'; Geotate Kato muudab geosildistamise lihtsamaks! - Photopointi ajaveeb

Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Geotate Kato muudab geosildistamise lihtsamaks!

gpsGeograafilise info lisamine fotodele on kogumas üha enam populaarsust. Digitaalsetele fotokaameratele GPS-tarkvaralahendusi loov firma, nimega Geotate on tõmbamas kardinaid eest oma digipeeglitele mõeldud GPS-vastuvõtjalt nimega Kato.

Geotate sõnul on seade hetkel turulolevatest fotokaamera-GPS sümbioosidest põhimõtteliselt erineva kontseptsiooniga, ning see teeb fotode geosildistamise Katoga märksa mugavamaks ja akusäästlikumaks.

Seadet esitletakse ametlikult septembrikuus toimuval fotomessil Photokina 2008 ning see saab maksma umbes 2000 EEK.

Kato ühendatakse digitaalse peegelkaamera peal olevasse välgupessa. Erinevalt näiteks Sony samalaadsest GPS-seadmest Cyber-shot GPS-CS1 ei tegele Kato kogu aeg sellega, et suhelda satelliitidega ja määrata fotograafi liikumistrajektoori. Seade hakkab tööle ainult pildistamise hetkel. Seega säästab Geotate Kato märkimisväärselt pildistamiseks vajalikke akuressursse.

Tavaliselt läheb fotokaamera GPS-il mõni sekund aega signaali leidmiseks, seejärel umbes pool sekundit nende allalaadimiseks ning siis veel pea pool minutit, et töödelda satelliidilt tulevad raw-andmed (arvutada koordinaadid jms). Kuna asukoha koordinaadid lisatakse fotole kohe, on vajalik et need protsessid oleksid enne fotoaparaadi päästikule vajutamist tehtud, mistõttu võib GPS-info lisamine fotodele aja jooksul üsna tüütuks muutuda.

Kato on täiesti teistsuguse kontseptsiooniga GPS-seade. Ta ei töötle satelliidi poolt edastatud infot. Ta ei salvesta seda fotodele. Katol võtab aega 20 millisekundit, et luua fotografeerimise ajal ühendus satelliidiga ning seejärel laeb ta alla toorikandmed ja salvestab need koos vastava kellaajaga omaenda sisemällu (128MB). See on kõik.

Tänu sellisele kontseptsioonile toimub GPS-andmete salvestamine reisil või matkal kiiresti ning see lubab GPS-seadme täielikult unustada ning keskenduda pildistamisele.

Loomulikult on igal vorstil kaks otsa ning tihtipeale on keegi teisest otsast juba hammustanud. Kuigi reisil pildistamine Kato GPS-seadmega oli hõlpus, tuleb andmed ka kunagi kuidagi piltidesse salvestada. See tuleb nüüd teha pärastpoole. GPS-informatsioon ja fotod tuleb laadida arvutisse, kus Geotate programm ühildab võtte- ning GPS-infofaili kellaaja, arvutab koordinaadid ja lisab need fotole.

Igapäeva mõne-kaadri-pildistamisel on see muidugi tüütu pärastine tegevus, kuid näiteks kuu aja pikkusel jalgrattamatkal tulevad sellise süsteemi eelised kindlasti esile.

Kui see kobakas seal kaamera peal vaid häirima ei hakkaks! Sest esialgu tundub mulle, et hakkab ikka küll. Kohe tekib ka küsimus – kuhu ühendada välklamp? Geotate lahendab selle probleemi oma seadme küljes olema hakkava välgupesaga.

Võib-olla hakkame peagi nägema erilisi kaaameraproffe, kellel digipeegli peal terve kaskaad seadmeid, kõik omavahel ühendatud välgupesade kaudu ning suubumas ühteainsasse pessa kaamera peal. Välklambinupud hüpperaadiuses ja kõige ülemised.

(145)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

""Artiklis kirjeldatud tooted" all viidet saadavad tagasi selle blogi. "

vaheteiole, Sportlikult elegantse Huawei Watch GT 3 ostul säästad 50-150€

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga