Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Gopro 4. kvartali masendavad majandustulemused kukutasid aktsia aegade madalaimale tasemele

gopro-stock-session

Gopro on olnud börsil nüüd napilt üle aasta. Alguses peadpööritava 400-protsendise tõusu läbi teinud aktsia on nüüd, pärast suvist väikest tõusulainet taas tugevas languses. Eriti valus hoop tuli eile. Pärast seda, kui GoPro avalikustas kolmanda kvartali pettumust valmistavad tulemused ja veel masendavamad ootused neljanda kvartali osas, kukkus aktsia järsult 18,6%.

Aktsia, mis algselt maksis 24 dollarit ja tõusis kõrghetkel 100 dollari piirimaile, maksis pärast eilset õhtut 28,23$. Võrreldes näiteks 2015. aasta algusega on aktsia väärtus langenud 53%.

GoPro kolmanda kvartali 400.3 miljoni dollari käive oli küll eelmise aastaga võrreldes 43% enam, kuid jäi sellegipoolest oodatud 433.6$ tasemest allapoole. 2015 neljanda kvartali puhaskasumiks aktsia kohta prognoosib GoPro aga 35-45 senti ja käibeks 500-550$. Need arvud on on oluliselt väiksemad kui analüütikute poolt seni oodatud 82-sendine kasum aktsia kohta ja 699$ käive.

Analüütikute sõnul on aktsia languse põhjustanud eelkõige uue Hero4 Session kaamera arvatavast väiksem nõudlus ning seikluskaamerate turu üleküllastumus. Uudisteagentuur Reuters vahendab Oppenheimer & Co analüütikut Andrew Uerkwitz`it, kes ütleb et “Neil (GoProl) on sel aastal suurem tootevalik ja rohkem kauplusi ning fakt, et ettevõte sellegipoolest aasta lõikes nii suure languse läbi on teinud, näitab et lõpptarbija vajadus nende praeguste toodete järele on raugenud”.

GoPro tegevjuht Nicholas Woodman tunnistab Hero4 Session kaamera osa müüginumbrite nõrgenemises ja nimetab põhjustena kaamera algselt liiga kõrget hinda ja reklaamikampaaniate vähesust. GoPro Hero 4 Session tuli sel suvel Photopointigi müüki päris soolase, 429-hinnasildiga. See on väga hästi läbi mõeldud ülipisike kaamera, kuid kuna täpselt sama raha eest sai pisut suurema LCD-ekraaniga GoPro Hero4 Silver mudeli, siis ei olnud Sessionil eriti lööki. Nüüd on Hero4 Session seikluskaamera hind ka Photopointis korrigeeritud 100€ soodsamaks. Ehk aitab see pisut GoPro tulemusi parandada.

vaikse hääbumise asemel on GoPro otsimas aktiivselt võimalusi enda tooteportfeli laiendamiseks. Näiteks plaanib ettevõte astuda sisse 360-kraadilise interaktiivse video ärisse, mis küll praegu on veel lapsekingades. Lähiajal võiks aga kasumlikumaks osutuda hoopis drooniäri – nimelt on GoPro välja arendamas omaenda kaameradrooni ja eile õhtul päras masendavat aktsia langust avalikustaski Gopro vastumeetmena  arendusjärgus drooniga filmitud näidisklipi. Vaata seda postitusest “Vaata arendusjärgus oleva GoPro drooniga filmitud videoklippi“.

Allikas: Reuters; Business Insider

 

(534)

Artiklis kirjeldatud tooted:
GoPro Hero4 Session
  • Väikseim ning kergeim GoPro kaamera
  • Vastupidav ning veekindel kuni 10 meetrit lisakorpuseta
  • Lihtne ühe nupuga juhtimine
  • Profitasemel 1440p30 / 1080p60 ning 720p100 videosalvestus
  • 8-megapikslised fotod kuni 10 kaadrit sekundis sarivõttega
GoPro Hero4 Silver Esimene integreeritud puuteekraaniga GoPro kaamera
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga