).

Suurepärasele objektiivile sekundeerivad sellised edumeelsed omadused nagu 10 MP CCD sensor, 3.0″ 614 000 pikslit mahutav OLED-ekraan, mehaaniline värinastabilisaator, manuaalrežiim, poolmanuaalsed särirežiimid, RAW faili salvestamine, maks. ISO 6400, rõngas objektiivi ümber, välguking, elektrooniline lood ja metallist korpus. Videorežiimi jätaks ma edumeelsete omaduste nimistust välja. See on küll 720p HD, kuid formaadiks on motion JPG, mis küll kuidagi Canoni/Samsungi H264 koodeki ega ka Panasonicu AVCHD vastu ei saa.

Olympuse soovituslik jaehind XZ-1 kompaktkaamerale on 449€. Nii mustas kui ka valges värvitoonis kaamerat on Photopointi poodidesse oodata kui mitte veebruaris, siis märtsis kindlasti.

(243)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Canon Powershot S95 10 megapikslit, tundlik CCD sensor, 3,8× optiline suum (35mm ekvivalendina 28-105 mm), 3" PureColor II G LCD ekraan, optiline stabilisaator, DiG!C 4 protsessor, manuaalrežiim, RAW failivorming, HD video, HDMI väljund.
Panasonic Lumix DMC-LX5 must 10,1 megapikslit, 3,8× suumiga Leica DC Vario-Summicron (35mm ekvivalendina 24-90 mm) objektiiv, Venus Engine FHD protsessor, HD video ja HDMI väljund, 3-tolline LCD monitor.
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga