Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Canoni uus peegelkaamera EOS-1D C filmib 4K videot – vaata kõiki tootefotosid

Neli aastat tagasi püstitas Canon oma 5D Mark II 2438.98€ kaameraga seni oluliseima verstaposti videot filmivate peegelkamaerate lühikeses ajaloos. Julgen väita, et siit tuleb teine ning mitte vähem oluline. Eile õhtul avalikustatud Canon EOS-1 C on nimelt maailma esimene peegelkaamera, mis filmib 4K lahutusvõimega videot.

Kui seni on peegelkaamerate laeks olnud 1920×1080 piksli suurune videopilt, siis EOS-1 C tõstab videopildi mahtu enam kui kaks korda. Uue fotokaamera 18.1 MP täiskaadersensor filmib videot 4K standardi väärilise lahutusvõimega 4096×2160 px. Kaadrisageduseks on seejuures kinopildile omaselt sujuv 24 fps, värviedastus on 8-bitine 4:2:2 süsteemiga. Loomulikult saab filmida ka pisut väiksema mahuga videoid vanas heas 1080p Full-HD režiimis 24-60 kaadrit sekundis. Andmevood salvestatakse otse CF mälukaardile. nii et väliseid SSD kettaid pole vaja kasutada. Kui aga soovi on, saab seda siiski teha ning kirjutada HDMI-pordi kaudu välisele salvestile pakkimata videot.

Huvitav on siinjuures veel fakt, et EOS-1D C ei filmi 4K videot kogu täiskaadersensori pinnaga, vaid APS-H formaadile vastava (APS-H formaadis sensor on näiteks Canoni 1D mark IV kaameral) alaga. See tähendab, et 4K videot filmides muutub kaamera ees oleva objektiivi vaatenurk 1,3x äralõikefaktori jagu kitsamaks. 1080p videot filmides saab filmida kogu sensori pinnaga või ainult Super 35 standardile vastava suurusega pinnaga.

Väliselt disainilt ning fotovõimekuselt on EOS-1D C peaaegu identne eelmise aasta lõpus esitletud EOS-1D X profikaamerale. Kaks DIGIC 5+ protsessorit, sarivõte kuni 12 fps, ISO ulatus 100-51 200 jne. Olemas on ka seesama ultrakiire sarivõte, mis lubab peeglilukuga pildistada 14 fps kiirusega. Kui välja arvata kõrvaklappide väljundi vastu vahetunud välgusünkro pesa, siis on EOS-1 C kaamera oma olemuselt EOS-1 X pluss viimase peal videosalvestus. Pole paha. “Paha” pole ka hind – esialgsete andmete alusel 15 000 dollarit Ameerikamaal – ilmselt siis sama palju eurosid Euroopas.

Vaata kõiki tootefotosid:

(748)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Canon EOS 5D Mark II kere 21,1 megapikslit, täiskaader CMOS sensor, 9 punkti AF, 3-tolline Live View LCD monitor, HD videosalvestus (1080p), DiG!C 4 pildiprotsessor.
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga